Slaapkamer door Designer de Interiores e Paisagista Iara Kílaris

15 schitterende ideeën voor verlichting in de slaapkamer

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Slaapkamer design is niet alleen decoratie, meubels en textiel, maar ook licht. Het speelt een zeer belangrijke rol in de algemene perceptie van de ruimte tegen de tijd dat het daglicht wegvalt. Mooie verlichting voegt echt iets toe aan elke ruimte, maar in de slaapkamer is het extra delicaat. In de ochtend wil je niet te fel licht bij het opstaan, maar wat achtergrondlicht om de omtrek van de kamer aan te geven. In de avond moet de verlichting passen bij de sfeer van het afronden van de dag en de overgang naar de nacht. 

Extra veel licht

De verlichting wordt hier weerkaatst in de spiegel en zo wordt met relatief weinig lichtpunten toch veel licht geproduceerd.

shutters

Deze slaapkamer in de stijl van de Amerikaanse Kust is zeer romantisch. De shutters voor de ramen filteren het daglicht en maken het zacht en vriendelijk. 

Symmetrie

Het licht komt hier van de klassieke kroonluchter maar ook indirect van de verlichting achter en naast het bed. 

Geïntegreerde suite

De belangrijkste lichtbronnen zijn hier de eenvoudige schemerlampjes op de nachtkastjes.

Opengewerkt plafond

Dit plafond lijkt opengewerkt om het licht door te laten. Het is als een speciaal sieraad in de kamer en het is ook nog eens aangevuld met een kroonluchter in dezelfde stijl. Heel mooi. 

Sterren spotten

 Slaapkamer door Aum Architects
Aum Architects

Duplex Apartment Design

Aum Architects

Dit mooie spoor van kleine spots in het plafond die lijken op sterren, kan worden geïmplementeerd met een vrij bescheiden budget.

Gouddraad

Bij dit hoofdeinde is een soort kunstwerk van zilver- en gouddraad opgehangen, dat van boven en onderaf belicht wordt. Dat geeft een prachtig, sprookjesachtig effect. De stijl is modern, maar zonder strak en statisch te zijn.

Spots in de meubels

Dit werkgebied in de slaapkamer wordt verlicht door spots, heel effectief en praktisch. 

Bedlampjes

Dergelijke lampen worden vaak gebruikt in het Nederlandse en Amerikaanse interieur, maar we zien ze nu in meer Europse landen populair worden. Het zijn vaak de belangrijkste lichtbronnen in de slaapkamer. Deze exemplaren staan relatief hoog op de pootjes.

Accentverlichting

Accentverlichting geeft niet alleen licht, maar bepaalt ook de manier waarop we kijken naar een bepaald object waarop de verlichting is gericht. Dit voorbeeld laat precies zien wat we proberen uit te leggen. 

Kroonluchter in een modern interieur

In een eigentijdse stijl in neoklassieke Franse stijl of Art Deco zijn eclectische kroonluchters nog steeds heel populair. Dit  hedendaagse model is perfect afgewerkt met kristallen en doet daardoor heel verfijnd aan.

Chaise longue met schemerlamp

Deze grote slaapkamer met chaise longue lijkt wel op een mini-woonkamer binnen de slaapkamer. Er is dus ook licht nodig om lekker bij te kunnen lezen.

Systeemplafond

Vaak wordt slaapkamerverlichting aan het plafond bevestigd. Dat is ook hier het geval, maar de twee hanglampen in deze ruimte hangen zo laag dat ze de uitstraling van schemerlampjes op nachtkastjes hebben. Verrassend!

Wandlampjes

Deze traditie wandlampjes komen vooral voor in het Verenigd Koninkrijk en de VS, en zien er erg mooi uit. Voordeel van dit type lamp is dat het geen ruimte op het nachtkastje inneemt.

Modieus

Deze armaturen verlichten de muur op spectaculaire wijze en staan niet alleen mooi in de slaapkamer…

Bekijk op homify ook deze Ideabooks:

- Design slaapkamers voor elk budget;

- Vakantiewoning: projecten, ideeën ;

- Mooie ontwerpen voor een veranda.

Zie je wat licht kan doen in de slaapkamer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!