6 geniale ideeën om de wasmachine in de badkamer te verbergen

Stoa. Stoa.
APARTMENT “VERBI”, Polygon arch&des Polygon arch&des Minimalistische badkamers Tegels Wit
Loading admin actions …

In tegenstelling tot koelkasten en fornuizen – die nu beschikbaar in allerlei ontwerpen en naadloos integreren in hun omgeving – is beste wasmachine qua look niet veel veranderd in de afgelopen 20 jaar. Ze zijn nog steeds niet erg aantrekkelijk, dus wil je ze het liefst uit zicht. Dus ze komen meestal in de kelder te staan, maar soms is dit niet mogelijk of praktisch. Heb je wel eens gezocht naar een goede plek om de wasmachine uit het zicht te krijgen en wist je niet hoe? Er is een manier waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt om de wasmachine te kunnen wegwerken. Wat dacht je van de badkamer! Maar dan zie je hem toch nog steeds? Dat hoeft niet! Je kunt de wasmachine in de badkamer zetten op een geheime plek. Nou ja, een verborgen plek. Kijk met ons mee naar deze 6 ideeën om je wasmachine eens even fijn uit het zicht te zetten. Dat ziet er stukken beter uit!

Het bouwen van een kast met schuifdeuren

Een goede oplossing om de wasmachine uit het zicht te krijgen of weg te werken, is deze in een daarvoor geschikte nis of kast te zetten. Een wasmachine uit het zicht is echt veel beter voor de looks van je kamer. In deze badkamer is er een kast voor de wasmachine gemaakt van de schuifdeuren. He zijn deze schuifdeuren die dit idee zo gemakkelijk en efficiënt maken. Ze kunnen namelijk eenvoudig gemonteerd worden en kunnen zo de wasmachine 'verstoppen'. Een mooie oplossing! Een expert kan je zeker helpen met het uitvoeren van deze verbouwingen.

Ingebouwde wasmachine

Een andere oplossing is een ingebouwde wasmachine. Ze zijn gemaakt om onzichtbaar te integreren in bestaande kastsystemen en vallen niet op in het totaalbeeld. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte in de badkamer beschikbaar is. Je kunt die wasmachine maar beter uit het zicht zetten, bijvoorbeeld in een kast zoals in dit voorbeeld. Het is zo'n gemakkelijke manier om de wasmachine weg te werken!

Gordijn

Een super eenvoudig en kostenbesparende alternatief is om de machine uit het zicht te zetten achter gordijnen. Het gordijn is makkelijk op een stang boven de machine te plaatsen. Van plafond tot vloer bijvoorbeeld, of zoals hier onder de wastafel. De enige ruimte die het inneemt, is aan de zijkanten aan het einde van de stang. Wat een simpele manier om de wasmachine in de badkamer onzichtbaar te maken! Een mooi gordijn is echt geen ontsiering van de badkamer. Volg gewoon je smaak, hang he top en werk haal die wasmachine uit het zicht.

Speciale kast

Door de bestaande wateraansluitingen wordt de locatie van de wasmachine in veel badkamers soort van gegeven. Dan is er weinig keuze en moet de machine daar worden geplaatst. Hier zijn de kasten de oplossing om de wasmachine in de badkamer te verbergen. Zo red je de good looks van de badkamer. Daarbij sla je twee vliegen in een klap met deze oplossing, want de wasmachine is uit het zicht en je hebt direct meer opslagruimte. Het wordt zelfs nog beter als je gebruik gaat maken van prachtige natuurlijke elemeten zoals hout (dat niet alleen goed is voor je tuin op te frissen) of wondermooie tegels (die ook binnn voor een sierlijke touch zorgen).

Ruimte en omvang van machine

Als je een klein appartement hebt wordt je beperkt door de beschikbare ruimte bij het plaatsen van de wasmachine, dat is logisch, veel mensen kiezen dan voor een kleinere machine. Maar er is ook een andere optie: maak de setting zo dat de normale wasmachine wel past. Een normale wasmachine heeft een breedte van 60 cm en een capaciteit van 6-7 kg, een kleine wasmachine is zo’n 10 a 20 cm smaller en heeft een capaciteit van 3-4 kg. Het hangt helemaal af van je appartement hoeveel je kunt besparen met een kast of gordijn. Qua prijs verschillen de twee soorten machines niet zoveel van elkaar. Laat je gewoon goed informeren, denk na over de oplossingen en meet de ruimte en de machine op!

Stapelen in een kast

Vooral in kleine badkamers kan het nogal problematisch zijn om de wasmachine en de droger uit het zicht te brengen. Ook hier is een oplossing voor! Ga gewoon voor een

kast voor wasmachine en droger. Lekker stapelen die machines, een mooie kast eromheen en het ziet er strak en gelikt uit! Kijk wel uit dat je de lichtste machine bovenop zet. Ga ook even na wat de draagkracht van de onderste machine is. Mocht je ze nog niet aangeschaft hebben, kies dan voor lichte machines. De kast voor wasmachine en droger op elkaar kan echt de oplossing voor dit luxe probleem zijn! We hopen dat je veel zult hebben aan deze ideeën om je wasmachine in de badkamer weg te werken. Veel succes met het indelen van je badkamer en het wegwerken van je wasmachine meubel.

Een extra tip: Waar moet je op letten bij het plaatsen van een wasmachine

Ben je van plan om een wasmachine te installeren in je badkamer (of eigenlijk ook in een andere kamer)? Dan moet je verschillende elementen in overweging nemen. Je kunt een professional inschakelen voor het plaatsen van je machine in je badkamer, maar als je het zelf wilt doen, dan moet je zeker eens deze tips doornemen:

  • Bepaal eerst de kamer. Je moet namelijk voldoende ruimte hebben voor het plaatsen van je machine. Vergeet ook niet om rekening te houden met een eventuele droger, hoe lang/breed het wasmachine is als de deuren openstaan, de plaats voor het opvouwen of ophangen van je kleding, etc.
  • Denk ook na of je je wasmachine en droger op elkaar wilt stapelen, naast elkaar wilt zetten of in een aparte ruimte wilt plaatsen.
  • Bepaal daarna de aansluiting op waterleidingen en afvoer. De aansluiting is het meest optimaal in de keuken of badkamer en daarom zijn bovenstaande tips dus nog toepasselijker.


Welke tip vind jij leuk? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine