door Elchitekt

10 plattegronden die je inspireren!

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Iedereen die wel eens een huis of appartement heeft laten bouwen heeft een woningplattegrond laten opstellen. Het is de basis waaruit de architect werkt. Een plattegrond van een moderne woning is vaak een tekening of computeranimatie van de ruimtelijke omstandigheden van het huis. In dit artikel laten we je een aantal voorbeelden zien van plattegronden die je zullen inspireren. Je kunt op zo’n plattegrond van je huis heel goed zien waar de kamers, keuken en slaapkamer gaan komen. Een woningplattegrond kan je helpen de verhoudingen goed te zien, je ideeën mede helpen vormen en in een 3D-visualisatie kun je zelfs digitaal door je toekomstige huis kunt wandelen. Kijk met ons mee naar deze mooie voorbeelden en laat je altijd adviseren door een expert!

Mooi overzicht

Het voordeel van een woningplattegrond een specificatie per vierkante meter, is dat deze helpt bij de visuele weergave van de ruimte. In deze plattegrond van een modern huis zien we alle ruimtes. Je ziet waar de wasmachine komt te staan en alle benodigdheden. Het kantoor is zichtbaar en de kleine badkamer van de woning waar de gasten gebruik van maken. In een plattegrond van een modern huis worden de deuren ook altijd vermeld. We zien hier de open keuken, een trend waarbij deze functie wordt geïntegreerd met de woonkamer en keuken. Dit ziet je dus allemaal op de woningplattegrond. 

Veel ruimte

klasieke Badkamer door Atelier Schöngestalt
Atelier Schöngestalt

Grundriss Schlafbereich mit halboffenem Bad

Atelier Schöngestalt

De vloer van dit kleine huis bestaat uit slechts één slaapkamer en een badkamer. Op de huis plattegrond van het huis kunnen we zien dat een deel van de slaapkamer is gescheiden door een open wand. In dit deel werd een kleine zithoek gerealiseerd, die voldoende privacy in bed biedt in weerwil van de kleine kamer. De badkamer heeft heeft een ideale vorm met zijn buisvormige looks. We zien ruimte voor een groot bad en douche die gescheiden worden door een wand. Het toilet in de badkamer is verborgen, want het is zeker niet het mooiste designstuk van het meubilair in de kleine wellness-oase. Een expert helpt je bij het inrichten van je droomwoning. 

Veel daglicht

  door Elchitekt
Elchitekt

Grundriss Erdgeschoss

Elchitekt

Op deze plattegrond van de moderne woning zijn de contouren van een knusse, vrijstaande woning met garage te zien. Door een kleine gang loopt de bezoeker langs een gastentoilet, een studie en woonkamer. We zien op de huis plattegrond ook een open keuken, een eettafel en een zithoek. Het open ontwerp van de kamer zorgt voor een prachtige ruimtelijkheid en laat veel daglicht binnen. Hoewel het huis niet erg groot is, is er plaats voor alles, dit moet echt een droomhuis zijn. Het grote terras omringt bijna de hele woonkamer, wat moet dat daar genieten zijn! Een plattegrond laat een huis al voor de bouw leven! 

3D

  door Elchitekt
Elchitekt

Grundriss Bungalow

Elchitekt

We zien hier de woningplattegrond met de dimensies. Veel professionals (bijna allemaal) werken met moderne technologie, zoals software die het mogelijk maakt om visueel interessante modellen van de nieuwe woning te maken, je kunt er ook direct meubilair in plaatsen. Dus de toekomstige koper kan zich door deze huis plattegrond direct al voorstellen hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Deze bungalow is een complete leefruimte! Het leven zonder trappen in huis is in het bijzonder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, zoals rolstoelgebruikers en ouderen. Alle kamers bevinden zich op de begane grond. De woonkamer is vaak het centrale punt van een bungalow. Deze moderne woningplattegrond laat zien dat er een gesloten keuken en eetgedeelte is, een beetje anders dan de meeste bungalow die wij gezien hebben.

Schaalvergroting

Bij de aankoop van een huis is het mogelijk dat de architect het hele huis op zijn of haar eigen houtje ontwerpt, dan besteed je het denkwerk eigenlijk uit. Maar een koper kan ook, ten alle tijden, aanpassingen voorstellen en / of eisen. Natuurlijk moet dit technisch gezien kunnen, maar over alles is tenslotte te praten. Op de modern plattegrond van het huis zien we dat drie kamers veranderd zijn in een leefruimte. De eigenaar koos voor een open ruimte. Ook de woon- en eetkamer zijn groter gemaakt.

Penthouse

Een penthouse is bijzonder, dan kijk je over de daken van de stad. Vooral als er een dakterras is kun je genieten! Op de plattegrond van dit luxe huis zie je al dat het een geweldige plek wordt. Je kunt er zelfs gebruik maken van een sauna, stoombad, een kleedkamer en een lift die direct naar het appartement gaat. In de woonkamer zien we een aangrenzende open keuken met kookeiland. Een paradijsje!

Lekker open

In warme en tropische delen van de wereld is de open woonkamer een must. Sommige van de huizen zijn volledig open. In dit plan zien we een wand van ramen die volledig geopend kunnen worden. Bewoners kunnen zo genieten van frisse lucht in hun woning. Van zo’n huis plattegrond wordt je echt enthousiast.

Tropisch genieten

Dit plan is onderdeel van een zuidelijk huis. De architecten hebben elke slaapkamer uitzicht op het zwembad gegeven. Dat is leuk voor elk gezinslid. De slaapkamers zijn allemaal voorzien van een badkamer en toegankelijk via een lange houten loopbrug. Ook dit huis heeft een open look, om zo de verkoeling te kunnen vinden in het warme klimaat waarin het gebouwd is.

Bizar mooi

Op deze woningplattegrond zien we een meerdere verdiepingen tellend woonhuis. Elke verdieping is gedetailleerd, ook de lagere niveaus worden opgenomen in de visualisatie. De buitengewone architectuur van deze luxe villa maakt duidelijk dat er bijna geen grenzen zijn aan de mogelijkheden voor een huis plattegrond en het uiteindelijke huis. De begane grond en de eerste verdieping hebben vormen het woongedeelten en hebben een luxe inrichting. Een bizar mooi stukje architectuur!

Overal luxe

In plaats van rechte lijnen in een woning kan je ook hiermee variëren. Bijvoorbeeld door gezellige hoeken en niches maken. De plattegrond van dit huis toont een gelijkvloerse woonkamer die een intelligente verdeling van de ruimte mogelijk maakt. Elke slaapkamer in het huis heeft een eigen badkamer met douche, terwijl de familie badkamer met het bad vanuit de hal toegankelijk is.

Meer mooie woonideeën vind je hier

Welke plattegrond kies jij? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!