Een badkamer speciaal voor meisjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een badkamer speciaal voor meisjes

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Moderne badkamers van trend group Modern
Loading admin actions …

Elk meisje heeft behoefte aan haar eigen ruimte. Een ruimte om te dromen over alles wat komen gaat en om stiekem bezig te gaan met alle zaken die net nog buiten het bereik liggen. Om te oefenen met make-up bijvoorbeeld, of de eerste stappen te zetten op een paar hoge, maar net te grote pumps. Een eigen badkamer voor meisjes is dan ook een prachtig geschenk. Een eigen plek voor je dochter om helemaal tot rust te komen. Dat je minder last hebt van de ellende die een make-up-zoektocht per definitie achterlaat, is ook mooi meegenomen. Maar hoe een badkamer voor jonge vrouwen in te richten? Wij zetten in dit ideabook een aantal badkamers voor meisjes op een rijtje. Van de inrichting tot de verlichting en van de aankleding tot de accessoires. Met deze badkamers voor meisjes wordt een droom werkelijkheid.

Subtiel kleurgebruik in de badkamer

Moderne badkamers van homify Modern

We bijten het spits af met een badkamer voor adolescenten en de volwassene vrouw. Hoewel in deze badkamer de meisjestouch duidelijk aanwezig is in het gebruik van oud roze, verschuift de inrichting van deze badkamer naar het volwassen einde van het spectrum. Door het gebruik van grijstinten en wit, is deze badkamer ook goed geschikt voor pubermeisjes. De plaatsing en de vorm van de spiegel maken deze badkamer voor meisjes helemaal af. Ten slotte is hier niet alleen gekozen voor styling, maar zeker ook voor comfort. De ronde vorm van de badkuip en de weggewerkte kastruimte achter de spiegel geven deze badkamer een volwassen gevoel.

Kies je lievelingskleur

Een badkamer voor meisjes moet aan een aantal criteria voldoen om echt tot zijn recht te komen. Hij moet vrouwelijk zijn, hij moet voldoende (opberg)ruimte hebben en natuurlijk voorzien zijn van voldoende spiegels. In die zin is deze badkamer voor meisjes een ideaal voorbeeld. Te beginnen met de paars betegelde muren die deze badkamer voor meisjes met de kleinste paarse details maken tot een ware meisjesdroom. De spiegels in vrouwelijke ronde vormen zijn een ideale match met het paars. Ten slotte biedt het badkamermeubel volop ruimte aan alle spullen die een jongedame in haar badkamer nodig heeft. Netjes uit het zicht op te bergen om in deze prinsessenbadkamer niet teveel rotzooi rond te hebben slingeren.

Paars tot in de details

Ook in deze meisjesbadkamer zien we dat de kleur tot in detail is doorgevoerd. Ideaal voor een badkamer speciaal voor meisjes, want een lievelingskleur beklijft vaak beter dan een toekomstig beroep of een nieuw vriendje. Opvallend in deze meisjesbadkamer is de wasbak in doorzichtig paars glas. Een mooie statement die de overgang van meisje naar jonge vrouw ook nog zou kunnen overleven. Investeren in een speciale badkamer voor meisjes is namelijk een mooi geschenk, maar hou wel in gedachten dat kleine meisjes groot worden en dat het verbouwen van de badkamer een prijzige aangelegenheid zou kunnen zijn. Het stylen van de badkamer met losse elementen is dus aan te raden.

Een muurschildering in de badkamer

Hoewel deze muurschildering misschien niet direct alle jongedames aanspreekt, is het concept een interessant uitgangspunt. De muren van de badkamer laten zich, met de juiste verf en afwerking, goed beschilderen. Zo is het een mooie keuze om samen met de dame in kwestie eens te spreken over wensen en mogelijkheden. Omdat een muurschildering naar geheel eigen wens in een badkamer voor meisjes in te vullen is, zijn de opties eindeloos. Van prinsessenbadkamer tot paardenpaleis of, voor de oudere meisjes, een meer abstracte versie met kleurige vlakken.

Dompel je onder in glamour

Het is de droom van elk meisje om beroemd te zijn. Deze douche draagt dat idee uit en is daarmee ideaal in de badkamer voor een meisje. De gouden tegels glitteren je tegemoet. Wanneer je weinig ruimte in huis hebt, maar wel een badkamer voor je dochter wilt maken, is het plaatsen van een kleine badkamer met douche natuurlijk een fijne oplossing. Wanneer je kiest voor een styling die volledig past bij de leeftijd van het meisje in kwestie, is dat een minstens zo fijn geschenk als wanneer er een hele kamer voor opgeofferd moet worden. Het goud en wit in deze mozaiekdouche voor meisjes is vervolgens bij uitstek geschikt om jaren plezier van te hebben.

Tot in de kleinste details

Marike Extend tafelmodel Moderne badkamers van Marike Modern
Marike

Marike Extend tafelmodel

Marike

In deze badkamer is tot in de kleinste details aan de doelgroep gedacht. Dat is van belang, want waar de grote stukken uit een badkamer voor meisjes lastig aan te passen zijn, zijn de details dat juist wel. Het kiezen voor nepbloemen zoals hier is gedaan, is direct een sprekende optie. Om een badkamer helemaal naar eigen wens in te richten, is het van belang samen met je dochter eens goed rond te kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor de decoratie van een badkamer. Zoals hier te zien is zijn bloemen een mooie aanvulling, maar ook de kleur van handdoeken of de badmat kunnen een badkamer voor een meisje helemaal eigen maken.

Verlichting in jouw smaak

Verlichting is bij uitstek geschikt om een ruimte een geheel eigen sfeer te geven. Met de ledverlichting die nu steeds meer op de markt komt, is de kleur van het licht in een handomdraai aan te passen naar je eigen smaak. Voor een badkamer voor meisjes is dit ideaal want je keuze voor het licht is natuurlijk afhankelijk van je humeur, en laten nu weinig zaken zo vluchtig zijn als het humeur van (jonge)dames. Op de badkamer op deze foto zien we terug hoe de ruimte met een beperkte aantal verlichtingspunten prachtig te transformeren is, zonder aan wit minimalisme in te boeten. Het aanpassen van de kleur van het licht is trouwens niet alleen in een badkamer voor meisjes een mooie truc, ook als je de badkamer moet delen, is ledverlichitng een uitkomst. Op die manier kan elke afzonderlijke gebruiker zijn of haar badkamerbeleving vanuit een persoonlijk uitgangspunt beleven.

Meer verlichting in de badkamer

Ook op deze foto is gekozen voor het plaatsen van LEDverlichting in de badkamer. We zien hier in tegenstelling tot in de vorige badkamer, meerdere verlichtingspunten. Deze keuze zorgt ervoor dat de verlichting in deze badkamer voor meisjes een veel grotere rol speelt. De sfeer in deze meisjesbadkamer ontleent zich meer aan de verlichting dan aan de inrichting. 

TV in de meisjesbadkamer

Als je dan toch een badkamer speciaal voor een meisje aan het inrichten bent, mag een televisie in de meisjesbadkamer niet ontbreken. Niet alleen neemt het in de zitkamer een hoop strijd weg, ook is televisiekijken vanuit bad een bijzonder ontspannen aangelegenheid die in een luxe meisjesbadkamer niet mag ontbreken. De plaatsing van de televisie in deze badkamer is prachtig weggewerkt in de ruime spiegelwand. Met een ingebouwde jacuzzi in de badkuip staat deze meisjesbadkamer garant voor uren badderplezier.

Een meisjesbadkamer als een paleis

En wat te doen als je echt helemaal uit wilt pakken voor je kleine prinses? Als een gewone meisjesbadkamer niet volstaat en je haar echt een eigen paleis cadeau wilt doen? Met een badkamer als deze kom je een heel eind. Een eigen spa voor meisjes is natuurlijk de ultieme droom. Een volledig eigen plek voor de kleine dame om zich helemaal terug te trekken en te ontspannen. Daar dient deze meisjesbadkamer natuurlijk voor. De keuze voor een prachtig natuurstenen bad, subtiele verlichting en, en daarmee is de cirkel van dit ideabook toch weer rond, eenzelfde soort paarse muren als op de eerste foto, maken deze badkamer tot een droombadkamer voor meisjes.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!