Rommelhok wordt sfeervol appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Rommelhok wordt sfeervol appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Scandinavische eetkamers van toki Scandinavisch
Loading admin actions …

Ongemerkt kan je huis soms dichtslibben met allerlei spullen en soms ook veel troep. Flink opruimen en schoonmaken wil dan soms een groot verschil maken, maar zelfs dat kan in sommige gevallen de woning niet meer aantrekkelijk maken om in te wonen. Het kleine appartement dat we nu gaan bekijken is daar zo’n voorbeeld van. De woning was al veertig jaar oud en verworden tot een rommelhok. Met dank aan een Koreaanse interieurontwerper is het tij gelukkig gekeerd en is er weer sprake van een schitterend appartementje.

Opslagruimte of woonkamer?

van toki Scandinavisch

Een kledingrek, een paar ventilatoren en wat andere spullen op de vloer. Een perfecte opslagruimte! Maar de televisie laat zien dat het om een woonkamer gaat. Geen bank om op te zitten en sfeer is al helemaal niet aanwezig in de ruimte. Er is hier eigenlijk maar één optie mogelijk: de kamer leeghalen en helemaal opnieuw inrichten!

Koude rillingen van de keuken

van toki Scandinavisch

Deze keuken bezorgt je eigenlijk alleen maar koude rillingen. Iets wat in deze chaos is bereid, durf je amper te eten. Afgezien van de spullen die overal en nergens staan is er op het gebied van stijl ook werkelijk waar geen enkele eenheid te vinden. Schoonmaken en opruimen helpt ook hier niet, want naderhand is het nog steeds een troosteloze ruimte. Een nieuwe keuken is hier noodzakelijk!

Gezellige entree

Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van toki Scandinavisch

Een klein beetje rommelig is het nog steeds, maar in plaats van lelijk is dat nu juist gezellig! Zodra je hier de drempel van de voordeur bent gepasseerd stap je in een sfeervolle woonkamer. Een grappig motiefje op de vloer heet je welkom en ook de spiegel en de lamp zijn geinige accessoires. Ze geven aan dat deze bewoner het leven met een knipoog tegemoet treedt.

Kleurrijke accessoires

Scandinavische muren & vloeren van toki Scandinavisch

Wat een klein detail al niet kan doen! Een grappig geel bakje op een grijze deur is zo’n kleine accessoire die heel veel sfeer en uitstraling aan de ruimte geeft. Dit geldt ook zeker voor de foto en de kleurige stickertjes op de deur.

Knusse woonkamer

Scandinavische woonkamers van toki Scandinavisch

De opslagruimte van de eerste foto is veranderd in een gezellige en knusse woonkamer! Een comfortabele bank neemt een groot deel van de ruimte in beslag zonder overdreven aanwezig te zijn. De keuze voor witte muren in combinatie met grijze en zwarte meubels en accessoires zorgt hier voor een mooi ruimtelijk effect. Het is een enigszins eclectisch geheel geworden door de overwegend moderne stijl die her en der een landelijk tintje heeft gekregen.

Eenvoud

Scandinavische slaapkamers van toki Scandinavisch

De kamer wordt ook gekenmerkt door een bepaald soort eenvoud. Het witte televisiemeubel is daar een goed voorbeeld van. Het landelijke tintje komt ook in de schuifdeuren weer naar voren. Deze schuifdeuren vormen een mooie afscheiding in de ruimte.

Sfeervolle overgang

Scandinavische eetkamers van toki Scandinavisch

Ondanks dat zowel de woonkamer, eetkamer als keuken zich in één ruimte bevinden heerst er door de geleidelijke overgang het gevoel dat het meerdere aparte ruimtes zijn. De charmante hoekjes in dit huis zorgen daar ook voor.

Moderne keuken

Scandinavische eetkamers van toki Scandinavisch

De ‘kitchen from hell’ heeft plaatsgemaakt voor een prachtige moderne keuken waar ook weer mooi gebruik is gemaakt van de aantrekkelijke combinatie tussen zwart en wit. De mooie grote lichtspots zorgen er voor dat een raam hier zeker niet wordt gemist.

Klein maar fijn

Scandinavische slaapkamers van toki Scandinavisch

Toegegeven moet worden dat dit geen riante slaapkamer is. Maar het is hier zeker een kwestie van klein maar fijn! Het grote bed maakt een hoop goed en door de witte kleuren en de leuke kleine kastjes heb je toch het gevoel dat dit een volwaardige slaapkamer is!

Veel kastruimte

Scandinavische slaapkamers van toki Scandinavisch

Had je zo veel kastruimte in dit huis verwacht? Vast niet! En toch is die wel aanwezig. Deze ruimte mag weer een rommelhok worden, als de bewoners er maar voor zorgen dat de rest van het huis net zo mooi blijft als die nu is!

Wil je nog zo’n klein appartement zien dat door toedoen van de juiste specialist een klein paradijsje is geworden? Dit project zal je net zo doen verbazen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!