13 topklasse tuinen met veel ideeën om te kopiëren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

13 topklasse tuinen met veel ideeën om te kopiëren

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Lancashire Residence Moderne huizen van Kettle Design Modern
Loading admin actions …

Voor het geval je dit nog niet wist: je voortuin speelt een vitale rol bij de eerste indruk die je huis op iemand maakt. Het heeft dan ook weinig zin om een enorme hoeveelheid tijd te besteden aan het verven van je houten hek of je voordeur wanneer je landscaping de gevel van je huis onderuit haalt. Daarom hebben we gekeken naar het werk van een aantal top tuinarchitecten en hoe zij een perfecte voortuin vormgeven. We denken dat er een aantal top ideeën tussen zitten dus kijk zeker even mee!

1. Struiken en bolvorm zien er altijd fantastisch uit in je tuin en voegen een gevoel van luxe en tijdloosheid toe aan een voortuin die we zelden zien!

2. Grind is tijdloos en heeft zo'n klassieke uitstraling en kijk eens wat een handig onzichtbaar hoekje voor de (lelijke) klikobak!

Front Garden Design Woking, Surrey Moderne tuinen van homify Modern
homify

Front Garden Design Woking, Surrey

homify

3. Lage borders zijn altijd een prima optie om wat prachtige bloemenborders aan te leggen in je voortuin vooral in combinatie met grind.

4. De planten die hier zijn gekozen passen echt bij de esthetiek van het huis en verbeteren deze ook nog eens! Wat rustieke elementen een tegelpad en wat losse planten hier en daar zien er zo mooi uit!

Front Elevation Eclectische huizen van Wildblood Macdonald Eclectisch
Wildblood Macdonald

Front Elevation

Wildblood Macdonald

5. Je hoeft geen vierkante borders aan te leggen om iets bijzonders te creëren. Kijk eens naar dit schattige cottage met zeer smaakvolle kleine perken tegen het huis aan.

La Falaise Rustieke huizen van CCD Architects Rustiek & Brocante
CCD Architects

La Falaise

CCD Architects

6. Zelfs een kleine voortuin kun je een flinke dosis stijl geven met een fraaie mix aan plantenbakken. Het verschil in hoogte en materialen zorgt voor de unieke look!

A small contemporary front garden Moderne tuinen van Robert Hughes Garden Design Modern
Robert Hughes Garden Design

A small contemporary front garden

Robert Hughes Garden Design

7. Zeer bijzonder de sfeer in deze voortuin met de groene verlichting onder de struiken en violette verlichting binnenshuis. Zeker niet saai en zeer gedurfd!

Lancashire Residence Moderne huizen van Kettle Design Modern
Kettle Design

Lancashire Residence

Kettle Design

8. En wat nu wanneer je helemaal geen voortuin hebt? Plaats dan wat fraaie potten en bakken of haal wat stenen uit de straat voor een fraai klein perkje.

Extension and renovation, Wimbledon SW19 Moderne huizen van TOTUS Modern
TOTUS

Extension and renovation, Wimbledon SW19

TOTUS

9. Ook functionaliteit kan de basis vormen voor je voortuin dus wanneer je liever een parkeerplaats hebt dan overdadig groen kies dan voor fraaie tegels en een nette haag.

10. We vinden het idee om een voortuin aan te leggen die tegelijkertijd ook privacy biedt een zeer goed idee. Hoge struiken zijn daar zeer geschikt voor. En kijk eens hoe de gevel van deze woning wordt verfraaid door deze groene hoek?

11. Bakstenen in fraaie patronen zien er altijd super uit voor je huis vooral wanneer je daar wat rondvormige borders omheen plaatst. Super hier die middelhoge planten die ervoor zorgen dat alle aandacht op de gevel gericht blijft.

Burghley Avenue van Coupdeville
Coupdeville

Burghley Avenue

Coupdeville

12. Dit is nog eens een voortuin… met ook nog een dakterras! Wat eenvoudige struiken en een prachtig grasveld zijn alles wat je nodig hebt wanneer je huis zelf al voldoende uitstraling heeft.

13. Wat een prachtig klassiek huis. Een ronde voortuin met in het midden een cirkel met grind en een boom maakt dit tot de voortuin van je dromen!

Een slim idee om je afvalcontainer achter een haag te verbergen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!