Welke keukenvloer kies je? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welke keukenvloer kies je?

Stoa. Stoa.
Koloniale keukens van Equipe Ceramicas Koloniaal
Loading admin actions …

De juiste keukenvloer kiezen is geen gemakkelijke opgave, want vaak het je ten onrechte het gevoel dat je moet kiezen tussen mooi design en functionaliteit. Dat dit niet noodzakelijk waar is gaan we jou in dit artikel bewijzen. De keukenvloer staat aan veel ontberingen bloot, want er gaat nog wel eens wat over de vloer. Daar kun je dan ook maar het beste rekening mee houden. Vlekken, kruimels en vallende voorwerpen als lepels en borden kunnen de vloer beschadigen. Als je kiest voor de juiste keukenvloer beperk je de schade of sluit je deze helemaal uit. Kijk met ons mee naar deze schitterende keukenvloer ideeën.

Keukenvloer tegels

Plavuizen behoren tot de klassieke keukenvloeren. In veel keukens vinden we de klassieke witte keukenvloer tegels, die met elkaar verbonden zijn door een donkergrijze specie. Je kunt ook andere variaties op deze vloer vinden. Zoals deze harmonieuze vloer op de foto. Waarom tegels zo populair zijn? Ze zijn gemakkelijk te reinigen en zeer duurzaam. Keukenvloer tegels zijn erg robuust! Een hogere prijs van de tegels is vaak verbonden met een betere kwaliteit. Deze keukenvloer moet geglazuurd worden om deze nog slijtvaster te maken. Deze keukenvloer maakt het ook zeer gemakkelijk om een vloerverwarming aan te leggen: de keukenvloer tegels houden de warmte vast. Een expert helpt je met het zoeken naar de ideale keukenvloer. 

Keukenvloer van PVC

Een ander populair keukenvloer idee is de linoleum vloer. De voordelen van deze keukenvloer zijn: hij is goedkoop, snel te leggen en zeer slijtvast. Het onderhoud is ook behoorlijk eenvoudig, want gewoon even dweilen 'does the trick'. Dankzij de lasverbindingen kan deze vloer bijzonder goed schoongemaakt worden. PVC absorbeert ook het geluid, daarmee doe je de buren ook een plezier. Moderne PVC keukenvloer ideeën zijn populair omdat ze voornamelijk bestaan uit steenzout en olie, gemixt met vulmiddelen als krijt en kalksteen. Ze bevatten geen slechte weekmakers, zwarte metalen of lood. Kijk samen met een expert naar de nieuwe looks van je woning. 

Natuurlijke vloerbedekking

In tegenstelling tot PVC linoleum keukenvloer zien we hier de zogenaamde natuurlijke vloerbedekking. Dit keukenvloer idee bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, kurk of houtmeel en jute. Dankzij deze slimme combinatie van materialen is dit keukenvloer idee non-slip, anti-statische en gemakkelijk schoon te maken. Deze keukenvloer heeft een speciale coating nodig en het is belangrijk dat deze professioneel geïnstalleerd wordt. Hiervoor is speciaal linoleum cement nodig. Dit zorgt voor een sterke, slijtvaste, semi-glanslak die het materiaal waterdicht maakt. Als je deze keukenvloer op een goede manier legt kun je er decennia plezier van hebben.

Keukenvloer van hout

Een oude bekende in onze huiskamer is de houtvloer, maar als keukenvloer komen we hem nog niet zoveel tegen. Het voordeel van dit soort keukenvloer ideeën is dat ze zoveel warmte uitstralen. Ziet er direct gezellig uit. Een keukenvloer van hout zorgt voor een prachtige keuken, maar vraagt wat meer onderhoud dan een tegel keukenvloer. Raadpleeg een expert hoe je de specifieke houtvloer moet behandelen, omdat dit nog verschilt van houtsoort tot houtsoort.

Keukenvloer ideeën in laminaat

Een alternatief voor de houten keukenvloer ideeën is laminaat. Dit is aanzienlijk goedkoper, omdat dit samengeperste houtchips en -snippers zijn. Bij hoge temperaturen worden deze samengeperst en ten slotte voorzien van een houtprint. Zo kun je kiezen voor een bonte look of een bedrieglijk echte imitatie houtvloer. Keukenvloer ideeën te over! Een keukenvloer van laminaat mag niet gedweild worden, alleen licht vochtig afgenomen. Raadpleeg een expert voor advies over hoe je de vloer meer water bestendig kunt maken.

Natuursteen

Natuursteen is een uitstekende vloer in de keuken, omdat hij bekend staat als extreem robuust. Het natuurlijke materiaal is water- en oplosmiddel bestendig en dit komt goed uit in de keuken. Qua keukenvloer ideeën valt er veel te kiezen in dit segment: natuursteen en donker graniet zijn slechts twee opties. Vooral bekend en populair zijn de marmeren keukenvloeren. Deze laatste keukenvloer is aanzienlijk gevoeliger dan het graniet, daarom vereist deze speciale zorg. Spatten en vuil moeten direct schoon gemaakt worden om een permanente indruk te voorkomen. 

Tot zover de keukenvloer ideeën. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën!

Welke keukenvloer is je favoriet? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!