10 designvalkuilen waar (bijna) iedereen inloopt.

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 designvalkuilen waar (bijna) iedereen inloopt.

Stoa. Stoa.
familyhouse in Utrecht:  Woonkamer door IJzersterk interieurontwerp
Loading admin actions …

Vandaag laten we je in dit artikel 10 veel gemaakte design missers zien, zodat jij ze niet meer hoeft te maken. Vandaar ook de titel van dit artikel: “10 designvalkuilen waar (bijna) iedereen inloopt.” Dit artikel is ook erg handig als je inspiratie zoekt voor het ontwerp van je nieuwe interieur. Je gaat veel bijzonder en innovatief design zien. We slaan vandaag dus twee vliegen in een klap. Ben je er klaar voor? Kijk dan snel met ons mee naar deze schitterende voorbeelden.

1) Let op de grote van je meubels en decoraties

Ronde eettafel in huiskamer:  Woonkamer door IJzersterk interieurontwerp
IJzersterk interieurontwerp

Ronde eettafel in huiskamer

IJzersterk interieurontwerp

Een veel gemaakte fout is om meubels te kiezen die allemaal een gelijke hoogte hebben. Je wilt namelijk nooit dat alles in een kamer dezelfde grote heeft. Dat zorgt namelijk voor een monotone en saaie aanblik. Het kan soms best lastig zijn om een uitgebalanceerd interieurontwerp te maken. Vaak kiezen we voor te veel kleine accessoires waardoor de kamer rommelig oogt. Ander kiezen juist voor veel grote objecten en meubels, zodat de kamer te vol gepakt is. Het geheim van een goed interieurdesign is te kiezen voor een mix van groot en klein. Dan wordt het een succesvol ontwerp!

2) Kijk goed rond, stel een budget op en koop verstandig

Tegels tegen de wand en open haard:  Woonkamer door Designtegels
Designtegels

Tegels tegen de wand en open haard

Designtegels

Hoe vaak doen we niet een impulsaankoop. Het kan natuurlijk zijn dat je echt verliefd wordt op bijvoorbeeld een kunstobject, maar vaak blijkt zo’n ding niet helemaal op te gaan in je interieur. Voordat je een aankoop doet kun je maar beter eerst goed rondkijken en een budget opstellen, dan kom je veel minder snel in de verleiding.

3) Vraag om hulp aan een interieurexpert

stoere staande lamp:  Woonkamer door BinnenID
BinnenID

stoere staande lamp

BinnenID

Zelfs de meest ervaren ontwerpen maken wel eens een fout. Als je gewoon doorgaat en een fout niet ziet of wilt zien, wordt het resultaat van al je moeite echt niet beter. Soms moet je gewoon een derde partij zijn of haar licht erop laten schijnen. In dat geval kun je altijd een interieurexpert vragen om eens met je naar de plannen en resultaten te kijken. Je kunt ook een vriend of vriendin vragen om eens eerlijk advies te geven over de looks van je interieur.

4) Regeling van accessoires en collecties

 Woonkamer door homify
homify

Merckt Groningen Interior Design

homify

Veel mensen hebben een verzameling. Dat is enerzijds te wijten aan het plezier van het inrichten en anderzijds aan een vaak gezonde vorm van hebzucht. Wat is er leuker om je verzameling, waar je jaren voor gespaard hebt, mooi uit te stallen? De minst mooie manier is alles over het hele huis te verspreiden. De mooiste manier is een speciale ruimte of kast inrichten met deze lievelingsobjecten. Daarbij is het belangrijk dat je ze arrangeert, zodat alles mooi uit de verf komt.

5) Kunst ophangen

Meteoor formaat 1000 x 1000 mm linnen 3D doek :  Kantoren & winkels door Grothausen BNI
Grothausen BNI

Meteoor formaat 1000 x 1000 mm linnen 3D doek

Grothausen BNI

Je kunt met kunstwerken in huis heel snel een bijzondere sfeer creëren. Arrangeer de werken op kleur, vorm, stijl of gewoon lekker eclectisch: alles door elkaar, maar wel op zo’n manier dat het werkt. Dan maak je van je woning een kunstwerk. 

6) Koop eerst stoffen en daarna past schilderen

R&E:  Slaapkamer door MEL design_

Het is vaak een domper om er achter te komen dat de meubels die je met zorg uitgezocht hebt, niet passen bij de verf die je op de muur aangebracht hebt. Draai daarom de zaak om: eerst stoffen kopen (meubels) en daarna verven.

7) Geef karakter aan je woning

Koop zoveel mogelijk unieke meubels. Het is heel makkelijk om een flink aantal meubels te kopen in een showroom. Maar dan heb je veel van hetzelfde, dat wat andere mensen ook allemaal in huis hebben staan. Als je dat leuk vindt, ga ervoor! Wil je juist een meer origineel interieur, kies dan voor minder meubels, die wat duurder zijn, maar geen massaproduct. Dan kun je echt karakter geven aan je woning. Bedenk dat een interieur ook met de jaren voltooid kan worden. Dus je hoeft niet alle meubels in een keer aan te schaffen.

8) Realiseer een centraal punt

Renovatie en inrichting monumentale stadsvilla:  Woonkamer door Atelier Denessen Architecture
Atelier Denessen Architecture

Renovatie en inrichting monumentale stadsvilla

Atelier Denessen Architecture

Elke kamer heeft een centraal punt nodig waarop het hele interieur zich kan richten. Zo ontstaat er een mooie eenheid en structuur die wij als sfeervol en mooi ervaren. Met een tv in de kamer is het zo gebeurd, maar in bijvoorbeeld en herenkamer of entertainment room is het weer een heel ander verhaal. Laat je zo nodig inspireren door een expert. In deze schitterende kamer was het centrale punt gegeven, dat is natuurlijk de beeldschone open haard. 

9) Antiek is niet heilig

Garden House B.:  Studeerkamer/kantoor door Atelier 010
Atelier 010

Garden House B.

Atelier 010

Wanneer je niet houdt van een bepaald erfstuk, dan hoef je je echt niet verplicht te voelen dit in je nieuwe interieur te plaatsen. Natuurlijk hoef je het niet weg te gooien. Er zijn een aantal opties: verander de kast of stoel en geef deze een moderne look of zet hem in een andere kamer. Wellicht past hij beter in een toekomstig interieur van je woonkamer of in een andere ruimte in het huis. Deze antieke stoel past precies in deze studeerkamer! 

10) Laat je persoonlijkheid zien

Niets is zo zonde als een onpersoonlijk interieur, want je hebt bij het ontwerpen van een nieuw interieur juist de kans om hier een persoonlijke twist aan te geven. Dus breng de spullen waar je gesteld op bent (in zoverre je dat zo zou willen noemen) en geef ze een mooie plek in je interieur. Deze studeerkamer wordt ook op onverwachte plekken gedecoreerd door sfeervol design. 

We sluiten deze reeks van missers af, hopelijk geeft dit artikel je inspiratie! Blijf ons volgen voor meer mooie projecten en trends. 

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!