Bouw je eigen luxe droomvilla met een laag budget | homify

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Bouw je eigen luxe droomvilla met een laag budget

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van Kali Arquitetura Modern
Loading admin actions …

In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke investeringsmogelijkheden om je huis een luxere en modernere uitstraling te geven en hoe je dit met een lager budget kunt realiseren. Natuurlijk kun je deze woning nog steeds niet bouwen voor 40.000 euro maar het is ook echt niet nodig om een miljoen uit te geven. We bespreken een aantal verschillende investeringsmogelijkheden, van grote panoramische ramen tot de aanleg van een nieuwe tuin om je wat ideeën te geven van de mogelijkheden en prijzen.

Een minimalistische tuin

Een minimalistische tuin is zeer trendy, vooral bij de modern vormgegeven woningen. De eenvoudigste manier om een tuin in minimalistische stijl aan te leggen is in een grijs kleurenschema met een zeer ondiepe vijver en rotstuin. Deze tuin kun je al aanleggen voor zo'n 7.000 euro met een buitenlandse landschapsarchitect. 

​Panoramische ramen

Een grote raampartij zorgt voor een heerlijk licht huis. De kwaliteit en uitvoering van panoramische ramen sterk afhankelijk van de fabrikant. De standaard prijs voor de schuifdeuren in Moskou begint vanaf 1.200 euro per set turnkey (zonder installatie) met een grootte van 2,1 x 2 meter (kunststof). Deze ramen worden gemaakt met Duitse materialen die marktleider is op het gebied van deze ramen. Wil je meer weten? Klik dan op de foto en het logo rechtsbovenin om de betreffende producent te benaderen.

​De stijl van het huis

Art Nouveau en minimalisme zijn zeer populair op dit moment in de architectuur. Wil je graag een minimalistische woning bouwen, streef er dan naar om dit met een zo laag mogelijk budget te doen. Kies bij voorkeur voor een minimalistische gevel en modern interieur. Voor een standaard plat dak zoals in ons voorbeeld betaal je rond de 4.000 euro terwijl je voor een luxere uitvoering al snel 10.000 euro of meer betaalt. Voor de gevel is wit stucwerk 5-10 x voordeliger dan allerlei andere luxere steensoorten.

​Een spectaculair uitzicht en landschap

Heel vaak dromen we over een huis in een ander land. Soms lijkt dit de enige optie, maar vaak dit is niet zo. Richt je bij voorkeur op andere aspecten zoals een regio in je eigen land die populair is, een aantrekkelijke stijl woning en hou rekening met het verkooppotentieel. In een ander land spreek je de taal vaak niet, ken je de gewoontes niet en dit kan allerlei ongemak opleveren.

Terras met zwembad

Vaak dromen we van een fraai houten terras met zwembad maar hebben we hier de ruimte of het budget niet voor. Voor een niet al te groot zwembad met terras eromheen, betaal je in Rusland rond de 1.400 euro inclusief aanleg. En met een klein extra budget van zo'n 1.200 euro bouw je ook nog een buitenkeuken erbij. En reken maar dat de waarde van je huis daarmee stijgt!

Een houten blokhut

De meeste houten huizen in Moskou kosten tussen de 35.000-90.000 euro. En daar komt dan nog het onderhoud bij waarbij je moet rekening op 3.000-6.000 euro per 10 jaar. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om je huis met houten panelen te bekleden wat slechts rond de 40 euro per vierkante meter kost en wat eveneens de perfecte look geeft aan je Art Nouveau-stijl droomhuis.

Een luxe droomwoning

Verrassenderwijs ziet dit huis van slechts 160 vierkante meter er geweldig uit omdat het niet vierkant is van vorm maar smal en langwerpig. Zo lijk de woning vanuit de achtertuin gezien tweemaal zo groot omdat deze 10 meter breed en maar 5 meter diep is. Ook de vorm van de woning en het totale oppervlak is van grote invloed op de uiteindelijke kosten.

Een turn-key huis

Wanneer je kiest voor een turn-key huis bij een bouwbedrijf dan is dit vaak veel voordeliger dan een woning die je laat bouwen. Dit geldt niet voor huizen in de allerhoogste prijsklasse. In dat geval is het in het algemeen toch voordeliger om zelf je eigen huis laten bouwen.

Een familiewoning

En soms is het ook goed om alvast over de toekomst na te denken. Misschien wil je graag een extra vleugel of verdieping voor eventuele ouders of kinderen of om te verhuren voor wat extra inkomsten.

Een kubistische woning

White Oaks Exterior Moderne huizen van Barc Architects Modern
Barc Architects

White Oaks Exterior

Barc Architects

En hier zien we nog een voorbeeld van een woning met een minimalistisch en zeer eenvoudig ontwerp. Door de basis simpel te houden van je woning blijven de kosten laag terwijl je voor het budget van een eengezinswoning dan toch in een vrijstaande villa woont. Wil je meer budget droomwoningen zien? Bekijk dan ook 10 fantastische budgethuizen.

Met zulke lage investeringen wordt verbouwen zeker interessant!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!