Koken in open keukens | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Koken in open keukens

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Keukens voorzien van een gietvloer Moderne keukens van Design Gietvloer Modern
Loading admin actions …

De open keuken is meer dan ooit een even levendig deel van het huis als de woonkamer. Daarnaast is het gezamenlijk beleven van eten en voedsel iets wat men samen brengt. Betrek elkaar bij het koken door middel van een open keuken en creëer meer vrijheid in uw woning. Onderstaand vindt u op iedere foto een open keuken die het bekijken waard is. Van koele, strakke lijnen tot huiselijke warme kleuren die u stuk voor stuk doen verlangen naar een open keuken in uw eigen huis.

Herfst in de keuken

Leefkeuken met een gietvloer Moderne keukens van Design Gietvloer Modern
Design Gietvloer

Leefkeuken met een gietvloer

Design Gietvloer

De herfst loopt op haar einde en de winter staat klaar om haar intrede te doen. Deze open keuken heeft de lichtbruine toevoegingen in de wand die het warmte geven. Het grijs en wit voelen koeltjes aan maar completeren de keuken juist in hun eenvoud. Het voelt nergens geforceerd, alsof de open keuken perse gezellig of modern hoort te zijn. Felle kleuren worden achterwege gelaten, zelfs het wit heeft een matte afwerking gekregen. 

De broodbakkers van vandaag en de taartenmakers van morgen kunnen hun hart ophalen. Deze open keuken ademt de warmte van een bakkerszaak in een omhulsel van modern minimalisme.

Ruimtelijke keuken

Ruimte wordt niet enkel bepaald door de fysieke openheid. Het kan worden geënsceneerd, onder andere door middel van kleur- en vormgebruik. Zo ook in deze open keuken die, op het eerste gezicht, open en zeer groot aanvoelt. Bij een tweede keer kijken wordt duidelijk dat de oppervlakten relatief meevallen. De ontwerper heeft echter dusdanig goed gewerkt met optische factoren dat de ruimte vergroot.

De sterke vertegenwoordiging van wit wordt gecompenseerd met kleine toetsten bruin en een kleurrijk stilleven op tafel. Het bewijs dat het verblindend effect dat wit kan hebben al terug kan worden gebracht met slim uitgedachte details.

De Moderne Familie

Uitbouw Zwolle Moderne keukens van De Ontwerpdivisie Modern
De Ontwerpdivisie

Uitbouw Zwolle

De Ontwerpdivisie

Deze foto geeft een open keuken weer die momenteel veel en alom wordt gezien. Strakke, witte keukenkastjes en een even strak zwart keukenblad wat voor een sterk en absoluut contrast zorgt. De schuifpui aan de linkerzijde zorgt voor een enorme inval van natuurlijk licht, iets wat in deze kleurencombinatie voor een verzachtend effect zorgt. Het keukeneiland wordt aan weerszijden gebruikt; enerzijds door een gootsteen met mooie, hoog oplopende kraan en anderzijds als bar. 

De open keuken biedt veel bewegingsruimte, ideaal voor een vader of moeder die een maaltijd moet bereiden voor het gezin. Of wanneer gasten langs komen en men de bar wilt gebruiken om hapjes uit te stallen.

Scandinavisch de keuken

Moderne keukens van IFUB* Modern

Pastelkleurtjes, veel wit en het gebruik van lichtkleurig hout. De eenvoud ademt Scandinavië en de ogenschijnlijk naadloze integratie in de ruimte maakt deze open keuken uniek. Waar het leeuwendeel van open keukens zich via een hoek beweegt of gebruik maakt van een keukeneiland, doet deze het niet. Integendeel, de open keuken loopt al ware het een muur aan één stuk door. Ware het niet dat de kastjes in een vrolijke, opvallende kleur zijn geschilderd, anders zou men er zo aan voorbij lopen.

Het directe contact met de eettafel is ook een mooie vondst. Zo is de afstand tussen zij die koken en zij die eten nooit groot of geblokkeerd.

Verrassend Koken

Springfields Modern House Extension Moderne keukens van Adam Knibb Architects Modern
Adam Knibb Architects

Springfields Modern House Extension

Adam Knibb Architects

Huiselijkheid en luxe ontmoeten elkaar hier in het midden. De natuurlijke warmte van de houten tafel en houten vloer zijn een zacht antwoord op het zwart en grijs in de open keuken. De bar van de open keuken is langer en dankzij de plaatsing van het gasfornuis meer tot middelpunt gemaakt. Hierdoor valt het achterliggende deel van de keuken weg in een schaduwachtig donker, al wordt dit nergens storend. Het creëert een gevoel van mysterie, alsof we nooit helemaal zullen weten wat er bekokstoofd wordt.

Een verassing.

Passie voor het Koken

Ashurst House | Classic Contemporary Orangery Kitchen Klassieke keukens van Humphrey Munson Klassiek
Humphrey Munson

Ashurst House | Classic Contemporary Orangery Kitchen

Humphrey Munson

Terug naar de roots! De open keuken voelt aan als een sprong terug in de tijd, toen men nog uren de tijd had om te roeren in overheerlijke sauzen of stoofpotten. Daarnaast blijkt de open keuken van luxe, een plek waardig voor een chef. Waar hij of zij overheerlijke gerechten presenteert aan de wachtende gasten, aan weerszijden van de bar of aan de overkant van de pas. De grote, koperkleurige lampen dragen bij aan dit restaurant gevoel.

Waan jezelf in een grootse, Amerikaanse keuken waar de enorme potten en pannen staan te pruttelen op het vuur.

Omarming

De beste restaurants zijn degene die hun passie voor voedsel delen met de gast. Wat is een betere manier om dit te doen dan een open keuken de norm te maken? Vanuit deze open keuken kunnen de koks direct communiceren met zowel gast als personeel en er is aldoor vrij zicht op wat er gebeurt. Niet alleen werkt dit meer beleving op, het versterkt het gevoel van betrokkenheid van zowel kok als gast. 

Het houten dak laat een kalme warmte neerdalen op de ruimte en de sterke kleurencombinatie brengt de ruimte samen. 

Het Koken van Toen

Eten ten midden van de keuken, het lijkt een lang voorbij gevlogen gewoonte. Toch weet deze open keuken een moderniteit te combineren met warme nostalgie. Het grijs en wit zijn duidelijk kenmerken van de laatste trends, waar de oud houten tafel alsook het kruidenkastje ons vroegere tijden doen gedenken. 

Het is een plek waar voedsel in optimale staat kan worden beleefd, omringd door de geuren van kruiden en verse ingrediënten. Een open keuken waar we terug gaan naar de essentie van voedsel.

Toekomstig Karakter

En wat staat lijnrecht tegenover die ode aan iets wat ooit de norm was? Juist, een vooruitstrevende visie met futuristische ingrediënten die de open keuken omtoveren tot een wonderlijke plek. Het paarsroze keukenblad is het eerste dat opvalt, een onconventionele keuze in een plek waar men normaliter gaat voor soberheid. De afzuiger van deze open keuken is als cilinder boven het fornuis gehangen, waarna het als chroomkleurige schoorsteen omhoog verdwijnt. Een gedurfd design, desalniettemin een open keuken met karakter.

Tot slot

Moderne keukens van homify Modern

Wie heeft gezegd dat een open keuken altijd maar in een grote woning hoort te staan? Deze ontwerper laat of vernuftige wijze zien dat ook in de kleinere appartementen ruimte is voor een open keuken. Stilistisch, warm en huiselijk vormgegeven staat deze moderne open keuken prima zijn mannetje (of keukentje?) tussen de rest. Een sterk voorbeeld van een ontwerper die met minder een even mooi resultaat kan geven.

Wat zijn jouw favoriete open keukens? Laat het weten in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!