Van jaren '30 huis naar eigentijdse gezinswoning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In de fotoserie hieronder behandelen we de renovatie van een woning daterend uit de jaren '30 van de vorige eeuw. De uitdaging bestond niet alleen uit het verbouwen en renoveren van het huis maar ook uit de tijdelijke huisvesting van de huidige bewoners. De verbouwing werd gefaseerd uitgevoerd, waarbij men van verdieping tot verdieping te werk ging. Op deze manier konden de bewoners, wiens grootouders in hetzelfde huis woonden, gewoon thuis blijven en werden zij getuige van de verbouwing die zich voor hun ogen voltrok.  

Buitenaanzicht

Het huis heeft een vierkante plattegrond en kent drie verdiepingen. In de loop der jaren bleek de oorspronkelijke indeling van het huis niet meer te voldoen aan de wensen en behoeften van de bewoners. Onderdeel van het project was het verbeteren van de helderheid in de woning. De begane grond werd voorzien van wit pleisterwerk en vormt de basis voor de verdiepingen daarboven, die bekleedt zijn met horizontaal geplaatste houten delen. 

Woonkamer met panoramisch uitzicht

De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping. Hier heeft men een bijna panoramisch uitzicht op de omgeving. Het grote venster zorgt ervoor dat de woonkamer schittert in het daglicht. Het geeft de inrichting een zachte en rustgevende sfeer. Het zorgt er tevens voor dat de woonkamer optisch groter lijkt dan dat hij werkelijk is. 

Open haard

Vanuit deze hoek krijgen we een beeld van de rest van de woonkamer. Zo hebben we zicht op de open haard links, die in de winter voor de nodige warmte en sfeer zorgt. De kamer is daarnaast voorzien van stijlvol meubilair uitgevoerd in zachte kleuren. 

Eetkamer met toegang tot terras

Op de begane grond treffen we de eetkamer, een grote schuifdeur biedt hier toegang tot de tuin. Het zorgt voor een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Ook hier wordt de toon gezet door een heldere inrichting. De strakke, witte wanden en plafonds combineren fraai met de lichtgekleurde houten vloer. Het decor is verder minimalistisch en modern, smaakvolle designmeubels worden afgewisseld met bijzondere accessoires en decoratieve elementen. 

Keuken met uitzicht

De eetkamer staat in dezelfde ruimte als de keuken, die we hier links op de foto kunnen zien. De begane grond is voorzien van meerdere openingen waardoor men hier echt het gevoel heeft buiten te zijn. Interactie staat centraal in deze eetkeuken, hier worden gasten ontvangen, wordt gekookt en gedineerd. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Sue architekten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!