14 toffe ideeën om een klein huis te decoreren

Stoa. Stoa.
Casa Banak, Grupo Arsciniest Grupo Arsciniest Moderne woonkamers Steen
Loading admin actions …

Het is relatief gemakkelijk om een groot appartement een toffe look te geven. Maar hoe zit dat met een klein appartement? Dat gaan we je hieronder aan de hand van 14 toffe voorbeelden laten zien. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

1. Multifunctioneel

Als je per functie niet veel ruimte hebt is het slim om verschillende functies te integreren. Je kunt zien dat het werkt aan dit voorbeeld. De woon- en eetgedeeltes liggen dicht naast elkaar in een ruimte, maar toch heb je per functie voldoende ruimte. In kleine appartementen en flats, vooral te vinden in de grote steden, is het een uitkomst om zo je woning in te richten. Klein, maar fijn!

2. Kleuren maken de kamer

In deze woonkamer zijn er verschillende kleuren gemixt. Dit zorgt niet alleen voor een vrolijke setting (dus een goed gevoel voor de bewoners), maar je woning wordt er ook een stuk dynamischer van. Als je speelt met lichte tinten en kleuren is het zelfs mogelijk, zoals te zien aan het voorbeeld, om optisch meer ruimte te creëren.

3. Transparant meubilair

homify Moderne eetkamers

Ooit wel eens gedacht aan transparant meubilair? Op deze foto zie je hoe gemakkelijk je daarmee een ruimtelijke setting kunt maken in je woning. Een expert helpt je daar graag mee!

4. Roomdivider

Sinds enkele jaren is de room divider weer populair na enkele jaren weg te zijn geweest. Hier zien we een heel gemakkelijke manier om de keuken en de woonkamer te scheiden. Het allemaal niet zo groot, maar de sfeer is er echt niet minder om.

5. Kleuren scheiden

Met een slim kleurgebruik kun je verschillende delen in de woning scheiden. We zien er hier een heel mooi voorbeeld van: het eetgedeelte wordt benadruk door de donkerbruine kleur op de wand, terwijl de zitzone links licht gehouden is waardoor de rode bank naar voren komt.

6. Kleine tv

Een van de meest storende dingen in de klein appartement is toch wel een oversized tv. Kies voor een tv die past in de setting. Elementen in een interieur moeten ook qua grootte met elkaar in overeenstemming zijn om samen een mooi geheel te kunnen vormen.

7. De vorm van de keukenkastjes

homify Moderne keukens

Je verwacht het niet zo snel in een keuken, maar waarom zou je niet een beetje variatie brengen in de keuken. Hier zien we een mooi voorbeeld van de mogelijkheden. Links en rechts van de afzuigkap hangen keukenkastjes, maar links is breder en rechts is langer. Het volume is identiek, maar de verschillende vormen maken deze keuken speels. De rode kleur ziet er ook echt heel tof uit. Alsof je staat te koken op een Ferrari.

8. Houtlook

homify Scandinavische keukens Hout Hout

Een natuurlijke sfeer in een lichte keuken roept een onweerstaanbaar charisma op. Deze foto is daarvan het bewijs. Mooi om te zien hoe de industriële apparatuur mixt met de opvallende fronten van de keuken. Wij zijn fan!

9. Lichtplan

Een lichtplan zorgt voor een magische sfeer in huis. In deze kamer is een ledverlichting op het plafond aangebracht. Deze zorgt voor een warme gloed die deze kamer een huiselijke twist geeft. In combinatie met de grijze meubels en ingetogen wand komt de oranje gloed sfeervol naar voren. 

10. Badkamer

homify Moderne badkamers

Deze badkamer is alles behalve groot. Toch hebben de bewoners hier alle ruimte. Hoe dat kan? De verschillende voorzieningen zijn op een slimme manier in de ruimte geplaatst.Verder zorgt de natuurlijke verlichting voor een open sfeer. Zet het raam open na het douchen en voorkom de problemen die (kleine) badkamers kunnen hebben, zoals schimmelvorming en vochtschade. 

11. Opslagruimte

Voldoende opslagplekken die geen ruimte innemen zijn een must in een kleine badkamer. Hier zien we hele mooie voorbeelden. Zet wat planten op de planken en bezorg jezelf de frisse lucht die je verdient. 

12. TV aan de wand

Waarom kastruimte verspillen als je ook je tv aan de wand kunt hangen. Er zijn ook oplossingen waarbij een beugel gebruikt wordt die je kunt verstellen. Zelf zijn we het meest voor de eerste optie, omdat deze er echt het allermooist uitziet. Dit lijkt wel een venster op de wereld…

13. Lichte tinten

Kies voor lichte tinten als je een interieur wilt dat optisch groter lijkt. Natuurlijk kun je subtiel kleuren gebruiken. Dit hoofdeinde en de kussen komen mooi naar voren en roepen zo een bepaalde diepte op. 

14. Kinderkamer

Een klassieke designoplossing voor extra ruimte in de kinderkamer is de hoogslaper. Dit is wel een van de mooiste die we de laatste tijd gezien hebben. Er kunnen eventueel twee kinderen slapen. Wat een design en wat een extra ruimte ontstaat er op deze manier! Met dit mooie voorbeeld sluiten we af. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën en trends! 

Welke interieur is je favoriet? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine