10 slimme interieurs voor een klein huis

Stoa. Stoa.
Apartamento Vila Nova Conceição, Marcella Loeb Marcella Loeb Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Het inrichten van een klein appartement is altijd een leuke uitdaging voor interieurarchitecten. Je moet gewoon echt goed rekening houden met de beschikbare ruimte en woonsfeer. Dit artikel laat je zien hoe goed mogelijk het is om een kleine woning heel sfeervol en ruim in te richten. Vooral in de grote stad is het vaak lastig om voldoende woonruimte te bemachtigen, het is toch allemaal een beetje behelpen met zovele mensen bij elkaar. Met een goede inrichting van je appartement behoort dit ruimte probleem tot het verleden. We nemen je mee langs 10 mini kamers met een grootse inrichting. Dat gaat je zeker helpen bij het uitzoeken van je nieuwe interieur. Een artikel vol inspiratie. Check it out!

1. Multifunctioneel

Als je kamer niet supergroot is moet je wel een beetje schipperen met het interieur. Maar als je woonkamer praktisch het hele huis beslaat dan wordt het een ander verhaal, dan moet je echt gaan denken in termen van multifunctioneel design. Dat zien we hier in dit interieur duidelijk terug. Samen met een expert neem je snel de tofste designs door die helemaal bij je huis en jezelf passen. 

2. Esthetiek

Smiling Spirit Pixers Eclectische woonkamers Bont wall mural,wallpaper,skull,canvas,canvas

Om je woning helemaal af te maken is het wel tof om eens te kiezen voor een spannend ontwerp. Gewoon een interieur dat bij je karakter past. Hier zien we een expressief design dat direct voor een bijzondere look zorgt. Tof kunstwerk aan de wand ook! Volg je smaak, maar laat je inspireren door een pro bij het inrichten van je woning.

3. Aparte kleuren

Clorofilia 2015, Clorofilia Clorofilia Moderne woonkamers

Spelen met kleuren in een klein huis is een delicate kwestie, maar als je het juist pallet te pakken hebt kun je de woning echt naar de next level brengen. Dat zien we hier ook weer gebeuren. De zwarte bank en de gele stoel passen prachtig bij elkaar en dan die witte tafel erbij, heel nice! Aan de wand hangen allerlei toffe lijstjes, kies foto's, kunstwerken of reproducties van Picasso's, wat er maar bij je opkomt! 

4. Keuken en woonkamer

Dit is toch wel een van de meest krappe kamers die we de laatste tijd tegen zijn gekomen. Het eetgedeelte achterin valt nog wel mee, maar de bank staat wel heel dicht op de keuken. Het design van deze ruimte voorziet in de nodige compensatie van deze toestand. Het werkt echt! 

5. Bank en kast

Om ruimte te besparen is er gekozen voor een slimme truc: de kast wordt vlak achter de bank geplaatst. Zo deel je de ruimte snel op een leuke manier in. 

6. Industrieel

Deze kamer is vrij diep, maar ook behoorlijk smal. Het handigst is dan te kiezen voor deze opstelling: de kasten langs de wand, planken aan de wand en vrolijk design dat zorgt voor een leuke sfeer. Een voorbeeld van dat laatste zien we in het OK licht. De wanden zijn gepolijst beton, dat zorg ook voor een mooi weerkaatsing van het daglicht, iets dat de woning groter laat lijken. Daarbij is de wand dus zeer egaal, wat ook weer de sfeer van rust en ruimte oproept. 

7. Temperament

Je krijgt direct een basic look door het beton. Dat komt door het gebruik van veel hout en de groene verf op het schilderij zien we ook een natuurlijke twist. Links en rechts oogt de wand heel modern. Het is hier klein, maar je hebt echt alle ruimte om te chillen om de fijn bank. De tv hangt aan de wand, dus die neemt geen ruimte in. 

8. Ambachtelijk

Het is vaak verleidelijk om te kiezen voor design dat afkomstig is uit de massaproductie, maar het is vaak veel beter om te kiezen voor een ambachtelijke variant. De prijs ligt wel wat hoger, maar je kunt vaak ook met minder af, want een originele bank brengt direct een unieke sfeer in je woning. Zeker als je woning klein is en er toch niet veel in past kun je je misschien een wat duurde bank veroorloven… ..

9. Foto's

Vintage design is heel tof, in combinatie met gave foto's maak je het interieur af. Het biedt je de kans om echt een persoonlijke touch te geven aan je kleine, fijne woning. 

Blijf ons volgen voor meer mooie voorbeelden!

Wat vind je van deze huisjes? Laat het weten met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine