Jouw perfecte keukenvloer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Jouw perfecte keukenvloer

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Moderne keukens van INpuls interior design & architecture Modern
Loading admin actions …

Dat de keuken het hart van je huis is, daar twijfelt niemand aan. Maar het belang van de keuze van een passende vloer in je keuken behoort nog niet tot de gedeelde levenswijsheden. En dat terwijl de vloer van je keuken bepalend is voor de sfeer die je keuken uitstraalt. Omdat de vloerkeuze voor de keuken enorm is, is het van belang om je eerst eens goed onder te dompelen in de verschillende opties. Van strak, glad en minimalistisch tot warm en natuurlijk materiaalgebruik. En natuurlijk alles daartussenin. Hieronder zetten we wat opties voor de keukenvloeren op een rijtje. We nemen je mee op reis langs keukenvloeren die ons inspireren.

Een gietvloer als statement in de keuken

Leefkeuken met een gietvloer Moderne keukens van Design Gietvloer Modern
Design Gietvloer

Leefkeuken met een gietvloer

Design Gietvloer

De gietvloer die we hier boven zien, geeft de keuken een moderne en minimalistische uitstraling. In deze keuken is gekozen voor een grijze tint in de gietvloer wat zorgt voor een meer rustieke look. Inspirerend is te zien hoe deze look begint bij de keukenvloer en vervolgens in zowel kleine als grote details doorgevoerd wordt om een geheel te vormen. De omlijsting van het keukeneiland bijvoorbeeld, is een mooie manier om de kleur van de keukenvloer door te voeren. Afgewerkt met de verschillende accessoires, waaronder de industriële lampen, krijgt deze keuken een modern uiterlijk. 

Een strakke gietvloer

We beginnen met de meest moderne versie van keukenvloeren: de gietvloer. Gietvloeren in de keuken zijn in opkomst en dat is aan een aantal factoren te danken. Zo zijn ze allereerst, en dat is van belang in een leefomgeving als een keuken, enorm makkelijk schoon te maken. Omdat de gietvloeren in de keuken naadloos zijn, zijn er geen ruimtes waarin vuil zich kan verzamelen. Met een vochtige doek is de gietvloer snel schoon te maken. Een ander enorm voordeel van gietvloeren is dat ze zo bijzonder veelzijdig zijn. Omdat de gietvloer op aanvraag gemengd kan worden, is de kleur naar eigen smaak te bepalen. Zo is een gietvloer behalve praktisch ook super persoonlijk.

Een betonvloer in de keuken

We reizen door naar de volgende keuken. Een keuken die zo mogelijk nog meer gericht is op de industriële styling dan de keuken waar we hiervoor op bezoek waren. In deze keuken is gebruik gemaakt van materialen die de industriële trend volledig omarmen, te beginnen bij de gegoten betonvloer in deze keuken. Een gedurfd statement want waar we de betonvloer eigenlijk voornamelijk kennen uit parkeergarages is het gebruik ervan in de keuken een vrij nieuwe verschijningsvorm. In deze keuken is de industriële look, die anders enigszins kil over zou kunnen komen, vanaf de keukenvloer doorgetrokken in het verdere materiaalgebruik. Het roestvrijstaal van het kookeiland, het grijs van de kastjes en de zo mogelijk nog donkerdere achtergrond van de open planken. Om deze keuken niet te kil te laten worden is er ten slotte gekozen voor het afstylen met natuurlijke materialen en witte producten.

Een marmeren keukenvloer voor een luxe uitstraling

Marmer hoort al lang niet meer alleen thuis in paleizen of de hal van een jaren 30 woning. Hoewel marmer zijn luxe uitstraling nooit zal verliezen, is het ook in andere vertrekken van het huis te gebruiken. Zo ook in de keuken, waar deze foto een prachtig voorbeeld van is. Omdat marmer een enorm duurzaam materiaal is, is het wel een stijlkeuze die je na ruime overweging moet nemen. Het onderhoud ervan is vrij minimaal, maar de plaatsing ervan kan vrij kostbaar worden. Bekijk dus goed de verschillende soorten marmer die er zijn, en kies vervolgens voor een verschijningsvorm die veelzijdig in te zetten is. In deze keuken is dat slim gedaan, door te kiezen voor blanke marmervloer. De kleuren van het verdere meubilair is duidelijk gebaseerd op de zwarte aders in keukenvloer, een two-tone verschijningsvorm maakt deze keuken tot een geheel.

Nog een marmeren keukenvloer

Minimalistische keukens van DECORA Minimalistisch

Deze keuken zou je bijna het negatief van zijn voorganger kunnen noemen. Waar voor de keukenvloer hiervoor gekozen was voor blank marmer met zwarte aders, zien we in deze keuken een zwarte marmervloer met subtiele witte aders. De aders, ook wel vlammen genoemd, zijn gebruikt als verder uitgangspunt voor de kleurkeuze in deze keuken. Opvallend is het gepoetste oppervlak van de marmervloer dat deze keuken extra diepte geeft. Om deze gepolijste look te behouden is het noodzakelijk de keukenvloer bij tijd en wijle te laten polijsten door een professional.

Vintage keukentegels voor extra kleur

Van de luxe keukens met marmeren vloer vertrekken we naar deze kleine en compacte keuken. Een heel andere stijlkeuze, maar minstens zo persoonlijk. In deze keuken is gekozen voor het plaatsen van losse tegels die samen een speels design vormen. Het plaatsen van tegels op de keukenvloer zien we steeds meer, vooral nu de vintage stijl een blijvende trend blijkt te zijn. De vintage keukentegels op deze foto hebben een meditteraanse look en maken de keuken, vooral in combinatie met de lichtblauwe stoeltjes tot een vriendelijk geheel. Dit is een keuken waarin tot laat in de avond glazen wijn worden gedronken, en waar de afwas nog best tot de volgende ochtend mag blijven staan.

Rustieke tegels op de keukenvloer

Ook in deze keuken is gekozen voor een tegelvloer. Een heel ander soort dan we hiervoor zagen, want waar die neigde richting het speelse te gaan, zien we in deze keukenvloer de volwassen versie terug. Volwassen vormen met een rustieke uitstraling maken deze keuken tot een huiselijke culinaire plek. De kleuren van de tegels op de keukenvloer zijn subtiel doorgevoerd in zowel de replica van Magritte als in de kleur van de keukendeur. De kleur van de keukenkastjes komt overeen met de basiskleur van de tegels op de keukenvloer. Deze keuken is een goed voorbeeld van het nemen van een praktische kleurenstaal en het aanpassen van de rest van de kleuren op die staal. Op die manier ontstaat een samenhangen en rustig geheel.

Mix it up

Mediterrane keukens van MÓRULA Mediterraan

De laatste stop onze tour langs tegelvloeren in de keuken is deze. Een eclectische mix van verschillende soorten tegels die, hoewel ze niet direct aansluiten qua design, wel dezelfde kleurstelling delen. Inspirerend om te zien is hoe de tegels niet alleen gebruikt zijn op de keukenvloer, maar ook terugkomen in de basis van de bar. Het spelen met hoogte zorgt ervoor dat deze kleine keuken net wat ruimtelijker oogt dan dat hij is. Het blauw van de keukenvloer, de hoofdmoot van de gebruikte kleuren, zorgt er ten slotte voor dat de ruimte een mediteraanse en lichte uitstraling heeft.

De natuur in je keuken met een houten keukenvloer

Extra verdieping wordt expatloft Minimalistische keukens van Het Ontwerphuis Minimalistisch
Het Ontwerphuis

Extra verdieping wordt expatloft

Het Ontwerphuis

De makkelijkste manier om het licht in je keuken optimaal te behouden, is het kiezen voor natuurlijke en lichte materialen voor je keukenvloer. Een vorm van pakket is een prachtige lichte optie voor je keukenvloer. Een mooi gemaakt laminaat is natuurlijk een prachtige tweede keuze. In deze lichte keuken, geheel naar Scandinavische stijl, zien we hoe de keukenvloer ervoor zorgt dat de ruimte alleen maar lichter wordt. Het verwerken van houten afwerkingen in zowel de bar als de rand van het aanrechtblad verdient een compliment. Het subtiel doortrekken van de kleuren van de houten keukenvloer zorgt ervoor dat de keuken echt een geheel blijft.

Het benadrukken van functies door je keukenvloer

De Franse tegeltjes die hier gebruikt zijn als keukenvloer zijn behoorlijk slim geplaatst. Niet alleen bakenen ze exact de gebruiksruimte van de keuken af waardoor de functie duidelijk onderscheiden wordt, ook zijn ze behoorlijk ideaal in gebruik. Het grote voordeel van tegels is natuurlijk dat ze, wanneer strak gelegd, enorm goed schoon te maken zijn. Door ze in de vorm zoals ze hier als keukenvloer gelegd zijn te gebruiken, kies je bovendien voor het beste van twee werelden. Zowel een prachtig gelegde visgraat vloer, als de speelse uitstraling van de tegels op de keukenvloer. Mocht jij ook de luxe van een grote keuken hebben, dan is het gebruiken van twee soorten vloer in je keuken een mooie aanrader. Volledig te stylen naar eigen smaak en dus met eindeloze mogelijkheden.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!