Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De vrijmibo thuis houden? Inspiratie voor de thuisbar

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Wat is er gezelliger dan met je gasten aan de bar te kunnen hangen zonder de deur uit te hoeven? Met een bar in je huis kun je gezellig borrelen zonder door weer en wind naar een café te hoeven lopen. Je hoeft niet eens je schoenen aan te trekken en je hebt een goede plek om je wijnen en je whisky op te bergen én te schenken. Plaats de bar in een aparte ruimte, zoals de kelder (een ideale plek voor allerlei doeleinden!), of voeg hem toe aan de keuken: dan heb je ook meteen een ontbijtbar.

Als de basis van de bar er ligt (vloeren, likje verf) is het tijd voor de inrichting en decoratie van je bar. Maar wat heb je allemaal nodig om een gezellige bar te creëren? Pick a style en kies bar, barkrukken, koeling en wijnrekken en druk je eigen stempel op je thuisbar door baraccessoires en misschien een serveerkar toe te voegen.

Essentieel: de bar

Een cruciaal onderdeel van je thuisbar is natuurlijk de bar! Zorg voor een bar met de goede hoogte: je wilt erbij kunnen staan én zitten (zie hieronder: barkrukken). De juiste hoogte ligt rond de 110 centimeter. Je kunt die hoogte echter aanpassen aan je eigen lichaamslengte. Als je vrij klein bent is het geen raar idee om de tafel iets lager te maken. Denk er dan bij het kiezen van barstoelen wel aan dat die laag of verstelbaar zijn, zodat je niet boven je bar zit als je op je barstoel plaatsneemt.

Een optioneel onderdeel van de bar is het glazenrek boven de bar. Je hebt het niet per se nodig, maar kijk eens hoe de simpele houten keukentafel, met opbergvakken nota bene, op de foto verandert in een echte bar door het toevoegen van het glazenrek. Het voegt veel sfeer toe. Bovendien is het ook handig dat je je glazen bij de hand hebt. Ze nemen ook nog eens geen kastruimte in. Zie je je zelf al achter de bar staan in je overhemd terwijl je nonchalant een glas uit het glazenrek plukt?

Barhangen of zitten

 Keuken door LEMONBE

Je kunt natuurlijk lekker op je bar hangen (als die de goede hoogte heeft), maar soms is het ook best fijn om te kunnen zitten. Ga dan voor een paar fijne barkrukken of -stoelen. Je past de stoelen natuurlijk aan aan de stijl van je bar of keuken In de bruine kroeg vinden we houten krukken met een leren zitting en in de landelijke keuken vinden we stevige houten krukken.

Een stylish barkoeling

 Eetkamer door Rupert Bevan Ltd
Rupert Bevan Ltd

Cocktail Cabinet with Antiqued Mirror Glass

Rupert Bevan Ltd

Omdat bier en veel andere drankjes koud moeten staan heb je een koelkast nodig. Een simpele koelkast is goed genoeg, maar het oog wil ook wat, dus de lelijke witte koelkast is misschien niet de meest interessante optie. Kies bijvoorbeeld voor een kast met daarin plek voor een koelkastje. Dan hoef je geen dure koeling te kopen, maar kun je vrij goedkoop een mooie koeling creëren.

Op de foto zien we een moderne interpretatie van een klassieke cocktailkast, geïnspireerd op de jaren twintig van de twintigste eeuw. Met de antieke spiegelglas-coating, beslagen met bronzen siernageltjes doet deze kast oude tijden herleven. In de kast is plek voor glazen, flessen en voor een kleine koelkast – drie vliegen in één klap.

Volle wijnrekken voor lange avonden

 Eetkamer door RTZ-Arquitectos
RTZ-Arquitectos

Repisas para bar translucido

RTZ-Arquitectos

Onmisbaar in de thuisbar is een wijnrek. Een wijn met kurk kan het beste horizontaal bewaard worden, zodat de kurk niet uitdroogt, dus als je veel wijnen met kurk op voorraad hebt is een wijnrek daar een handig middel voor. Tegenwoordig hebben de meeste wijnen die je hier in Nederland koopt een draaidop, dus dan is het niet noodzakelijk een wijn horizontaal te bewaren. Het is wel praktisch en het staat het mooi, dus dan nog is een wijnrek niet overbodig!

Rode wijn wordt geserveerd op een temperatuur van ongeveer 16 graden Celsius. Die temperatuur verschilt naargelang de afdronk van de wijn en varieert tussen de 14 en 18 graden. Vaak wordt er gezegd dat rode wijn op kamertemperatuur moet worden geserveerd, maar aangezien die temperatuur tegenwoordig over het algemeen hoger ligt dan de genoemde temperaturen klopt die uitspraak niet. Denk bij de plaatsing van een wijnrek dus na over de temperatuur van de wijn en ga desnoods eens meten hoe warm een bepaalde plek is. Bij de kachel is het vanzelfsprekend warmer dan naast een raam en bij de grond is het koeler dan bij het plafond (want warmte gaat omhoog).

Witte wijn wordt gedronken op een temperatuur tussen de 7 en de 12 graden Celsius, weer afhankelijk van de afdronk. Je kunt de witte wijnen prima bij de rode bewaren, maar leg de fles voordat je hem gaat openen in de koelkast, zodat de wijn de juiste temperatuur krijgt. Hetzelfde geldt voor rosé.

Adding some style: een serveerkar

Heeft je bar nog niet dat echte bargevoel? Maak het geheel stijlvoller door een extra meubel toe te voegen: de serveerkar. Je waant je in een bar van vervlogen tijden. Je vindt moderne karren en klassieke karren. Een heel simpel karretje, zoals op de foto, is al goed genoeg. Richt je kar in met fancy kristallen glazen (eventueel nepkristal), die je op de kop tikt bij de kringloopwinkel, en dranken in mooie flessen en je hebt een fantastische, stijlvolle serveerkar. Als je dan toch liever even op de bank ploft of bij de eettafel zit in plaats van aan de bar hangt verplaats je je drankjes gemakkelijk!

Toffe baraccessoires

LOOPHOLE walnut black:  Eetkamer door Atelier Belge
Atelier Belge

LOOPHOLE walnut black

Atelier Belge

Om je bar aan te passen aan jouw stijl kun je baraccessoires toevoegen. Denk ten eerste aan mooie glazen. Als je niet de eerste de beste basic glazen kiest, maar glazen neemt met wat meer stijl kunnen die een heleboel doen voor de sfeer. Hetzelfde geldt voor je drankflessen: zo'n mooie kristallen fles om je whisky staat mooier dan een goedkope, standaard fles.

Denk verder aan producten als een fleskoeler (met zo'n doekje om de koude fles vast te pakken!), kurken voor open flessen wijn, een cocktailshaker, rietjes, onderzetters of servetjes om je cocktails en andere drankjes op te serveren. En wat denk je van outfit-extra's voor de barman? Een hoedje doet wonderen voor de inleving en performance van de barman!

Wat vond jij van deze tips? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!