23 schutting-ideeën voor de tuin: mooi en goedkoop!

Stoa. Stoa.
Nachhaltig, stilvoll, vielseitig: moderner Sichtschutz aus Bambus, GH Product Solutions GH Product Solutions Eclectische tuinen
Loading admin actions …

Privacy is belangrijk voor iedereen, zeker in de tuin, maar de enorme hoeveel geld die op kan gaan aan de tuinafscheiding zal veel mensen tegenhouden om zorgvuldig werken aan voldoende privacy, door bijvoorbeeld een tuinhek of -heg te plaatsen. Het motiveert ook niet echt als je bedenkt hoeveel tijd het gaat kosten. Natuurlijk laten we jou in dit artikel zien dat het ook anders kan, goedkoper en sneller! We hebben voor jou hieronder de beste tuinafscheidingen van dit moment gevonden en erg goed gekeken of ze realistisch geprijsd zijn. Wil je echt graag een goede scheiding aanbrengen tussen jouw tuin en die van de buren of gewoon de nieuwsgierige blikken vanaf de openbare weg blokkeren? Kijk dan snel naar deze 23 goedkope schuttingen voor een mega mooi schutting idee voor rond je tuin.

Een mooie tuin verdient de juiste schutting

Tuinschuttingen zijn vaak niet het eerste waar mensen aan denken bij het ontwerpen van hun ideale tuin. Maar een afscheiding voor je tuin is heel belangrijkheid, waarom maak je van deze afscheiding niet meteen een eye-catcher? Laat je hieronder verder inspireren.1. Bamboe is sterk en mooi

Deze bamboe schutting is schitterend in elkaar gezet en is ijzersterk. Het materiaal is ook hernieuwbaar omdat het zo snel groeit. Wist je dat het eigenlijk een gras soort is? Wonderlijk en heel handig. Daarbij is het heel goedkoop als tuinafscheiding in de vingers te krijgen! Supergave tuinDeze ook trouwens!

2. Natuurlijke schutting van planten

Goedkope schuttingen zijn populair, niet zonder reden, want we willen allemaal wel wat besparen. Privacy houden we ook van. In deze tuin hebben de eigenaren dat voor elkaar gekregen met deze mooie planten. Zo makkelijk is het om aan goede schutting ideeën te komen bij homify!

3. Gebruikt hout

Om een een goedkope tuinafscheiding te kunnen realiseren is er hier gekozen voor gebruikt hout, dat is veel goedkoper en heeft vaak meer charme!

4. Bamboe weer

Bamboe is niet alleen mooi, hernieuwbaar, maar ook erg makkelijk te versnijden. Hier zien we goedkope schuttingen die de show stelen!

5. Prefab

Een prefab oplossing is makkelijk, gewoon snel in elkaar zetten en je bent klaar. Zo’n goedkope tuinafscheiding is al in de fabriek voorbereid. Dus je zet die schutting als een puzzel in elkaar.

6. Korte planken

Als je kiest voor kleiner ga je er meestal financieel op vooruit. Je betaalt gewoon minder voor minder hout. Dat wil niet zeggen dat je er minder plezier van gaat hebben. In deze tuin werkt deze oplossing!

7. Pallet

Sinds een aantal jaar is de pallet een grote vriend in huis, omdat ze voor allerlei dingen te gebruiken zijn en daarbij erg goedkoop in de aanschaf. Hier zien we een goedkope tuinafscheiding die helemaal bestaat uit pallets!

8. Korven

De korft is ook zo’n modieuze topper. Je ziet ze steeds vaker: een korf / een kooi gevuld met stenen die een wand vormen. Dat is cheap en lekker industrieel. Naast het bamboe staat deze korf erg goed! 

9. Lage schutting

Een hoge schutting hoeft niet altijd en is ook niet altijd wenselijk. In deze tuin zien we dat het veel mooier is om de privacy volledig te waarborgen met heggen, terwijl de tuinafscheiding (mooi paars geverfd) een mooi structuur biedt in deze tuin! Een beetje Alice in Wonderland! 

10. Mooie vlonders

De vlonder is een weerbarstig ding in de moderne tuin. Hier zien we een goedkope schutting die  bestaat uit dezelfde planken als de terrasvloer. Dat zorgt voor een bijzonder eenheid.

11. Openheid

Deze open schutting zorgt voor een transparante look. De vorm geeft de tuin echt iets klassieks. Een beetje Engelse stijl!

12. Geweven schutting

Deze tuinafscheiding laat je tuin ademen. Dat komt door het geweven patroon. Echt goedkoop deze moderne schutting. 

13. Modern

Deze moderne tuinafscheiding is even goedkoop, makkelijk te plaatsen als mooi. Wat past deze afscheiding mooi bij het bankje. Heel landelijk dit! 

14. Ouderwets

Deze tuinafscheiding past precies in de ouderwetse setting. Wat een schitterend authentiek pand is dit! 

15. Chill-out

Alles van hout in deze chill-out, nou ja, behalve de vuurplaats, want die moet natuurlijk vuurvast zijn. De tuinafscheiding gaat hier op in de bank. 

16. Panelen

Deze panelen, de zogenaamde Trellispanelen, zorgen voor privacy, maar laten de tuin ook een beetje open. Deze open look zorgt voor een gevoel van vrijheid. Openheid en een goedkope aanschafprijs: twee vliegen in een klap! 

17. Hout en groen

Als geen zin hebt om te wachten tot de klimroos helemaal klaar is met klimmen, hebben we hier een mooie oplossing voor je: een schitterende goedkope schutting met daarop kunstmatige planten. Die zet je neer en je bent direct klaar. En niemand zal ook maar vermoeden dat ze nep zijn. Misschien vragen ze zich wel eens af waarom je nooit aan het snoeien bent… ..

18. Heel goedkoop en handig

Je denkt er niet snel aan bij een residentiële tuin, maar kippengaas is echt een spotgoedkope manier om je tuinafscheiding te realiseren. Je kunt het zelfs modificeren en combineren met houten afscheidingen, dat scheelt weer in de aanschaf van hout. 

19. Mesh panelen

De mesh panelen komen op! Je ziet ze rechts boven de witte wand. Stevig, goedkoop en dus een uitstekende oplossing voor je tuinafscheiding. 

20. DIY

Hoge bomen vangen veel wind en hoge tuinafscheidingen kost een boel geld… . of toch niet? Je kunt het best goedkoop houden, maar kies dan wel voor cheap wood, dat je zelf nog moet behandelen. Dat scheelt echt enorm! 

21. Zelf inkopen

Waarom zou je er een partij tussen laten zitten, dan lopen de kosten alleen maar op. In deze tuin wisten de eigenaren de schutting goedkoop te realiseren door de panelen rechtstreeks in te kopen bij de groothandel. Slim idee!

22. Multiplex

Multiplex is zo wendbaar en goedkoop dat je het echt zou moeten aanschaffen voor de bouw van je tuinafscheiding als je beurs krap is en je tuin ongebruikelijke vormen heeft. 

23. Roestvrij staal

Met deze schutting doe je lang en dat is goedkoop. Een schitterend gezicht ook dit design! We hopen dat je tussen deze voorbeelden heel veel leuke schutting ideeën gezien hebt. Blijf ons volgen voor meer mooie tips en trends. 

Van inspiratie naar resultaat

Zoals je ziet zijn er eindeloze opties voor tuinbeschutting. Zo heb je niet alleen een afscheiding van de buren maar voeg je ook een stukje design toe aan je achtertuin. Welke van deze tuinbeschutting spreekt je het meest aan? Misschien kun je wel combinaties maken voor een geheel unieke tuin. Hopelijk heb je in ieder geval wat inspiratie op kunnen doen.

Welke schutting ideeën vind jij het mooist? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine