Hoeveel kost de aanleg van een patio?

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Hoeveel kost de aanleg van een patio?

Stoa. Stoa.
 Tuin door Barnes Walker Ltd
Loading admin actions …

Veel mensen dromen over een nieuwe look van hun woning. Ze willen graag de mooiste tuin van de straat. Vaak komt het niet verder dan dromen. Soms vanwege tijdgebrek een andere keer vanwege een gebrek aan inspiratie. Precies op dat moment stappen wij naar voren, want wij gaan je inspireren met coole ideeën voor je patio en praten je direct even bij over de kosten en de praktische realisering van zo’n mooie patio. Ben je klaar voor een wandeling? Kom dan snel met ons mee en laat je inspireren!

1. De kosten voor een patio

 Tuin door Barnes Walker Ltd

Hoeveel kost een patio? De kosten van het aanleggen van een patio variëren niet alleen van bedrijf tot bedrijf, maar deze hangen ook af van het soort materialen dat je wilt gebruiken. En vergeet niet dat het specifieke ontwerp van uw patio / tuin ook een belangrijke rol speelt. Laat onze uitgebreide lijst van professionals (waaronder interieurarchitecten, architecten, tuinlieden, verlichtingsexperts, etc.) je adviseren om het huis van je dromen te bouwen.

2. Tips om de juiste expert in te huren

Er is een hele wereld van deskundigen om je te helpen het uiterlijk (en interieur) van je droompatio te realiseren. Echter, in je zoektocht naar de perfecte expert om uw patio te bouwen, moet je zeker zoeken naar iemand die in ieder geval dit goed in de vingers heeft:

• Analyse kunnen maken van de bestaande patio of tuin.

• Nieuwe bovengrond leggen plus gazon, verstand van specifieke bodem samenstelling en deze kan checken

• De funderingen kan checken en zonodig aanpassen

• Verstand heeft van de verschillende plantensoorten en hun gedrag

Zorg ervoor dat je ook de referenties van je gekozen expert raadpleegt!

3. Kosten voor een patio

De kosten om ene patio aan te leggen zijn niet 100% concreet te maken, maar voor een ruwe schattingen met betrekking tot de patio kosten, zie deze berekening:

• Vierkante Vlaggen: € 6,00 (Prijs per m²); € 1.846 (Prijs voor materialen + arbeid voor een 30 m² patio ongeveer).

• Stenen-stenen plaveisel: € 22,00 (Prijs per m²); € 2.400 (Prijs voor materialen + arbeid voor een 30 m² terras).

• Zandsteenvlaggen: € 24,00 (Prijs per m²); € 2.500 (Prijs voor materialen + arbeid voor een 30 m² patio).

• Hoogwaardige Textured Flags: € 32,00 (Prijs per m²); € 3000 (Prijs voor materialen + arbeid voor een 30 m² patio).

4. Welk materiaal voor de patio? Hout!

Hout is een fantastische optie voor het terras en kan gemakkelijk en snel geïnstalleerd worden. Maar hoewel de kosten relatief laag zijn, heeft hout veel onderhoud nodig om te voorkomen dat het door de zon wordt beschadigd. Houd er rekening mee dat het opbouwen van een overdekte patio veel meer kost dan gewone patio’s. Maar laat je door een flinke klus niet tegenhouden om je droom te verwezenlijken! Een expert helpt je vast te stellen hoe duur de aanleg van je patio gaat kosten. 

5. Natuursteen is top!

 Tuin door Will Eckersley
Will Eckersley

Claremont Road

Will Eckersley

Natuursteen is te krijgen in vele verschillende soorten, zoals vlagsteen, leisteen, bluestone en kalksteen. Het enige nadeel is dat een patio gemaakt van natuursteen meer kost om te plaatsen, aangezien het proces langer duurt en het materiaal veel schaarser is en moeilijker te leggen is. Toch is het de moeite waard, want het materiaal is prachtig!

Bakstenen zijn wendbaar en sfeervol

De kosten om een patio aan te leggen die gemaakt is van baksteen zijn over het algemeen duurder dan betonnen patio's. Echter, bakstenen patio’s meer wendbaar dan beton, zo kun je gemakkelijk bochten in je patio nemen. Probeer dat maar eens met beton als het hard geworden is… .

Tegels

 Tuin door Aralia
Aralia

Chelsea Creek – copyright St George Plc

Aralia

Als je een ervaren tegellegger bent, kun je zelfs proberen om je eigen unieke vormen te leggen. Vergeet niet dat de installatiekosten van de tegelvloer variëren, afhankelijk van het type steen, de kleur en de patronen die je kiest. Zelf leggen kan een heftig klusje zijn, maar je bespaart best aardig wat geld. Hoe duur de aanleg van een patio is, heb je dus voor een groot deel zelf in de hand! Een expert neemt je dit werk vakkundig uit handen. Deze keuze zul je zelf moeten maken! Dit is ook een superfijne tuinstijl om in te ontwerpen

Schoonmaken van je patio

 Tuin door Gardenplan Design
Gardenplan Design

Terrace with furniture

Gardenplan Design

Voor een schoonmaakmiddel kies je voor een biologische samenstelling, maar houdt kinderen wel altijd buiten bereik van deze middelen. Bescherming van de ogen is altijd aanbevolen zeker als je met schoonmaakmiddelen en water onder hogedruk werkt. 

Veel plezier met het bouwen van je patio!

Check ook deze tuin ideeën!

Hoe ziet jouw droompatio eruit? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!