15 ideeën voor bomen en struiken in je tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Aravaca, avidra avidra Moderne tuinen
Loading admin actions …

Je tuin kun je op hele verschillende manieren aankleden. Met bloemen en planten kan het een fraai kleurrijk geheel worden, maar als je wat meer hoogte en breedte met groen wilt creëren, dan kom je al vrij snel bij bomen en struiken terecht. Met de juiste hovenier moet het voor jou ook geen probleem zijn om deze aan je tuin toe te voegen. We willen je graag verder op weg helpen door je 15 leuke ideeën te laten zien. Laten we snel een kijkje gaan nemen!

1. Oosterse tuin

Een tuin in Oosterse stijl met een kleine Boeddhatempel als stralend middelpunt. Voor de grotere tuin een uitstekend idee om over na te denken. En die schitterende Japanse struiken op de voorgrond maken het natuurlijk helemaal compleet.

2. Tropische bomen

Hou je wel van een lekker tropisch tintje in je tuin? Door tropische bomen of struiken te plaatsen krijg je het idee alsof je het hele jaar door op vakantie bent! Zorg wel voor exemplaren die tegen een beetje kou kunnen.

3. Tussen de kiezelstenen

Wil je onderhoudsarme tuin? Kies dan gewoon voor kiezelstenen als bedekking van de grond en plaats daar wat leuke struiken tussen.

4. Eclectisch geheel

Inheemse en exotische bomen, planten en struiken combineren kan ook een heel erg leuk effect geven, dat zie je hier wel!

5. Een waterelement

Deze plantenbak is al een schitterend sieraad voor de tuin, maar het waterelement aan de onderkant maakt het natuurlijk helemaal compleet!

6. Midden in het gazon

Piedra Rocalla, Rocalla Rocalla Rustieke tuinen

Een struikenperkje midden in het gazon plaatsen? Dat is zeker zo’n slecht idee nog niet, het zorgt voor een erg dynamisch beeld.

7. Bijzondere tuin

Tot nu toe hebben we nog niet zo’n bijzondere tuin gezien als dit moderne exemplaar. Vooral die cactussen geven een erg bijzonder effect.

8. Rondom het terras

Aravaca, avidra avidra Moderne tuinen

Je terras is een plek waar je hopelijk vaak van kunt genieten als het mooi weer is. Een beetje beschutting van bomen of struiken op deze plek is dan ook niet mis. Ook handig om het felle zonlicht een beetje tegen te houden.

9. Coniferen in een pot

Het nadeel van bomen en struiken is dat je ze vrijwel altijd in de grond moet poten. Maar met coniferen heb je dat probleem niet: die doen het ook prima in een pot.

10. Bomen!

We hebben nog niet zo heel erg veel echte bomen voorbij zien komen, maar deze exemplaren vormen de ideale inspiratiebron voor een grote tuin.

11. Kleuren

homify Moderne tuinen

Vind je alleen maar groene bomen een beetje te saai? Kies dan voor bomen die ook een andere kleur blad dragen! Zoals dit erg fraaie rode exemplaar.

12. Vakantiehuis droom

Césped artificial en Guimar, Picconia Picconia Tropische tuinen

Droom je al heel lang van je eigen vakantiehuis? Deze tuin kan je dromen nog meer stimuleren!

13. Rond vijver of zwembad

Aravaca, avidra avidra Moderne tuinen

Een vijver of een zwembad kun je door middel van coniferen of andere kleinere struiken prachtig aankleden. Zo wordt jouw waterpartij schitterend geïntegreerd in de tuin.

14. Fruitbomen

homify Moderne tuinen

Bomen hoeven niet alleen maar decoratief te zijn. Fruitbomen kunnen ook nog eens voor de lekkerste vruchten zorgen, zoals de citroenen die je hier ziet. En dat geldt ook zeker voor prachtige druivenstruiken.

15. Palmbomen

Je denkt bij dit laatste plaatje uit ons overzicht waarschijnlijk niet direct aan een Nederlandse tuin, maar ook in jouw tuin kun je prima palmbomen plaatsen. Zorg wel dat je ze in de winter goed inpakt, dan stralen ze ook in het nieuwe voorjaar weer.

Heb je lekker ideeën op kunnen doen en ga je snel naar het tuincentrum om leuke bomen en struiken uit te zoeken? Als je nog wat meer informatie wilt, dan kun je eerst ook nog hier even kijken.

Wat is jouw favoriete tuin? We zijn benieuwd!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine