modern Zwembad door Paul Marie Creation

10 ideeën die je tuin veranderen in een oase

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Loading admin actions …

Er zijn zoveel mogelijkheden om je tuin net dat beetje extra sfeer te geven. Veel van deze ideeën denken we vaak zelf niet aan. Nieuwe soorten schuttingen, tuinindeling, tuinhuisjes en fonteinen. Vandaag zetten we 10 zeer inspirerende ideeën voor je op een rij waarmee je je tuin verandert in een paradijselijke oase..

Open houten schuttingen

moderne Tuin door Tyler Mandic Ltd
Tyler Mandic Ltd

Reflected Glory – Holland Park Renovation

Tyler Mandic Ltd

Een nieuw design houten schermen die je op eenvoudige wijze zelf kunt maken. De openheid zorgt voor een gevoel van transparantie en verbinding met de omgeving terwijl ze toch optimale privacy bieden. Bovendien kunnen klimplanten zeer makkelijk groeien tussen de openingen.

Het gehele oppervlak goed benut

Een modern design kan zeer fraai zijn wanneer ook je huis en inrichting in deze stijl zijn ingericht. Er is geen enkele meter oppervlak van de tuin onbenut of leeg want dit ziet er altijd rommelig uit. Grappig in deze tuin is ook dat de tegels aan beide zijden langs het gazon doorlopen waardoor ook het gras een interessantere vorm krijgt.

Een rotstuin

moderne Tuin door Yorkshire Gardens
Yorkshire Gardens

A Modern Garden with Traditional Materials

Yorkshire Gardens

Een klein deel met een rotstuin om je terras heen of langs een tuinpad kan ook zeer veel sfeer geven aan je tuin. Plaats er wat trendy kleine bloeiende vetplantjes in. Ook zeer makkelijk qua onderhoud!

​Waterval van verzonken aluminimumplaat

moderne Tuin door Yorkshire Gardens
Yorkshire Gardens

Cool but Funky, Contempoary Garden

Yorkshire Gardens

De ideale oplossing voor degenen onder ons die niet al te veel budget hebben voor decoratieve hoogstandjes in de tuin. Een betonblok met brede aluminium plaat zorgt voor een prachtige volle waterval in je vijver. 

Een slingerend pad met wilde tuin

Een pad met een combinatie van tegels en grind zorgt voor een mooi romantisch effect zeker wanneer je daarnaast een prachtige wilde bloementuin aanlegt. Een gevoel alsof je midden in de natuur woont. We love it!

Een tuinhuis in minimalistische stijl

Een tuinhuis kun je vrij eenvoudig zelf bouwen wanneer je een goed voorbeeld hebt. Dit minimalistische moderne tuinhuis is zeer fraai qua stijl en heeft een eenvoudig ontwerp. Ook een goed idee om er een groendak op te plaatsen!

Een kinderspeelhuis in Victoriaanse stijl

Leuk als blikvanger in een tuin bij een oude historische woning: een tuinhuis in Victoriaanse stijl met de originele boogvorm ramen en fraaie golvende ornamenten langs het dak. Dat voegt zeker sfeer toe aan je tuin en is qua stijl veel indrukwekkender dan een standaard schuurtje.

Begroeiing op je omheining

Wil je weinig onderhoud maar wel een groene tuin? Dan is het een goed idee om je schuttingen te laten begroeien met verschillende bloeiende klimplanten. Plaats er ook wat groenblijvende planten in verschillende schakeringen groen voor een fraai uitzicht in de winter.

Een wintertuin in huis

Wanneer je een open plek hebt in huis met voldoende daglicht (bijvoorbeeld in je hal of in een serre) dan is het ook heel fraai om daar een wintertuin aan te leggen met een comfortabele zithoek. Zo kun je in alle seizoenen genieten van een groene omgeving. Wil je meer tuininspiratie opdoen? Lees dan ook even 37 geweldige ideeën voor je eigen verticale tuin.

Een boom in het midden van je terras

Zo'n uitzicht willen we allemaal wel! Een verhoogd vlonderterras als zonneterras met of zonder vijver of zwembad is een zeer fraaie toevoeging aan elke tuin. Dat zorgt voor zo'n heerlijk vakantiegevoel. Je hoeft echt geen 48 weken per jaar te wachten op dat gevoel!

Prachtig die brede waterval van aluminium!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!