12 moderne muurdecoraties die je versteld doen staan!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
homify Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

Muurbekleding is iets waar je in ieder huis of appartement over na moet denken. En het is niet altijd makkelijk om te bedenken hoe je de vele muren in de verschillende ruimtes in huis gaat decoreren. Een simpel likje verf in de woonkamer, behang in de slaapkamer en tegels in de badkamer; allemaal voor de hand liggende keuzes die vrijwel altijd goed uitpakken. Toch is het juist leuk om het eens helemaal anders te doen. Om je daarmee op weg te helpen, hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin zie je twaalf moderne muurdecoraties die je versteld doen staan. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor je eigen woning. Welke van de dertien zien we straks bij jou thuis terug?

1. Bijzondere badkamertegels zijn een fantastische manier om ervoor te zorgen dat je nog steeds gemakkelijk te onderhouden wanden in de badkamer hebt, maar dan wel wanden met gewaagde kleuren of patronen die de show stelen!

зона комфорта , VNUTRI VNUTRI Eclectische badkamers

2. Houten wandbekleding is een eenvoudige manier om een warme en tijdloze ruimte te creëren. Het is een perfecte manier om je slaapkamer onvoorstelbaar mooi te maken.

Sam's Creek homify Moderne slaapkamers

3. Praktische persoonlijke accessoires, zoals een plek voor je fiets aan de muur, zorgen ervoor dat de muren in je huis op een functionele en modieuze manier meer eigen worden. Wie zegt dat opslagruimte niet stijlvol kan zijn?

4. Natuurlijke elementen zijn een geweldige manier om muren interessanter te maken. Verticale kruidentuinen zijn ons nieuwe favoriet, vooral in combinatie met krijtmuren!

5. Er is een reden waarom verf zo populair is; het is ontzettend makkelijk aan te brengen! Snel, betaalbaar en duurzaam; het schilderen van je muren is altijd een superoplossing voor saaie ruimtes.

6. Gepolijst beton is dé trend van nu, en een trend die nog wel even lijkt aan te houden! Wij zijn van mening dat je in elke ruimte in huis voor betonnen wandbekleding kunt kiezen.

7. Een stenen muur binnenshuis lijkt iets van vroeger, maar is vandaag de dag weer helemaal hip. Het komt uitermate goed tot zijn recht in woonkamers en rondom de open haard. Wij zijn fan!

8. Als je het nog authentieker wilt hebben, dan kies je voor een stenen muur zoals op de foto hieronder. Het is niet zo makkelijk als schilderen, maar het eindresultaat is het meer dan waard!

9. Opvallende muurschilderingen zijn een goede manier om al je creativiteit in kwijt te kunnen! Als je jouw eigen muurontwerp ontwerpt en schildert, weet je zeker dat je bij niemand anders thuis dezelfde afbeelding tegenkomt!

Trompe-l'oeil Maison, BAROGRAFF BAROGRAFF

11. Je kunt de muren in je huis ook verfraaien door gebruik te maken van accessoires, zoals je kunt zien op de foto hieronder. Door verschillende schilderijtjes naast elkaar te hangen, creëer je ook een soort van muurdecoratie.

Wil je meer weten over muurdecoratie? Lees dan ook dit artikel eens!

Ken jij nog mooie muurdecoratie die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine