Top 5 van de week: goede voornemens | homify

Top 5 van de week: goede voornemens

Laura ter Meer Laura ter Meer
Industriële woonkamers van guido anacker photographie Industrieel
Loading admin actions …

Het is 2016! En dus tijd voor goede voornemens. Misschien heb jij je wel voorgenomen om dit jaar eindelijk het huis te koop te zetten of ben je van plan om wat vaker de boel aan kant te maken. Wat je goede voornemen ook is, een aantal handige tips kun je vast wel gebruiken. homify licht vandaag daarom 5 veelvoorkomende voornemens uit. Lees mee en elimineer dit jaar de kloof tussen droom en daad. Get in action! 

Voornemen 1: je droomhuis renoveren

Een bouwval kopen en opknappen, eindelijk de knop omgedraaid en deze droom realiseren? Erg moedig van je, maar bereid je wel goed voor. Je wilt immers niet voor ongewenste verrassingen staan. Waar let je op als een je een bouwval op het oog hebt? Allereerst oriënteer je je goed op de kosten. Renovatiekosten kunnen al snel aardig oplopen. De meeste bouwvallen hebben nog geen sanitair, water en licht of een telefoonaansluiting. Je moet je dus afvragen hoeveel het gaat kosten om zo'n huis te moderniseren. Stel een balans op en doe navraag over de kosten van een architect en een aannemer. Liggen de kosten van de renovatie hoger dan het prijskaartje van een vergelijkbare, nieuwe woning? Dan is het misschien een idee om nog een tweede keer over je droom na te denken. 

Dan is het nog het papierwerk, dat je niet niet in de koude kleren gaat zitten. Zoek van te voren goed uit wat wel mag en wat niet. De eigendomspapieren kunnen een probleem vormen, soms zijn ze er niet eens. In dat geval kun je beter stoppen met de aankoop, je wilt immers niet twee jaar jaar wachten op het eigendomsbewijs. Dat is nog niet alles, we kunnen hier nog tientallen kantjes over schrijven. Ons advies luidt dan ook: huur een advocaat in. Die heeft het rechtsstelsel wél goed onder de duim. 

Krijg je alleen al hoofdpijn van het lezen van dit advies? Een renovatie laat je vlot verlopen dankzij het inschakelen van een aannemer en een architect. Zij helpen je graag een handje op weg! 

Voornemen 2: je interieur een opknapbeurt geven

Uitgekeken op je woonkamer? Dan is het tijd om je interieur een update te geven. Moeilijk is dat niet. Duur hoeft het ook niet te zijn. Je eigen stijl en smaak kennen, daar begint het allemaal bij. Doe inspiratie op bij homify, hier. Zodra jij je stijl gedefinieerd hebt, kun je een geschikt budget vaststellen. Je kunt natuurlijk de hulp van een binnenhuisarchitect inschakelen, maar dat is geen noodzaak. Door een aantal simpele aanpassingen geef je je interieur in een handomdraai een magische update. Hier vind je bijvoorbeeld 8 goedkope items voor een mooier interieur. Vergeet bovendien niet het meubilair, de wanden en je verlichting over te slaan. Deze brengen in no-time je interieur naar een ander level. 

Voornemen 3: meer comfort aan je huis brengen

Project gerenoveerde boerderij Landelijke woonkamers van De Plankerij BVBA Landelijk Hout Hout
De Plankerij BVBA

Project gerenoveerde boerderij

De Plankerij BVBA

Kom je 's avonds thuis in een ijskoude gang en komt er maar een slap straaltje water uit je douche dat pas na verloop van tijd opwarmt? Dan wordt het tijd om wat meer comfort in je woning te creëren! Investeer in een goede thermostaat of een rainshower met een eendrukverhogingspunt. Andere werkzaamheden die je extra gemak opleveren? Wat dacht je bijvoorbeeld van degelijke vloerverwarming, gordijnen die de kou buiten houden of een nieuw matras voor een betere nachtrust? Bespaar nooit op comfort, is onze mening. 

Voornemen 4: je huis trakteren op een grote schoonmaak

Grote kans dat dit voornemen ook bij jou op het lijstje staat! Je huis heeft het immers maar zwaar te verduren gekregen, met al die visite tijdens de feestdagen. Gelukkig hebben wij deze week daarom 'de grote schoonmaak' eens flink onder de loep genomen. In dit Ideabook lees je stap voor stap hoe jij je huis schoner dan schoon krijgt. Natuurlijk wil je je woning niet alleen schoon maken maar ook schoon houden. Je wilt immers niet in oude gewoontes terugvallen. Onze tips? Iets doen is altijd beter dan niets doen! In plaats van de afwas uit te stellen, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een gedeelte alvast te realiseren. De tafel afdekken en de vaatwasser deels inpakken ziet er al veel beter uit! Leef bovendien met een kleine routine, die je eventueel bijhoudt in een huishoudschriftje. Na het tandenpoetsen altijd je wasbak kuisen, dat is immers zó gedaan. Leef bovendien altijd volgens het principe 'clean as you go', laat datgene waar je mee bezig was altijd schoon achter. 

Voornemen 5: je huis gezelliger maken

Buiten is de winter eindelijk aangebroken, dus binnen zul je vast vaker vertoeven. Des te meer reden om het gezelliger-dan-gezellig te maken in huis! Kan jouw huis wel wat sfeer gebruiken dit jaar? Overweeg dan eens om in flinke dosis kaarsen te investeren en sla ook de open haard niet over! Verlichting heeft bovendien een grote impact op de huiselijkheid van je woning. Dimmen is de ideale manier op meer sfeer te creëren in huis, en ook met ledverlichting kun je tegenwoordig uit de voeten. Bovendien bespaar je met ledverlichting nog energie ook. Handig, vooral als energiebesparing ook een plekje op je voornemenslijstje wist te bemachtigen! 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!