6 geniale ideeën om de wasmachine in de badkamer te verbergen | homify

6 geniale ideeën om de wasmachine in de badkamer te verbergen

Stoa. Stoa.
APARTMENT “VERBI” Minimalistische badkamers van Polygon arch&des Minimalistisch
Loading admin actions …

In tegenstelling tot koelkasten en fornuizen – die nu beschikbaar in allerlei ontwerpen en naadloos integreren in hun omgeving – is wasmachine qua look niet veel veranderd in de afgelopen 20 jaar. Ze zijn nog steeds niet erg aantrekkelijk, dus wil je ze het liefst uit zicht. Dus ze komen meestal in de kelder te staan, maar soms is dit niet mogelijk of praktisch. Heb je wel eens gezocht naar een goede plek om de wasmachine uit het zicht te krijgen en wist je niet hoe? Er is een manier waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt om de wasmachine te kunnen wegwerken. Wat dacht je van de badkamer! Maar dan zie je hem toch nog steeds? Dat hoeft niet! Je kunt de wasmachine in de badkamer zetten op een geheime plek. Nou ja, een verborgen plek. Kijk met ons mee naar deze 6 ideeën om je wasmachine eens even fijn uit het zicht te zetten. Dat ziet er stukken beter uit!

Het bouwen van een kast met schuifdeuren

Een goede oplossing om de wasmachine uit het zicht te krijgen, deze eens even lekker weg te werken,  is deze in een daarvoor geschikte nis of kast te zetten. Misschien zie je de kans om zo’n ruimte te realiseren. Het hoeft niet veel ruimte in te nemen. Een wasmachine uit het zicht is echt veel beter voor de looks van je kamer. In deze badkamer is de wasmachine weggewerkt door de schuifdeuren. Juist deze schuifdeuren maken dit idee zo gemakkelijk en efficiënt. De deuren worden eenvoudig gemonteerd en kunnen zo de wasmachine uit zicht brengen. Een mooie oplossing! Een expert helpt je mee met de verbouwing van je badkamer!

Ingebouwde wasmachine

APARTMENT “VERBI” Minimalistische badkamers van Polygon arch&des Minimalistisch Tegels
Polygon arch&des

APARTMENT “VERBI”

Polygon arch&des

Een andere oplossing is een ingebouwde wasmachine. Ze zijn gemaakt om onzichtbaar te integreren in bestaande kastsystemen en zo niet op te vallen in het totaalbeeld. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte in de badkamer beschikbaar is, niet waar? Dus je kunt die wasmachine maar beter uit het zicht zetten, in deze kast kan de wasmachine geplaatst worden. Zo gemakkelijk is het om de wasmachine weg te werken! Het ding is zo mooi geïntegreerd met de kast. Kijk samen met een prof naar de nieuwe mogelijkheden voor je badkamer. 

Gordijn

Een super eenvoudig en kostenbesparende alternatief is om de machine uit het zicht te zetten achter gordijnen. Het gordijn is makkelijk op een stang boven de machine te plaatsen. Van plafond tot vloer bijvoorbeeld, of zoals hier onder de wastafel. De enige ruimte die het inneemt is aan de zijkanten aan het einde van de stang. Wat een simpele manier om de wasmachine in de badkamer onzichtbaar te maken! Een mooi gordijn is echt geen ontsiering van de badkamer. Volg gewoon je smaak, hang he top en werk haal die wasmachine uit het zicht.

Speciale kast

Door de bestaande wateraansluitingen wordt de locatie van de wasmachine in veel badkamers soort van gegeven. Dan is er weinig keuze en moet de machine daar worden geplaatst. Hier zijn de kasten de oplossing om de wasmachine in de badkamer te verbergen. Zo red je de good looks van de badkamer. Daarbij sla je twee vliegen in een klap met deze oplossing, want de wasmachine is uit het zicht en je hebt direct meer opslagruimte.

Ruimte en omvang van machine

Als je een klein appartement hebt wordt je beperkt door de beschikbare ruimte bij het plaatsen van de wasmachine, dat is logisch, veel mensen kiezen dan voor een kleinere machine. Maar er is ook een andere optie: maak de setting zo dat de normale wasmachine wel past. Een normale wasmachine heeft een breedte van 60 cm en een capaciteit van 6-7 kg, een kleine wasmachine is zo’n 10 a 20 cm smaller en heeft een capaciteit van 3-4 kg. Het hangt helemaal af van je appartement hoeveel je kunt besparen met een kast of gordijn. Qua prijs verschillen de twee soorten machines niet zoveel van elkaar. Laat je gewoon goed informeren, denk na over de oplossingen en meet de ruimte en de machine op!

Stapelen in een kast

Vooral in kleine badkamers kan het nogal problematisch zijn om de wasmachine en de droger uit het zicht te brengen. Ook hier is een oplossing voor! Gewoon lekker stapelen die machines, een mooie kast eromheen en het ziet er strak en gelikt uit! Kijk wel uit dat je de lichtste machine bovenop zet. Ga ook even na wat de draagkracht van de onderste machine is. Mocht je ze nog niet aangeschaft hebben, kies dan voor lichte machines. Dit kan echt de oplossing voor dit luxe probleem zijn! We hopen dat je veel zult hebben aan deze ideeën om je wasmachine in de badkamer weg te werken. Veel succes met het indelen van je badkamer! Bekijk deze leuke ideeën ook even. 

Welke tip vind jij leuk? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!