9 dingen die interieur designers verschrikkelijk vinden

Interieuradvies benedenverdieping, Mood Interieur Mood Interieur Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Een verwelkomend huis heeft misschien de perfecte verwelkomende sfeer en de meest trendy meubels maar we denken dat een mooi huis een aantal zaken zeker niet heeft die de meesten van ons wel hebben. Daarom delen we 10 dingen met je die interieur designers verschrikkelijk vinden om zo je huis zo mooi en uniek mogelijk in te richten.

1. Alle meubels tegen de muur

We weten dat er vaak niet veel ruimte is in de Nederlandse huizen maar er is niets zo dodelijk voor een interieur design als alle meubels op een rijtje langs de muur. Probeer wat verschillende delen te creëren in je woonkamer, zoals op dit voorbeeld waar de hoekbank een mooier geheel maakt van de ruimte.

2. Zware gordijnen

Plaats liever lichte transparante stoffen of vouwgordijnen in plaats van gordijnen van een zware stofsoort. Het ziet er niet alleen massief uit wanneer ze gesloten zijn maar ook wanneer ze geopend zijn, hangt er een grote hoeveelheid gordijnen in de hoek wat weinig toevoegt aan het totale ontwerp van je woonkamer.

Of helemaal geen gordijnen…

Of volg de nieuwste trend en laat de ramen open zonder gordijnen zodat al het daglicht volop naar binnen kan stromen! Er zijn tegenwoordig allerlei fraaie soorten rolluiken of onzichtbare gordijnen te koop waarmee je deze open look kunt creëren.

3. De TV centraal

De televisie wordt vaak als het centrale punt geplaatst in de woonkamer. Maar is dit nu werkelijk datgene waar je graag alle aandacht op wilt richten? Er bestaan tegenwoordig fraaie TV meubels waar de TV in wegzakt na gebruik of plaats hem anders op een minder opvallende plek. Kies bij voorkeur ook een formaat TV dat past bij het formaat van je woonkamer. 

4. Een gebrek aan kleden en textiel

Kleden en textiel zorgen voor een gevoel aan warmte en comfort in je woonkamer en dat is wat je graag wilt in een ruimte die gericht is op ontspanning. Te weinig zachte stoffen of een harde vloer zonder kleed maken een woonkamer vaak te kil en zakelijk. 

5. Te kleine en zwevende kleden

Verkeerd geïnformeerde mensen kiezen vaak voor een postzegel-formaat kleed die de balans in een ruimte onderuit haalt. Kies daarom een kleed dat zo groot is dat je alle meubels er met de voorkant op kunt plaatsen. Dit creëert niet alleen maar de juiste balans maar geeft ook een zeer comfortabel gevoel aan een ruimte.

6. Te donkere ruimtes

Teveel woonkamers zijn saai vanwege het simpele feit dat ze geen kleur of te weinig verlichting hebben. Alles is in dezelfde donkere monotone tinten terwijl er juist wat kleurcontrasten moeten zijn die zorgen voor de nodige speelsheid en levendigheid. En uiteraard dienen er voldoende en verschillende soorten lampen te zijn.

7. Te grote meubels

Veel mensen kopen meubels die te groot zijn voor de ruimte en plaatsen er teveel verschillende items. De sofa is vaak de hoofdschuldige want we kopen vaak die giga-sofa omdat we er graag met de hele familie op willen kunnen zitten maar dit zorgt ervoor dat de woonkamer er veel kleiner uitziet. Ook kiezen velen van ons voor grote fauteuils met armleuningen en daarvoor geldt hetzelfde. Hou de meubels compact in kleine ruimtes.

8. Gemixte stijlen

Een mix aan stijlen kan verbluffend mooi zijn wanneer alles perfect op elkaar is afgestemd en de verschillende items extra mooi naar voren komen. Dit is echter een talent dat weinigen onder ons bezitten. Kijk daarom naar voorbeelden online. Deze foto is een goed voorbeeld van hoe het wel moet.

9. Alles dezelfde kleur

Sommigen gaan zich dus te buiten aan een veelvoud aan kleuren en stijlen en anderen houden het kleurenschema juist weer veel te strak aan. En echt: alles in lichtblauw is niet mooi. Het zijn juist de kleine accenten en afwijkende details die zorgen voor het wow-effect. Hier ontstaat dit door de fraaie blauwe kunstobjecten in de wandkast en het geometrische tapijt. Alles in blauwtinten maar met de nodige spanning en afwisseling. Wil je meer lezen over decoratie? Dan raden we ook 6 fantastische tips om je huis net dat beetje extra te geven aan.

Interessant om te weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine