tropische Tuin door Priscila Boldrini Design e Arquitetura

10 prachtige houten terrassen voor de perfecte tuin

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Wie een tuin ontwerpt of aanlegt, zal zeer waarschijnlijk de nodige aandacht schenken aan het terras. Hier kun je eten, drinken en genieten van de zon en het gezelschap. Dus is het belangrijk dat je aan een aantal dingen denkt. Waar plaats je het terras zodat je optimaal van de zon kunt genieten, hoe groot moet het terras worden en welke materialen gebruik je. Vandaag laten we je 10 prachtige houten terrassen zien, voor een prachtig en perfect afgewerkte tuin.

Verlichting

Hout heeft van zichzelf al een gezellige uitstraling. Maar met de juiste verlichting wordt dit effect zeker nog verder versterkt.

Vorm

Het voordeel van hout is dat je het terras in allerlei vormen kan maken. En hout past overal bij, van eethoek tot zwembad.

Dakterras

Hout is ook uitermate geschikt voor het dakterras. Het ziet er niet alleen geweldig uit, de constructie is ook relatief licht waardoor het op de meeste daken mogelijk is.

Accent

Met hout kun je ook prachtig een gedeelte van het terras accentueren. Zoals dit jacuzzi gedeelte bij het zwembad.

Speels

Hout heb je in verschillende kleuren, soorten en maten. En je kan het goed combineren met andere materialen waardoor er een speels effect ontstaat.

Verhoging

Omdat hout makkelijk te verwerken is, kun je simpel een verhoogd terras bouwen dat zo prachtig in het oog springt.

Simpel

Zelfs de simpelste balkons knappen van een houten vlonder op. Ze krijgen er meteen iets knus en huiselijks van. Al werkt het uitzicht hier natuurlijk ook mee.

Patronen

Je kunt hout op vele verschillende manieren leggen. In lange rechte lijnen of, zoals op deze foto, in een leuk en speels patroon.

Pergola

Om het houten terras helemaal compleet te maken kun je ook denken aan houten accessoires.in de vorm van een op maat gemaakte lounge bank of een houten pergola boven je hoofd die in een vloeiende beweging doorloopt en zo een perfect gevoel van eenheid creëert.

Modern

Maar ook moderne en kleurrijke tuinmeubelen doen het hartstikke goed op een houten terras. Contrast is op zijn tijd heel mooi.

Meer geweldige terrassen kun je hier bekijken. In dit artikel zie je een aantal formidabele terras make overs. En kom je er dan nog niet uit, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals.

Welke van de terrassen zie jij het liefst in je eigen tuin?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!