10 simpele en goedkope ideeën om je huis schoon en netjes te houden

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
째즈 모던 카페트, carpetree carpetree Moderne woonkamers
Loading admin actions …

We houden allemaal van schoon en fris maar toch zijn onze huizen dat vaak niet 100% omdat het niet onze favoriete hobby is en we hier en daar ook wat vergeten. Daarnaast zitten onze agenda's overvol en wanneer we vrije tijd hebben gaan we liever wat leuks doen dan poetsen. Wanneer je dan een groot huis hebt dat je spic en span moet houden is dat vaak gekkenwerk. Dus voordat de dingen uit de hand lopen hebben we wat handige tips voor je op een rij gezet.

1. Zeep en water

Er is niets beters om je huis te reinigen dan gewoon met water en groene zeep. Deze pure zeepsoort geeft je badkamer zo'n superfrisse en schone look dus er is geen enkele reden om iets anders te gebruiken.

2. Donkere tinten

Het gevaar van wit en lichte tinten is dat deze de neiging hebben om stof en vuil te verzamelen en dat je dit ook beter ziet en dus moet je ze vaker schoonmaken. Met donkere tinten zie je vuil en stof minder (maar het is er uiteraard wel!).

3. Houten oppervlakken

Ruw houten meubilair vraagt niet al te veel poetsen of lakken en is een aanrader wanneer je je leven graag makkelijk inricht. Het heeft weinig onderhoud nodig en geeft je huis een chique en hedendaagse look.

4. Nat keukenpapier

Nat keukenpapier is de ideale methode om gleuven, richels, putten en hoeken te reinigen. Ze zijn praktisch en overal verkrijgbaar.

5. Alcohol

homify Minimalistische ramen & deuren

Alcohol biedt meer voordelen dan simpelweg plezier tijdens het borrelen. Een flinke scheut in een emmer water houd je glasoppervlakken schoon en vlekvrij.

6. Desinfecteer je douchegoot

homify Minimalistische badkamers Aluminium / Zink

Douchegoten moeten zeer regelmatig (ja, dat lees je goed!) worden gedesinfecteerd om deze goed schoon te houden. Een geweldig natuurlijk desinfectiemiddel is azijn met alcohol.

7. Luchtjes in de koelkast

Villa Rustica: L’ultimo progetto RI-NOVO che ti fa innamorare , RI-NOVO RI-NOVO Rustieke keukens Hout Hout Electronica

Het opruimen van je eettafel is zeer makkelijk wanneer je alle restjes in de koelkast kunt plaatsen maar het is bekend dat deze na enige tijd onaangename luchtjes gaan verspreiden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je koelkast ten minste twee keer per maand goed te desinfecteren.

8. Andere luchtjes

[홈라떼] 기존 가구 활용해 아늑한 집 꾸미기 , homelatte homelatte Minimalistische keukens

Nee, alleen je vloerbedekking stofzuigen is niet voldoende. Deze verzamelt bergen aan vuil en stof. Om dit te verwijderen heb je een goed sop met een speciale reiniger nodig. Laat het een tijd intrekken en wrijf het na met een warme doek.

9. Tapijt en kleden

째즈 모던 카페트, carpetree carpetree Moderne woonkamers Accessoires & decoratie

Ook kleden verzamelen veel stof en luchtjes en om ze te reinigen gooi je ze in de wasmachine (check het label of dit kan) of je laat ze door een stomerij reinigen. Denk er ook aan om je meubelbekleding af en toe te reinigen.

10. Bitterzout

Maak een einde aan onaangename luchtjes in je schoenen (of op welke andere plek dan ook) door er wat bitterzout in te strooien.

homify Scandinavische badkamers
Bitterzout tegen schoenen met nare luchtjes.. handig!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine