Voor en Na: overwoekerde ruïne wordt bijzonder woonhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern door Atelier Claire Dupriez, Modern
Loading admin actions …

Je bent wel vast wel wat gewend van ons op het gebied van Voor en Na-projecten. Maar de ruïne die we je vandaag laten zien spant wel de kroon. Van dit huis was namelijk letterlijk niet meer over dan een hoop stenen. We laten je de sfeervolle ruïne eerst zien en gaan daarna direct door naar de woning die is ontstaan dankzij de plannen van het Franse architectenbureau Atelier Claire Dupriez.

Voor: een verlaten plek

We zien hier een verlaten plek in beeld gebracht. Dat er gekozen is voor een zwart-wit foto is niet zo gek, dat past perfect bij de sfeer die deze ruïne oproept. En als woning is het op deze manier zeker niet geschikt, maar het plaatje is wel erg romantisch om naar te kijken. Zeker als je denkt wat dit ooit is geweest en wat het zou kunnen worden!

Voor: inspectie

Voor dat er plannen gemaakt kunnen worden, was het van belang om deze bult stenen eerst aan een grondige inspectie te onderwerpen. En dat is ook best wel spannend! Wat kun je van de oude constructie nog gebruiken? En wat de architect zich ongetwijfeld afgevraagd heeft, is welke stijl hier moet worden gebruikt.

Voor: kamperen

Zijn ze nou al aan het kamperen op deze plek? Of is de oude caravan geplaatst als bouwkeet voor de bouwvakkers? Jij mag het zeggen!

Na: een inspirerend eclectisch geheel

De nieuwe situatie laat een bijzonder en inspirerend eclectisch geheel zien. Wat een bijzonder bouwwerk is dit geworden! De oude muren zijn overduidelijk gerestaureerde overblijfselen van het oude boerderijtje dat hier ooit stond, maar het compleet nieuwe dak geeft een moderne en haast industriële tint aan het geheel. En de materialen hebben daarbij weer iets heel erg rustieks zodat alles op een prachtige manier bij elkaar komt.

Na: bijzondere uitstraling

De bijzondere uitstraling van het geheel is ook heel erg duidelijk zichtbaar vanaf de achterkant. En je ziet aan de rechterkant nog de oude schuur staan in ruïneuze toestand. Zou die zo blijven of zal daar in de toekomst ook nog wat mee gebeuren? Beide opties hebben hun charme! Let verder even op de grote hoeveelheid ruimte die je hier hebt. Wat heerlijk om hier met aangenaam weer lekker in de tuin te genieten.

Eclectisch interieur

Na het zien van de beelden van de buitenkant van dit huis, ben je vast ook wel heel erg benieuwd naar het interieur. We krijgen hier een erg fraai inkijkje in de eetkamer. Dat hier kinderen wonen mag direct duidelijk zijn en wat is nou fijner voor een kind dan opgroeien in een ruim huis in een mooie omgeving? Maar we willen hier ook nog even terugkomen op de stijl. Een flinke portie industriële inspiratie is te herkennen. Een rustiek randje mag daar uiteraard niet bij ontbreken.

De keuken

In een echt gezinshuis mag een fraaie keuken als kloppend hart van de huishouding natuurlijk niet ontbreken. En met de keuken zit dat hier wel goed! Erg mooi is het charmante oosterse tintje dat is toegevoegd aan de verder zo industriële omgeving.

Lekker genieten

We sluiten af met een beeld in de woonkamer. In dit vernieuwde onderkomen is het vooral een kwestie van lekker genieten. En zoals gezegd is het een ideale plek voor kinderen. Eigenlijk is het gewoon een nieuw huis met een paar oude muren. Dat biedt een heerlijk huis en we weten wel zeker dat de bewoners daar dan ook heel erg blij mee zijn. 

Ben je benieuwd geworden naar meer interessante verbouwingsprojecten? Dit interessante huis zal je dan ook zeker aan gaan spreken!

Ook zo onder de indruk? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine