scandinavische Woonkamer door homify

6 trucs waarmee lage plafonds hoger lijken

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

We houden allemaal van een grote kamer waarin je veel ruimte hebt. Ook voldoende licht en frisse lucht zijn belangrijke factoren als je een woonruimte wilt hebben waarin je je goed voelt. Maar helaas is de realiteit vaak anders. Voor iedereen die de kamer nog niet helemaal precies zo heeft als het ideaal voorschrijft, kijk even met ons mee naar deze handige tips om de plafonds in je kamer optisch hoger te laten lijken. We hebben tips voor je gevonden waarmee jij je lage plafond hoger kunt laten lijken. Dan kun je alvast de ruimtelijkheid in de kamer verbeteren. Meer zonlicht en lucht kun je realiseren door een raam te laten plaatsen. Een expert heeft zeker een oplossing voor je woonbehoeften. Kijk hieronder met ons mee naar de nuttige tips die we je laten zien om je lage plafond optisch te verhogen.

De juiste kleur kiezen

De keuze van de kleuren van je kamer speelt een belangrijke rol bij de illusie van het groter laten lijken van de ruimte. Een laag plafond kun je echt hoger laten lijken, maar dan moet je wel kiezen voor de kleuren crème of zachte pasteltinten, zo wordt de illusie gecreëerd dat je kamer groter is dan deze in werkelijkheid is. Een beetje extra kleur in de kamer kun je het beste aanbrengen met een palet van helder blauw of lila. Deze tinten zorgen ook voor een ruimtelijke look. Donkere tinten maken je ruimte juist optisch kleine. Ook voor een laag plafond geldt: kies lichte tinten om het optisch te verhogen.

Trucjes met licht

moderne Woonkamer door Design by Torsten Müller
Design by Torsten Müller

​Interior Design by Torsten Mueller

Design by Torsten Müller

De juiste verlichting heeft een verhogend effect op kamers met lage plafonds. Het is raadzaam om lampen te kiezen die vlak tegen het plafond aan zitten, want kroonluchters laten het plafond optisch lager. Het licht straalt dan bovendien over het plafond en dat zorgt ook weer voor dat je het plafond optisch kunt verhogen. Je lager ruimte lijkt dan sowieso veel hoger. En wat dacht je van inbouwspotjes op het plafond en in de vloer, dan wordt je kamer helemaal gestretched.

Kies de juiste meubels

Als je de meubels uitkiest, houd er dan rekening mee dat je doel is om je lage ruimte (woonkamer, eetgedeelte) hoger te laten lijken. Beter is het dan om de kamer niet te vol te zetten en de meubels niet te hoog te laten zijn. Ook hier geldt weer dat lichte tinten meewerken aan de illusie om je lage plafond optisch te verhogen. Natuurlijk mag je een beetje experimenteren met kleuren en vormen als het over je meubels gaat, maar probeer de gestelde voorwaarden voor de illusie van meer ruimtelijkheid in je lage ruimte in gedachten te houden. Dit voorbeeld laat zien dat een kamer die laag is best hoog kan lijken. Dit interieur is gezellig en voelt optisch gewoon hoger aan. Een expert helpt je om de kamer in te richten. 

Op je strepen staan, kies deze strepen

Dus in een lage ruimtes kies je voor een heldere tint op de muur en het plafond. Maar dat is niet alles wat je kunt doen. Een van de meest populaire tips uit de modewereld geldt ook in het interieur: kies voor verticale strepen, deze zorgen ook voor de optische illusie dat je lage ruimte hoger lijkt. Voor mensen met een laag plafond raden wij aan dit groter te laten lijken door te kiezen voor mooi design voor op de muur waarin een verticale streep verwerkt zit! Hier krijg je een heel mooie voorbeeld voorgeschoteld! Een prof kijkt naar de plannen voor je nieuwe huis. 

Hoge ramen, hoge gordijnen

 Ramen door Indes Fuggerhaus Textil GmbH
Indes Fuggerhaus Textil GmbH

Schlaufenschal Lewis Stripe, Kissen Vessel und Kissen Compass

Indes Fuggerhaus Textil GmbH

Grote ramen zijn betrouwbare hulpjes als het gaat om de lage ruimte hoger te laten lijken. Ze zorgen niet alleen voor  superveel licht, dat weer op de lichte kleuren van de wanden en het plafond weerkaatst wordt, waardoor het plafond optisch verhoogt wordt, de kamer lijkt ook echt een stuk hoger door de afmetingen van de ramen zelf. Je kunt deze truc extra aanzetten door je gordijnen zo hoog mogelijk te hangen. Let maar eens op, dat scheelt echt enorm!

Hoogdravende ideeën stretchen de kamer

Dit is in principe een aanvulling op de gordijnen tip, accessoires kunnen ook helpen om het plafond en ruimte optisch hoger te laten lijken. Het beste is te kiezen voor kunstwerken of schilderijen, hoe hoger hoe beter, dan is het echt een fluitje van een cent om die kamer optisch te strechen. Daarbij ziet je kamer er ook mooi artistiek uit. Hoogdravende ideeën in een ruimte waarvan het plafond in eens hoger lijkt dan dit in werkelijkheid is. Een goede combinatie. Blijf ons volgen voor meer mooie tips en tricks, want daar zijn we voor!

Check deze gave huizen! 

Welke tip pas jij toe? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!