9 alternatieven voor een zwembad in je tuin

Moderne Holzpools für Ihren Garten, OOGarden OOGarden Moderne zwembaden Hout Hout
Loading admin actions …

Een groot zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom. Maar meestal is het niet makkelijk om deze droom uit te laten komen. Het begint als met het feit dat je tuin niet altijd groot genoeg is om er een zwembad in kwijt te kunnen. Daarnaast kost het aanleggen van een zwembad veel geld. Gelukkig zijn er best een aantal alternatieven voor een zwembad in de tuin. In dit artikel hebben we er negen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om te kijken welk alternatief jij wel in je tuin wilt hebben.

1. Budgetoplossing

Als je per se een zwembad in de tuin wilt, maar het aanleggen ervan te duur vindt, dan is een zwembad zoals dat op de foto hierboven een optie. Het kost minder geld dan het aanleggen van een zwembad, maar biedt wel net zoveel zwemplezier. Daarnaast is het een zwembad van goede kwaliteit en ziet het hout er mooi uit.

Extra tip

Als je een zwembad voor de tuin wilt om banen te trekken en aan jouw fitness te werken, maar geen grote tuin (of portemonnee) hebt, dan hier een extra tip. Jouw badje hoeft niet groot te zijn om goed te kunnen trainen.  De truc is om een krachtig tegenstroomsysteem te installeren. Op die manier heb je alle voordelen van het water maar heb je geen groot zwembad in de tuin nodig. Als de het systeem uitzet, dan heb je gewoon een lekker badje om op een zonnige dag in te zitten en een biertje te slurpen. Zo heb je alle voordelen van een buitenzwembad zonder de kosten en het verlies van ruimte. Neem eens contact op met een professioneel die alles weet over zwembaden en spa’s of als je meer slimme trucjes wilt, dan lees hier verder!

2. Een fontein

Een ander alternatief voor een zwembad is een fontein. Nee daar kun je niet in zwemmen, maar zo heb je wel een mooie waterpartij in je tuin. En als zwemmen niet het hoofddoel is, dan is een fontein misschien nog wel leuker dan een zwembad.

3. Mini-zwembad

Als het je niet per se om het zwemmen te doen is, dan is het mini-zwembad op de foto hierboven een goede keuze. Het heeft toch wat weg van een zwembad, maar neemt lang niet zoveel ruimte in beslag. Daarnaast kun je het water wel gebruiken om op een warme dag een beetje af te koelen.

4. Verfrissende buitendouche

Niet alleen in een zwembad kun je zomers afkoelen. Een buitendouche is ook een goede optie. Het neemt lang niet zoveel plek in beslag en is een heel erg betaalbaar alternatief. Dus gaat het je er vooral om dat je zomers in je tuin even kunt afkoelen, dan is een buitendouche een uitstekend alternatief voor een zwembad.

5. Kleine vijvers

Zelfs in een zeer kleine tuin of op een balkon kan een accessoire met water worden geplaatst. Kijk maar eens naar de kleine vijvers op de foto hierboven. Die kun je echt overal kwijt. Dus hoe klein je tuin of balkon ook is, zo heb je altijd iets met water om van te genieten.

6. Kleine hot tub

Soms is er geen plek voor een zwembad in de tuin, maar wel voor een kleine hot tub. Je kunt er misschien geen baantjes in zwemmen, maar het leent zich uitstekend om af te koelen op een warme dag. Het brengt je dan net die verfrissing die je nodig hebt.

7. Bubbelbad

Een kleine hot tub is leuk, maar een groter bubbelbad is natuurlijk nog leuker. Zeker als je daar plek voor hebt in je tuin. Een bubbelbad vul je meestal met warm water, waardoor je er ook ’s avonds en in de winter van kunt genieten.

8. Opblaasbaar zwembad

Er zijn niet alleen kleine opblaasbare zwembaden voor kinderen. Ook grote exemplaren zoals je kunt zien op de foto hierboven zijn verkrijgbaar. Ze zijn misschien niet groot genoeg om baantjes in te trekken, maar er in afkoelen kun je zeker wel. En als de zomer voorbij is kun je het leeg laten lopen en opbergen in de schuur.

9. Een kleine waterval

Als laatste alternatief voor een zwembad dachten we aan de kleine waterval op de foto hierboven. Want als het je te doen is om een waterpartij in de tuin, dan is deze waterval wel erg mooi toch?

Wil je meer weten over een zwembad in de tuin? Lees dan ook dit artikel eens!

Ken jij nog mooie alternatieven die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine