De gunstige variant voor een huis: de containerwoning

Stoa. Stoa.
강원도 영월 동강 펜션 _ The BOX, 큐브디자인 건축사사무소 큐브디자인 건축사사무소 Moderne ramen & deuren
Loading admin actions …

De meeste mensen dromen ervan een huis te bezitten. Vaak vallen de kosten een beetje tegen, buiten het kader van het budget. Voor degene die wel een huis wil kopen, maar niet veel geld vrij kunnen maken hebben we in dit artikel een gouden oplossing: een containerwoning kopen of huren! De containerwoning kosten zijn laag en ze bieden zoveel voordelen! Kijk snel met ons mee naar deze leuke woningen en laat je inspireren!

Hoeveel kost een containerwoning?

De kosten om een containerwoning te huren zijn relatief laag te noemen. Een container van 12 meer in lengte kost tussen de 1000 en 3000 euro. Voor een omzetting naar een containerwoning betaal je aan containerwoning kosten zo’n 7500 a 10.000 euro. Nieuwe containers vind je niet zo snel, dus je draagt altijd bij aan de recycling van oude containers. Qua kwaliteit verschilt het niet zo veel. Een expert kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden ten aanzien van de verbouwing van een containerwoning. 

Moet de container worden geïsoleerd?

Zeecontainers zijn ontworpen als een vrachtcontainer in een lichtgewicht constructie. Zij bestaan hoofdzakelijk uit roestvrij staal, dat is voorzien van een beschermende deklaag en een verfkleur en Expodidharzbasis. Daarom is het belangrijk als je een containerwoning wilt bouwen, deze te isolerende en ook is een meervoudige beglazing noodzakelijk om een comfortabele temperatuur in het interieur van de containerwoning te bereiken en te behouden. Een containerwoning zorgt dus voor de nodige kosten inzake de verbouwing, maar brengt je ook veel plezier. Deze woning werd gemaakt van containers met een lengte van 12 meter en een breedte van ongeveer twee meter. Als je een containerwoning koopt heb je direct iets heel bijzonders in handen. Je kunt deze containers eenvoudig stapelen zodat er een geweldige flexibiliteit mogelijk is als het gaat om de bouw van de containerwoning. Je kunt zoveel aanpassen aan je containerwoning, dat is dus echt een reden om er een te huren, te bouwen of te kopen.

Wat is de fundering van een containerwoning?

De regels in de verschillende gemeenten van Nederland verschillen als je een containerwoning wilt bouwen, daarom moet je je laten informeren met betrekking tot jouw specifieke situatie. Het wordt sterk aanbevolen om de bouwvoorschriften van je gemeente door te nemen zodat je weet hoe je het beste een containerwoning kunt kopen, huren of laten bouwen.Een containerwoning huren is een woning met alle moderne faciliteiten huren. Alles wat je nodig hebt is er in aanwezig. Het sanitair is net zo als in een klassieke woning. Deze wasgelegenheid is speciaal voor de zomer bedoeld, binnen is er gewoon een volwaardige badkamer aanwezig!

Waar kan ik terecht?

Het in Hamburg gevestigde bedrijf Containerbasis verkoopt containers die worden gebruikt voor het klassieke vervoer van goederen of het doel er containerwoningen voor de huur of verkoop van te maken. Containerbasis is een bekend bedrijf voor nieuwe en gebruikte containers wereldwijd. Zij kunnen je ook alles vertellen over de containerwoning en kosten. De containerwoning brengt kosten met zich mee, laat je daarover altijd goed informeren door een expert. Over het algemeen worden weer nog weinig containerwoning in Nederland verkocht of verhuurd. Maar er is wel een opkomst in dit type woning. Vooral het energie neutrale karakter van de containerwoning spreekt kopers en huurders aan. Een containerwoning kan heel stijlvol en kleurrijk zijn. We zien hier een goed voorbeeld. 

Is een containerwoning wel comfortabel?

Bauweise, EBA51 EBA51

Een containerwoning huren is een woning met alle moderne faciliteiten huren. Alles wat je nodig hebt is er in aanwezig. Het sanitair is net zo als in een klassieke woning. Deze wasgelegenheid is speciaal voor de zomer bedoeld, binnen is er gewoon een volwaardige badkamer aanwezig! Een containerwoning kopen betekent niet dat je geen comfort mag verwachten. In dit huis vinden we een mooie slaapkamer, woonkamer en een badkamer. Zelfs is er een studeerkamer in gerealiseerd. Extra aanpassingen aan de containerwoning brengen altijd kosten met zich mee, maar veel wordt standaard geleverd. Door de roestkleurige kleur van de gevel, lijken de containerwoningen op het eerste gezicht niet per se comfortabel. Maar juist dit materiaal, namelijk de Cortenstaal, is zeer slijtvast en duurzaam. Daarbij zorgt het voor een goede isolatie en zo voor een aangenaam binnenklimaat.

Speciaal project

In Berlijn Treptow-Köpenick is men gestart met een speciaal project van afgedankte containers: een containerwoning dorp! Hier kunnen studenten een containerwoning huren. In meer dan 200 containerwoningen zijn er kleine eenpersoons appartementen, 2 gedeelde flats of een woonruimte voor maximaal drie personen gerealiseerd. De containerwoning mag dan kosten met zich meebrengen, deze zijn voor de huur of koop nog steeds vele malen lager dan die van een regulier huis.

Met dit laatste voorbeeld zijn we aan het einde van de reeks gekomen. Blijf ons volgen voor meer woonideeën en trends!

Wat vind je van dit type woning? Zet het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine