Het inrichten van lastige hoeken: zo doe je het!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het inrichten van lastige hoeken: zo doe je het!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Woonhuis M&JW:  Eetkamer door Egbert Duijn architect+,
Loading admin actions …

Helaas komen we ze allemaal regelmatig tegen in ons huis: onbenutte en lastig in te richten hoeken. Het leek ons daarom handig om er eens een artikel aan te wijden. Weet jij bijvoorbeeld niet wat je met die lege hoek in de woonkamer aan moet? Of denk je dat er geen enkele optie is voor die onhandige hoek in de badkamer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

In dit Ideabook hebben we daarom een paar handige tips, ideeën en voorbeelden voor je op een rij gezet. We hopen dat dit artikel je een eindje op weg kan helpen bij de meest optimale inrichting van jouw woonruimte. Wie weet kom je na onderstaande foto's zelf ook nog wel op meer creatieve oplossingen voor die onhandige hoeken! 

Kijk nu eerst met ons mee en laat je inspireren door onderstaande tips en voorbeelden!

In de slaapkamer

 Slaapkamer door GP-ARCH,

We beginnen dit Ideabook met een foto van een moderne en stijlvolle slaapkamer. De slaapkamer is en blijft bedoeld om te ontspannen en tot rust te komen, en hier kan je inrichting op een positieve manier aan bijdragen. Als je de belangrijkste elementen geplaatst hebt, denk aan het bed en de nachtkastjes, kun je misschien nog overblijven met lege hoeken. Kies er eens voor om een mooie fauteuil te plaatsen. Deze is niet alleen handig voor het draperen van je kleren, je zou hem ook kunnen gebruiken als onderdeel van een sfeervolle leeshoek. 

Op deze foto is de setting aangevuld met een leeslamp, bijzettafeltje en minimalistische boekenkast. De boekenkast is achter de stoel in de hoek geplaatst, waardoor hij bijna geen ruimte in beslag neemt. Je zou eventueel ook nog kunnen kiezen voor een mooi vloerkleed om het af te maken. Wat vind jij van deze sfeervol ingerichte hoek?

In de badkamer

 Badkamer door homify,

Ook in de badkamer komen we ze regelmatig tegen: lastige en lege hoeken waar we bijna niks mee kunnen. Heb je wel eens nagedacht over het plaatsen van op maat gemaakte meubels? Met perfect passende meubelstukken kun j er ervoor zorgen dat deze onbenutte hoeken optimaal ingericht worden. Op bovenstaande foto zie je dat er een mooi samenhangend geheel is gemaakt van de badkuip en het wastafelmeubel. Wij zijn fan van deze oplossing! 

Wanneer je een beetje handig bent, dan zou je een dergelijk project zelf aan kunnen pakken. Is dit niks voor jou? Dan kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Hiermee ben je bijna altijd gegarandeerd van een mooi, passend resultaat. 

In de woonkamer

Op bovenstaande foto zien we een woonkamer waar, heel slim, een fraaie kamerplant in de hoek van de ruimte geplaatst is. Kamerplanten kunnen in een handomdraai leven en diepte in je woning aanbrengen, vooral wanneer je kiest voor een grote variant als deze! Die lastige of onmogelijke hoeken in je kamer zijn op deze manier gemakkelijk opgevuld. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende soorten en maten dus er zal ongetwijfeld een mooi exemplaar voor jouw interieur te vinden zijn. Het grote voordeel van het toepassen van kamerplanten is dat ze ook nog eens positief bijdragen aan de kwaliteit van de lucht in je woning. Twee vliegen in één klap!

Onlangs publiceerden we dit Ideabook, je vind er ideeën en inspiratie voor het kiezen van de beste kamerplanten voor in jouw huis! Neem zeker even een kijkje

In de keuken

Lake House, Lago di Como, Italy:  Keuken door Ethnic Chic Home Couture,
Ethnic Chic Home Couture

Lake House, Lago di Como, Italy

Ethnic Chic Home Couture

De keuken is toch wel een plek waar we over het algemeen erg veel spullen willen kunnen opbergen. Niet alleen potten en pannen hebben een plek nodig, ook al ons servies en de boodschappen hebben een plek nodig. Het kan zelfs voorkomen dat je aan de keukenkastjes niet genoeg hebt! Het creëren van extra opbergruimte in de hoeken is dan een goede optie. Op deze keuken zien we een prachtige lichte keuken waar in de hoek een handig, open meubelstuk geplaatst is voor het opbergen van kookboeken. 

Wist je dat er speciale meubelstukken bestaan die gemaakt zijn om in hoeken te plaatsen? Vaak hebben ze een driehoekige vorm en ze zijn tegenwoordig in redelijk veel stijlen verkrijgbaar. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een afgesloten variant. 

In de eetkamer

De eetkamer inrichten kan ook nog wel eens een lastige klus zijn. Vooral wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte of wanneer hij onderdeel uitmaakt van de keuken is creatief denken vereist. Op bovenstaande foto zie je een keuken waarbij gekozen is om in de hoek een ruime hoekbank te plaatsen. Het is niet alleen stijlvol, ook is dit een erg praktische oplossing wanneer je weinig ruimte hebt. Op deze manier hoef je namelijk niet al te veel te schuiven met stoelen maar kun je simpelweg aanschuiven. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om gezellige kussens neer te leggen!

In de hal

Op deze foto zien we een zijaanzicht van een praktisch en slim ingericht eenkamerappartement. Helemaal aan de rechterkant zie je de hal. Over het algemeen is de hal een kleine ruimte die lastig in te richten is. Bovendien is het ook nog eens de entree van je woning dus we willen allemaal dat deze een goede eerste indruk geeft. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Maak gebruik van 'luchtige' en smalle meubels die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Neem een voorbeeld aan de hoge houten kapstok op deze foto, ideaal om in de hoek van je hal te plaatsen. Om andere lastige hoeken in te richten kun je er ook voor kiezen om een kruk en/of spiegel te plaatsen. Wanneer je kiest voor een spiegel zorg je er ook nog eens voor dat de ruimte optisch groter lijkt! 

Met deze leuke foto zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie op het gebied van gangen, hallen en entrees? Neem dan ook nog even een kijkje tussen deze foto's. Maak gebruik van het filter om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. Veel kijkplezier! 

Heb jij nog meer aanvullende tips of ideeën voor het inrichten van lastige hoeken in je woning? Laat het ons dan zeker weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!