Zo maak je een badkamer mooier dan uit een tijdschrift

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Badeloft - Badewannen und Waschbecken aus Mineralguss und Marmor BadkamerBadkuipen & douches
Loading admin actions …

Badkamers zijn vaak zwart-wit en laten regelmatig weinig aan de fantasie over. Maar je kunt zoveel meer in deze ruimte met wat kleur, verschillende materialen en andere vormen badkamermeubels. Vandaag willen we je daar graag wat voorbeelden van laten zien. Van badkamers die net even anders zijn dan anders vanwege hun materiaalkeuze, kleurgebruik of stijl. Ben jij ook toe aan wat nieuwe ideeën? Kijk dan zeker even mee…

1. Warm hout met een grijze beton ciré wand creëert samen met de juiste verlichting die prachtige warme moderne sfeer.

En we zien deze combinatie van grijs en hout ook weer terug in de badombouw

2. Velen schrikken ervoor terug maar donkere kleuren voegen zoveel luxegevoel toe zoals hier het grijsblauw in verschillende schakeringen dat hier een prachtige harmonie toevoegt.

Zeer sfeervol hier de blauw met witte muren die samen een modern ontwerp vormen. Samen met de houtaccenten ontstaat een prachtige flair die aan een strandhotel doet denken.

3. Klein, maar met optimale indeling waardoor alles uit deze ruimte is gehaald. Aardetinten in verschillende schakeringen resulteren in een warme aardse ruimte.

4. Helder en licht: in deze badkamer spelen vierkante en rechthoekige vormen de hoofdrol samen met taupe- en wit als kleurenpalet.

5. Mosgroen geeft zo'n frisse sfeer in de badkamer. Soms is een sprekende kleur voldoende voor die unieke badkamer.

En ook een minimalistisch design en ovalen wastafel voegen veel toe aan de sfeer in je badkamer

6. Klassieke tinten zoals grijs zorgen samen met helder wit voor een elegant interieur dat met verschillende kleuraccenten verlevendigd kan worden

7. De spiegel als blikvanger: zoek naar een tweedehands flashy spiegel en plaats hem tegen een contrasterende wand zodat hij extra naar voren komt.

8. Een combinatie van aardetinten gaat ook perfect samen met grijs- en zwarttinten. Maak de douche in een andere kleur tegels dan de rest van je badkamer voor dat fraaie accent.

9. Zeer trendy momenteel: tegels met geometrische patronen. Ze voegen zeker een vrolijke noot toe aan je badkamer.

10. Een stijlvol accent door middel van een strook mozaïektegels kan al het verschil maken in je badkamer. En plaats daar dan ook wat spiegel mozaïeksteentjes tussen.

11. Combineer je spiegel met een rand mozaïeksteentjes eronder voor dat leuke accent in je badkamer.

Hier zien we deze rand met mozaïektegels nog wat beter en valt ook de fraaie nis erin op waar wat badkameraccessoires geplaatst kunnen worden. Stijlvol ook deze glinsterende tegels voor wat bling in je badkamer.

12. Een mix aan materialen en kleuren zoals hier met de textuur in de wand, de grijs- en bruintinten en spiegel met boomtakken zorgt altijd voor een spannend effect.

14. Een raam laat veel natuurlijk licht naar binnen stromen maar dat betekent niet dat je verder weinig verlichting nodig hebt en deze badkamer is daar het bewijs van.

15. Een mix aan stijlen met de rustieke charme van de ruw houten vloer en een futuristisch design met de grijze wand en het losstaande bad.

16. En soms kan die fraaie wandverlichting boven de spiegel net het verschil maken in je badkamer.

17. Een goed idee om de schuine ruimte op zolder te gebruiken voor een badkamer. Hier zien we een slaapkamer met lage scheidingswand waar een kleine badkamer werd ingericht in grijstinten.

18. Simpel, elegant en stijlvol: een verhoogde vloer met vrijstaand bad onder een raam. Beton-ciré is een prachtig product voor de wanden en vloeren van je badkamer!

19. Zwart wit in een prachtige mix met hout. Deze badkamer is zeker zeer origineel zowel qua design als de manier waarop de materialen zijn gecombineerd.

20. Hoe meer daglicht hoe beter: deze badkamer lijkt wel een woonkamer qua hoeveelheid daglicht. Heerlijk die transparantie in je badkamer!

21. En zo simpel kan het dus al zijn: een witte gietvloer, losstaand bad en een wand geverfd in grijsblauw.

22. Voor de durfals: een volledig zwarte badkamer met witte accenten. Wanneer je een groot raam hebt in je badkamer zoals hier kan dit zeer fraai zijn.

23. Een kleuraccent kan zoveel levendigheid en frisheid toevoegen aan je badkamer zelfs al is het maar een deel van een muur.

24. en hier werd een prachtig accent gecreëerd met geometrische tegels en een ovalen spiegel en wasbak. Ronde vormen zijn de grote trend momenteel.

25. Een accentmuur in een kleur geeft een totaal andere vibe aan je badkamer en al helemaal in combinatie met een wand van natuursteen waar dat groen als accent in terugkomt.

26. Een leuk gedurfd accent om de tegels in je doucheruimte met opzet scheef te tegelen. Dat geeft net die speelse touch aan deze anders wat zakelijke badkamer!

Zeer veel creatieve en unieke badkamers!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!