11 inspirerende zithoeken in de tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

11 inspirerende zithoeken in de tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
RHS Cardiff 2015 Moderne tuinen van Best4hedging Modern
Loading admin actions …

Een terras is een plek waar je lekker kunt zitten en van de buitenlucht kunt genieten. Maar zoals je vast wel weet uit eigen ervaring weet hoef je geen tuinarchitect te zijn om te zien dat het ene terras het andere niet is. En zo’n lekkere plek om te zitten in de open lucht kan met felle zon of regen ook wel eens een nadeel zijn. Juist daarom hebben we 11 inspirerende overdekte terrassen voor je op een rijtje gezet. Van complete tuinhuisjes tot een simpele tent en alles daar tussenin.

1. Blokhut

Blokhutten van NuBuiten.nl Scandinavisch
NuBuiten.nl

Blokhutten

NuBuiten.nl

Een blokhut als inspiratie voor je zithoek of je terras is ook zeker niet mis. In de winter bovendien de ideale opslagplaats voor al je tuinspullen.

2. Een tuinhuisje

Als je nou echt nog genoeg ruimte in je tuin over hebt, dan is een tuinhuisje als dit toch wel de ideale plek om als basis van je zithoek te nemen. Wat een inspirerend eclectisch geheel om te zien! Ook erg handig om als kantoor of gastenverblijf te gebruiken.

3. Heerlijke luxe

De terrassen worden steeds decadenter lijkt het wel! Want zo naast het zwembad is een terras toch wel een heerlijke luxe om te hebben. Je zou hier zelfs wel kunnen slapen op een mooie warme zomernacht…

4. Oosterse inspiratie

van homify Aziatisch

We beginnen gelijk met een plekje waar het water je van in de mond loopt. Vooral het overdekte gedeelte van de zithoek heeft duidelijk Oosterse inspiratie. Een plekje om heerlijk te ontspannen.

5. Een oude schuur

Proyectos de interiorismo varios Moderne woonkamers van estudio 60/75 Modern
estudio 60/75

Proyectos de interiorismo varios

estudio 60/75

Een pittoresk huis in bijvoorbeeld Frankrijk omtoveren tot een vakantiewoning. En als je dan zo’n oude schuur naast het huis hebt, dan is dat de ideale plek om als terras in gebruik te nemen. Wat zal dat genieten zijn, zeker met dat mooie uitzicht!

6. Met stokken en doeken

We hebben tot nu toe alleen maar meer permanente oplossingen gezien, maar een constructie die je tijdelijk aanbrengt kan ook heel goed. Met stokken en doeken maar je in dit geval een prachtige hedendaagse tent! Let daarbij ook even op de prachtige buitenverlichting.

7. Oude stenen

Heb je nog wat oude stenen bij je huis? Ga dan zelf aan de slag om te metselen of besteed dat werk uit aan een expert. Het inrichten van je tuin zou je dan helemaal zelf kunnen doen. Reken maar dat je dan een uniek terras hebt!

8. Modern en ecologisch

RHS Cardiff 2015 Moderne tuinen van Best4hedging Modern
Best4hedging

RHS Cardiff 2015

Best4hedging

Heb je een moderne woning en wil je graag dat je terras daar een weerspiegeling van is? Deze oplossing is zowel modern als ecologisch! Met dat laatste bedoelen we uiteraard het natuurlijke dak. En die tafel met bankjes aan kettingen is ook zeker een idee om te onthouden.

9. Een partytent

Een oplossing die erg vaak gebruikt wordt voor het tijdelijk overdekken van een terras, is een partytent. Maar als je zo’n goedkoop exemplaar van plastic niks vindt, dan kan zo’n fraai stoffen exemplaar als dit uitkomst bieden. Deze overdekte zithoek is daarom zeker een gezellig plekje.

10. Overdekte strandstoel

Als je geregeld op het strand komt, dan herken je zo’n overdekte strandstoel wel. Maar waarom zou je zoiets leuks niet in je tuin neer kunnen zetten? Als het zonlicht je net een beetje te fel is, dan doe je gewoon de kap naar beneden.

11. Landelijk genieten

De meest simpele tent die we je laten zien is het sluitstuk van dit overzicht. Maar dat neemt niet weg dat het een van de mooiste plaatjes is die we je kunnen laten zien. Wat kun je hier heerlijk landelijk genieten zeg… Een romantisch plekje voor jou en je geliefde!

Wil je nog wat meer weten over terrassen en alles wat daarbij komt kijken? Dit artikel kan je dan verder op weg helpen!

Welke oplossing is jouw favoriet? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!