door POWER 2 BUILD LTD

Voor & Na: Schitterende woning krijgt een nieuwe kans

Michel van Dijk Michel van Dijk
Google+
Loading admin actions …

Er komt een moment dat er een keuze gemaakt moet worden, die is vaak niet gemakkelijk: gaan we verhuizen of knappen we het huis op. De bewoners van het huis dat we vandaag aan je laten zien kozen voor de tweede optie. In deze Voor & Na laten we je de make-over van een statig Engels huis zien. Echt een inspirerend project, zeker vanwege de prachtige resultaten. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren! 

Werk aan de winkel

We zeggen a, we zeggen b. Als je een plan voor je huis hebt opgesteld, al dan niet met de hulp van een expert, is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan met de make-over van je huis. Hier in Engeland zijn ze al vroeg uit de veren om de nodige aanpassingen aan het huis te doen. De gevel is opgebroken om de nodige modernisatie door te voeren! 

Oude stijl

Dit is een woning van de oude stempel, qua stijl dan, want de mogelijkheden voor vernieuwing hangen gewoon in de lucht. De steiger is ook aan deze kant van de woning opgebouwd. Nu is het mogelijk om snel aan het werk te gaan. Het tijdsschema is krap om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Lokale aannemers en ondernemers zijn bij het project betrokken. Zo zorg je voor een vermindering van de ecologische voetafdruk die de verbouwing van zo'n woning met zich meebrengt. Daarbij stimuleer je de lokale economie. Een expert kijkt graag met je mee naar het plan voor de inrichting van je woning.

Achtertuin

Ook hier in de tuin valt er nog heel wat te doen. Niet alleen de gevel heeft behoefte aan een flinke beurt, ook de tuin straalt een gebrek aan onderhoud uit. De bewoners van het huis pakken het direct grondig aan. Ook de tuin gaan ze in deze make-over meenemen. Het lijkt een beetje overbodig: dat kan later toch ook nog wel, meestal is het onderliggende argument daarvoor een kostenreductie. Alleen dan wordt snel vergeten dat een compleet gerenoveerde woning en tuin een behoorlijk waardestijging voor het huis als totaal plaatje inhoudt. Kortom: je winst wordt doorgaans groter naar mate je meer effort steekt in de make-over!

Nieuwe look

Onherkenbaar veranderd, maar we herkennen direct de charme van deze nieuwe look. Donker en strak zijn de ramen terwijl ze prachtig contrasteren met de bakstenen wand. De tuin ziet er heel verzorgd uit nu en maakt dat je direct geniet van de natuurlijke setting. De openheid is het interieur is groot, dat komt door de grote ramen die veel daglicht naar binnen laten stromen. In vergelijking met hoe het was (vrij donker binnen) is het een wereld van verschil. 

Voor

Deze badkamer is niet heel bijzonder, een beetje ziekenhuis-achtig zelfs, dat kan echt een stuk mooier en moderner… …

Na

De experts hebben in deze badkamer de juiste snaar weten te raken. Nu stappen we een badkamer in die helemaal past bij de charme van de woning. De grijstinten zijn echt tijdloos en toch ook heel populair. Hier en daar zetten accessoires even een duidelijke tint neer als accent, zoals de rode handdoeken en het zwarte kastje voor de wasbak. In dit bad lig je als de koning zo rijk te dobberen in het heerlijke warme water. 

Volkomen open

Dit is toch wel de meest mooie aanpassing van de hele make-over: de eetkamer met een prachtig uitziet op de tuin en lucht. In de avond is het hier erg romantisch. De grote eettafel past bij het statige karakter van de kamer. Je kunt hier met veel gasten zitten. Reken maar dat familie en vrienden hier graag langskomen om samen te genieten van een gezellig maaltijd. Een diner voor twee is hier in de avond ook heel leuk! 

Gevel voor

Druk aan het werk. De hesjes zijn aan, dus dan weet je het wel: het gaat hard! Laten we eens kijken wat hun inspanningen opgebracht hebben! 

Schitterend

De witte kozijnen zijn vervangen door zwarte. Dat geeft net even een andere twist aan de gevel. Ziet er nu echt superstrak uit. Je verwacht zo'n verandering niet snel bij een huis als dit, maar het werkt heel goed. 

Oude hal

Het is hier echt een rommeltje, maar de experts zijn al bezig om er iets heel moois van de maken… ..

Wow!

Wow dekt de lading van deze verandering heel goed. Het is een statige hal geworden waarin de gasten zich zullen verbazen over de rijkdom aan details. De houten vloer weerkaatst het daglicht en dat zorgt voor een mooie lichtsfeer, de spotjes werken hier ook aan mee. 

Slopen

De oude keuken is volledig gesloopt. Het is tijd voor een nieuwe start. De bewoners willen een culinaire tempel waar ze helemaal kunnen genieten van het koken. Zou die wens vervuld zijn? 

Zee van licht

De opening in het dak zorgt voor een stortvloed aan daglicht, dat vervolgens weerkaatst wordt door het moderne witte design. Deze keuken heeft een minimalistische look die voor een visuele rust zorgt. De oppervlakken waarop gewerkt wordt zijn zeer goed schoon te maken, want je ziet er alles op. Dat is een voordeel, want zo houd je de keuken hygiënisch en mooi. Met dit prachtige voorbeeld sluiten we deze Voor & Na af. Blijf ons volgen voor meer mooie voorbeelden en trends in de wereld van home & living! 

Check ook deze schitterende woning! 

Wat vind je van deze woning? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!