18 leuke tv-ideeën voor kleine kamers

Johan van Dijk Johan van Dijk
Ausgefallene TV-Wand für ein Geschäftsführer-Büro, TV WALL Designmöbel TV WALL Designmöbel Moderne mediakamers Houtcomposiet
Loading admin actions …

Klaar om een serie te binge-watchen of een echte cinema avond te beleven? Perfect! Maar waar plaats je nu je tv? In de woonkamer, slaapkamer of in een andere kamer? Een tv in een kleine kamer plaatsen is misschien niet iets waar je dagelijks over nadenkt, maar het kan zeker geen kwaad om er even uitgebreid bij stil te staan. Je moet namelijk rekening houden met de beperkte ruimte en je wilt er voor zorgen dat je elke cm optimaal benut. We bij Homify willen je televisie avond nog beter maken. Daarom hebben we 18 leuke tv meubel inspiratie voor kleine leuke kamers van onze experts op een rijtje gezet die je ongetwijfeld zullen verbazen.

1. Lekker comfortabel

Het genieten van je televisie hangt niet alleen af van de tv zelf, ook de bank of stoel waarop je zit te kijken moet goed zijn. Dat is in deze lekkere comfortabele hoek geen probleem!

2. Met een kamerscherm

Heb je een open woonkamer, maar wil je toch een beetje aparte ruimte creëren? Met een kamerscherm of een andere ruimteverdeler is dat geen enkel probleem. Ideaal om daar dan juist de tv achter te plaatsen.

3. In de boekenkast

Heb je niet genoeg ruimte voor een aparte boekenkast? Maak dan van je tv-meubel ook gelijk een boekenkast! Een fraaie combinatie, zeker als je het zo stijlvol aanpakt als hier en er voor kunt zorgen dat de tv uit het zicht verdwijnt, als je de roze wanden langs de zijkant naar binnen schuift.

4. Aan de muur

Ben jij niet zo’n fan van een groot televisiemeubel? Je tv kun je natuurlijk ook relatief eenvoudig aan de muur hangen!

5. Multimedia

De eerste oplossing is gelijk een multifunctionele: een compleet multimediacentrum inbouwen. Met die prachtige boxen heb je een prachtige thuisbioscoop! Ben je niet de meest handige thuis, laat zo'n prachtige bioscoop dan bouwen door een van onze experts.

6. Combineren met kunst

Schilderijen rond je tv? Combineren met kunst kan heel erg goed zoals je kunt zien.

7. Een bijzonder ontwerp

Een bijzonder ontwerp zoals hier, daar kan bijna niks tegenop als het om artistieke uitdagingen gaat. Of is dit jou toch een iets te flitsend geheel?

8. Halve muur

Na een kamerscherm en ruimteverdeler kunnen we je ook nog wat anders laten zien: een halve muur! Ook zeker geen slecht idee om toe te passen

9. Aparte tv-kamer met schuifdeuren

Deze aparte tv-kamer met schuifdeuren is een zeer stijlvol geheel. Wat een goed idee om naar keuze deze ruimte af te kunnen schermen.

10. Chique minimalisme

Een kleine kamer met een tv in de stijl van chique minimalisme? Je ziet hier het perfecte voorbeeld!

11. Een combinatie

Een combinatie van een tv-meubel en een hangende tv kan natuurlijk ook prima. Dat zie je hier heel erg goed.

12. Tv op de stenen

Wil je echt een mooi contrast creëren? Een tv op die prachtige rustieke stenen zoals hier zorgt daar heel erg goed voor!

13. Heerlijk eclectisch

Een tv in een eclectische ruimte inpassen is niet zo’n grote moeite. Let hier ook vooral even op de heerlijke eclectische stijl.

14. Lekker wit

Lekker wit maakt kleine ruimtes groot. Die tip kende je vast al wel. En daar past een tv natuurlijk prima tussen.

15. Lekker veel kleur

In plaats van lekker wit, nu lekker veel kleur. Ook geen enkel probleem natuurlijk om toe te passen in een kleine ruimte. Let hier ook even op de heerlijke geluidsinstallatie, wederom een ware thuisbioscoop.

16. Industriële inspiratie

Een beetje industriële inspiratie is ook erg leuk om te laten zien. Is het geen plaatje?

17. Eenvoud

Eenvoud kan soms ook zo ontzettend mooi zijn. Gewoon een eenvoudige maar aangename kleine tv-kamer zie je hier.

18. Gezellige familiekamer

In deze gezellige familiekamer sluiten we dit overzicht af. Ook een geheel om als inspiratiebron te nemen. En we hopen je door dit alles natuurlijk aan het denken te zetten over de inrichting van jouw eigen woonkamer of televisiekamer. Wil je ook wat meer weten over tv’s in de slaapkamer? We zouden je dan aan willen raden om ook hier even een kijkje te nemen. Je kunt een televisie namelijk op perfect intergreren in ideale slaapkamers zoals deze.

Een extra tip: Waar rekening mee houden bij het installeren van je televisie

Wil je graag weten hoe je je televisie op de beste manier kunt installeren en monteren in je kleine kamer? Dan ben je hier aan het juiste adres want wij geven je enkele tips mee hieromtrent. Zo moet je bij het monteren van je televisie rekening houden met:


  • De locatie van het bed: Installeer je een tv in je slaapkamer? Meet dan hoe hoog je bed is, want je televisie moet op gelijke hoogte hangen.
  • De hoogte van de meubels in de ruimte: De grootte van je televisie moet in verhouding staan met de grootte van de rest van de meubels in die kamer. Heb je dus een kleine tv meubel? Dan moet je ook gaan voor een kleine tv en dus niet voor een groter model.
  • De hoogte vanaf de vloer: De minimale hoogte voor je televisie is 1,3 – 1,5 m, afhankelijk van je tv kamer.
  • De locatie van de televisie: Het is aan te raden om je televisie aan een lege muur te hangen en niet boven een deur.
Welke oplossing past het beste bij jou? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine