6 speelse ideeën om je keuken van de woonkamer te scheiden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 speelse ideeën om je keuken van de woonkamer te scheiden

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne eetkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Koken en eten is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus is het ook niet zo gek dat de keuken vaak in verbinding staat met de woon-/eetkamer. Het is een stuk gezelliger koken als je in contact staat met de rest van het gezin of je vrienden die komen eten en al gezellig aan tafel zitten. Aan de andere kant is het soms ook wel fijn dat je de keuken kan afsluiten en de rommel die je net gemaakt hebt achter je kunt laten. Dan kun je ontspannen eten zonder dat je de hele tijd tegen die berg afwas zit aan te kijken die je straks nog helemaal moet doen. Kortom, in dit Ideabook geven we je een aantal speelse oplossing om de keuken van de eetkamer te scheiden zonder dat deze helemaal uit het zicht verdwijnt.

Met glazen schuifdeuren om het licht te houden

Moderne eetkamers van homify Modern

Als je de keuken permanent van de woonkamer scheidt, verlies je een hoop licht. Immers schijnt het licht uit de keuken dan niet meer door in de woonkamer en visa versa. Het is dus een idee om glazen schuifdeuren te plaatsen. Daarmee zorg je voor de nodige afscheiding maar blijft de hele ruimte wel lekker licht. Sluit je de glazen schuifdeuren houd je bijvoorbeeld bepaalde soort geuren en herrie in de keuken en hebben de mensen in de woonkamer er geen last van. Door het glas houd je nog wel contact met elkaar. Wil je toch wat discretie kun je altijd kiezen voor een deur met gefigureerd glas, dus glas met een motief, een bobbeltje, streepjes, krassen of welk patroon dan ook. Of je kan gaan voor matglas of draadglas.

Met een aquarium

van Aquasabi Eclectisch

Een wel heel speelse manier om keuken en woonkamer van elkaar te scheiden is een aquarium. Dat kan natuurlijk in veel verschillende maten. Ga je voor extreem groot of wat kleiner aangevuld met een stuk muur. Naast een praktische kant  - het scheiden van de twee ruimten – heeft een aquarium natuurlijk ook nog een hele plezierige kant. Het is natuurlijk fantastisch om naar te kijken. En zeker kinderen zullen hier dol op zijn. Bijkomend voordeel van een aquarium is dat je er doorheen kan kijken dus dat je ook nog een heel klein beetje zicht hebt op de andere ruimte. Een aquarium als scheidingswand tussen keuken en woonkamer is overigens wel een van de duurste en minst onderhoudsvriendelijke optie. Maar je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben.

Met een boekenkast

Leefgenot Moderne keukens van homify Modern
homify

Leefgenot

homify

Een veel goedkopere en ook nog eens heel praktische oplossing voor het scheiden van de keuken en woonkamer is het plaatsen van een boekenplank. Die moest toch al ergens komen te staan, dus waarom niet gewoon als scheidingswand tussen twee ruimtes. Zeker als je een kast op maat laat maken, kan je zelf helemaal bepalen hoe groot en breed deze wordt. Ook kun je kiezen hoe groot de vlakken worden waar de boeken in komen te staan. Oftewel hoeveel doorkijk je wil richting de andere ruimte. Wil je het zicht beperken, maak je kleine vakken met veel boeken. Wil je het juist een beetje open houden, zorg je voor grote vakken.

Met een open haard

De meeste openbaarden zijn vrij plaatsgebonden vanwege de schoorsteen. Uiteraard heb je tegenwoordig ook open haarden op gas en bijvoorbeeld gel waarbij de luchtafvoer een iets minder grote rol speelt. Maar een bijzondere manier om keuken en woonkamer van elkaar te scheiden kan dus een open haard zijn. En als je ervoor zorgt dat deze aan beide zijden open is, kan je dus ook in twee verschillende ruimtes van de gezelligheid van het vuur genieten. Net als bij het aquarium kun je kiezen voor een grote open haard of voor een open haard met een stuk muur. Wil je veel afscheiding kies je voor meer muur. Wil je het een beetje open houden, bouw je wat minder muur zoals hier op de foto.

Met een kookeiland

NX502 steengrijs matlak Minimalistische keukens van Eiland de Wild Keukens Minimalistisch
Eiland de Wild Keukens

NX502 steengrijs matlak

Eiland de Wild Keukens

Een andere logische en praktische oplossing voor het scheiden van de keuken en woonkamer is een kookeiland. Ook dit is weer een combinatie van praktisch en mooi. Deze vorm van scheiding zal het minste zicht ontnemen dus is het meer gevoelsmatig dan visueel. Al kan je natuurlijk met een afzuigkap boven het kookeiland nog wat zicht ontnemen. Of je kan nog wat kastjes of planken ophangen (beetje afhankelijk van de ruimte). Inspiratie voor een mooie keukens vind je hier.

Met een simpel muurtje

Door het plaatsen van een simpel muurtje, zij het van gipsplaat of zoals op deze foto van spaanplaat, creëer je ook een vorm van afscheiding. Dit muurtje kan je wat meer in de breedte of juist in de hoogte plaatsen. Het is maar net hoeveel zicht je wil ontnemen en wat je precies uit het oog wil hebben. Zoals je op deze foto mooi kan zien, ontneemt dit muurtje niet zo heel veel zicht maar omdat het er qua kleur en materiaal heel erg uitspringt bakent het wel heel duidelijk de ruimte af. Deze professionals denken graag met je mee of je keuken. In dit Ideabook bespreken we toen hele bijzondere keukens.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!