Inspiratie voor een kindertuin met én zonder speeltoestel | homify

Inspiratie voor een kindertuin met én zonder speeltoestel

TekstlinQ TekstlinQ
Luxe Stadstuin Stam Hoveniers TuinSchommels & speeltoestellen
Loading admin actions …

De tuin is voor iedereen: voor uzelf, uw partner en uw kinderen. Een kindertuin is dus leuk, maar u moet er zelf ook nog van kunnen genieten. Hoe zorgt u er nu voor dat alle gezinsleden het naar hun zin hebben? In dit artikel leest u tuin ideeën waar kinderen én volwassenen blij van worden! 

Kindertuin met speeltoestel

Speeltoestellen NuBuiten.nl Scandinavische tuinen
NuBuiten.nl

Speeltoestellen

NuBuiten.nl

We beginnen met een aantal voorbeelden voor een kindertuin. In deze eerste foto ziet u een mooi houten speeltoestel in een tuin. Het toestel is hoog, zodat de kinderen lekker kunnen klimmen, voordat ze van de glijbaan af zoeven. Dit speeltoestel heeft tevens een stang waar de kinderen vanaf kunnen glijden. Spannend hoor! U ziet dat er voor de veiligheid gekozen is voor houtsnippers en zelfs een klein stukje gras. Zo wordt een eventuele val gebroken. 

Buitenglijbaan met speelhuis: de ultieme kindertuin

Luxe speelhuis Stam Hoveniers TuinSchommels & speeltoestellen
Stam Hoveniers

Luxe speelhuis

Stam Hoveniers

Dit is geen speelhuis, maar een speelkasteel! Een speelkasteel met een echt rieten dak en een metalen glijbaan hoort niet thuis in de minste tuin. Maar de tuin waarin dit past, heeft zeer tevreden kinderen rondlopen! Wat vindt u van het raampje aan de voorzijde? En de trap naar de overkapping? Ook als het regent zullen de kinderen zich prima vermaken!

Houten schommel voor buiten

de Hele MikMak Rebelhamels TuinSchommels & speeltoestellen
Rebelhamels

de Hele MikMak

Rebelhamels

Kinderen houden van schommelen. En zeker als dat kan op zo'n mooie, robuuste schommel als op deze foto. Met een stevig houten zitje en stoere constructie hoort dit speeltoestel in een echte kindertuin. Het ontwerp gaat mooi op in de natuur. Zo kunnen de kinderen spelen, maar blijft de tuin er rustig en natuurlijk uitzien, zodat ook de volwassenen ervan kunnen genieten.  

Bijzondere houten kinderschommel

Deze schommel is gemaakt van pallethout. En dat maakt het toch wel een bijzondere verschijning. Hij is lekker breed en is stevig verankerd in het plafond. Daardoor kunnen niet alleen kinderen erop plaatsnemen. Wij vinden dit een blikvanger die past in een kindertuin en in een tuin zonder kinderen!

Schaken met de tuin

Houten spellen OntHout TuinSchommels & speeltoestellen
OntHout

Houten spellen

OntHout

Midden in het gras ligt dit bijzondere speelveld. Het ene deel van de houten stammetjes is zwart, het andere deel is gedeeltelijk ontdaan van de bast, waardoor het wit oogt. Het resultaat: de stukken van een schaakbord. Schaken in stijl, en dat is leuk voor zowel grote als kleine mensen! Laten we eerlijk zijn, in een kindertuin en in een 'grote mensen tuin' is dit kunstwerk op zijn plek. Gemaakt door Onthout.

Kunstzinnig vogelhuis

Vogelboomhut Maandag meubels TuinAccessoires & decoratie
Maandag meubels

Vogelboomhut

Maandag meubels

Genoeg over speeltoestellen en speelvelden! Dit schattige vogelhuisje past in een kindertuin, maar is bedoeld voor vogels. En zij zullen hem niet kunnen weerstaan. Maandag Meubels heeft namelijk een geweldige vogelboomhut gebouwd. Het huisje kan echt gebruikt worden en aan de 'tak' kunt u 's winters vetbolletjes ophangen. Het plankje dat u linksonder ziet, leent zich goed om een vogelbadje op te zetten. Zo heeft u het hele jaar door vogeltjes in de tuin! 

Zitten of rijden: een speelse tuinbank

Hij doet denken aan vroeger, deze mooi afgewerkte tuinbank van George van Engelen Design. De balk in het midden zorgt voor stabiliteit, maar door de gietijzeren wielen heeft dit ontwerp ook wel iets weg van een bakfiets. Het hout is erg mooi bewerkt en wij denken dan ook dat deze tuinbank heerlijk zal zitten. Onder een boom of los op een grindterras, dit meesterwerk staat prachtig in elke kindertuin.

Muzikale buitenhaard voor de kindertuin

buitenhaard kunsteboer TuinVuurplaatsen & barbecues
kunsteboer

buitenhaard

kunsteboer

Humor troef in een kindertuin! Wat vindt u van deze speels vormgegeven buitenhaard? Door zijn stoere ontwerp en ruwe afwerking past hij perfect tussen het groen van de planten. Hij is gemaakt door Kunsteboer en hij is echt te gebruiken. Voor een keer verheugen wij ons op een koele zomeravond!

Kinderstoel voor een kindertuin

Voor jong en oud Gardeluxe TuinMeubels
Gardeluxe

Voor jong en oud

Gardeluxe

Kinderen houden van felle kleuren. En wat past er dan beter in een kindertuin dan een mooie felgekleurde stoel? Deze variant van Garderluxe is gemaakt van hout en geschikt voor jong en oud, om met de ontwerper te spreken. Wij denken dat hij heerlijk zit en worden al vrolijk als we naar het plaatje kijken!

Zo gaat de molen…

Felle kleuren, zeiden we toch? Daar weet de Groothandel in decoratie en lifestyle artikelen ook wel raad mee! Dit vrolijke windmolentje valt met zijn felle kleuren goed op tussen de bloemen en de planten. Dus waarom zou u hem niet een prominente plek in de tuin geven? De kinderen zullen het prachtig vinden en ook wij vinden dit een element dat speciaal voor een kindertuin ontworpen lijkt!

Vrolijke tuinverlichting

JEP.1404.B Jeplights TuinVerlichting
Jeplights

JEP.1404.B

Jeplights

Wij vinden dat leuke, vrolijke tuinverlichting hoort bij een kindertuin. Wat vindt u van dit tuinlicht? Deze Jeplight is in elk houding te plaatsen en gemakkelijk op een andere plek neer te zetten. Er wordt maar liefst 10 meter snoer bij geleverd dus u komt een eind! Een tuinlicht als dit zorgt zeker voor een gezellige sfeer, vindt u ook niet?

Lees meer ideeën voor een leuke familietuin!Heeft u goede ideeën voor een kindertuin die ook leuk is voor volwassenen? Wij zijn benieuwd naar uw tips!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!