10 ideeën voor een mooie balkon inrichting | homify

10 ideeën voor een mooie balkon inrichting

TekstlinQ TekstlinQ
Housen and Terraces in Amsterdam Boom in Huis / Baum im Haus / Trees in the Home Balkon, veranda & terrasPlanten & bloemen
Loading admin actions …

Zodra het goed weer is, zitten we buiten. Een goede balkon inrichting loont dus. Wilt u een klein balkon inrichten, of juist een groot balkon? Het is handig – en leuk! – om te lezen wat anderen met hun balkon inrichting hebben gedaan. In dit artikel hebben we 10 balkon ideeën verzameld. We kijken naar balkon meubels, balkonplanten en zelfs naar 'urban farming' op het balkon. Doe hier de ideeën op voor uw balkon inrichting!

Balkon vlonders en inrichting in twee kleuren

Particulier dakterras Vormad - Sittingimage Balkon, veranda & terrasMeubels
Vormad – Sittingimage

Particulier dakterras

Vormad - Sittingimage

In dit eerste voorbeeld zien we dat er met een minimum aan middelen een gezellige sfeer is gecreëerd. Dit komt doordat er in de balkon inrichting gebruik is gemaakt van verschillende houtsoorten. De balkon vlonders zijn donkerder dan het hout van de tafel. Ziet u dat de planken van de tafel haaks staan op de richting waarin de vlonders zijn gelegd? Een speels detail, dat de informele sfeer verder versterkt.

De twee kleuren (wit en paars) zorgen ervoor dat deze balkon inrichting één geheel is. Heerlijk om op te vertoeven en ook mooi om vanuit het huis op uit te kijken!

Kleine maar fijne balkon inrichting: houten balkon meubels

De balkon inrichting in dit voorbeeld zorgt ervoor dat zelfs een klein balkon van alle gemakken voorzien is. Het houten tafeltje is smal en hoog, en de twee stoelen, met zachte kussentjes, staan er uitnodigend naast. Klein is echt fijn, in dit geval! Doordat er slechts één balkonplant is geplaatst, is er zelfs nog ruimte voor een barbecue. Een grappig detail is het vogelhuisje dat naast het boompje in de pot is geplaatst. Dit balkon ademt gezelligheid tijdens lange, warme zomers.

Subtiele balkonbeglazing

Royaal balkon met glazen balustrade Buys Glas Moderne balkons, veranda's en terrassen
Buys Glas

Royaal balkon met glazen balustrade

Buys Glas

Wanneer het uitzicht zo mooi is als op deze foto, is het zonde als de balustrade van het balkon teveel aandacht trekt. Daarom is met deze balkon inrichting gekozen voor een glazen omheining. Zo kunnen de bewoners optimaal genieten van de ruimte. Een mooi detail dat dit balkon erg huiselijk maakt, is de schemerlamp die naast de tafel is gezet. Niet vergeten 's avonds weer naar binnen te halen!

Urban farming op het balkon

pallet tuin Small: Little Planet Pop up Pallets Balkon, veranda & terrasPlanten & bloemen
Pop up Pallets

pallet tuin Small: Little Planet

Pop up Pallets

Urban farming is een echte hype. Ook in de grote stad willen mensen hun eigen groenten kweken. En geef ze eens ongelijk! Met de PUP verticale pallet tuin van Pop-up pallets heeft u ook met weinig ruimte de mogelijkheid om kruiden of groenten te laten groeien. Het ziet er bovendien gezellig uit en geeft kleur aan uw balkon inrichting.

Bijzondere balkonafscheiding

Ook in deze foto zien we een balkon met een prachtig uitzicht. In dit geval is er echter voor gekozen om de balkonafscheiding van natuurlijke materialen te maken. De houten palen, verweerd en scheef, houden het hekwerk omhoog. De houten balkon vlonders zorgen er ten slotte voor dat deze balkon inrichting perfect past in de omgeving. 

Keramieken potten voor vrolijke balkon inrichting

In tegenstelling tot de voorgaande foto's heeft dit balkon geen houten planken, maar zijn er houten balkontegels gelegd. Omdat de balkonmeubels grofweg dezelfde kleur hebben, vormen de prachtige blauwe potten de blikvangers in deze afbeelding. Dit is een voorbeeld van een eenvoudige balkon inrichting die resulteert in een gezellig buitenverblijf. 

Romantische balkon verlichting

Dakterras sterrenhemel plafond verlichting met glasvezel LED MyCosmos Balkon, veranda & terrasVerlichting
MyCosmos

Dakterras sterrenhemel plafond verlichting met glasvezel LED

MyCosmos

Wij zien ons al zitten op een warme zomeravond. Het regent zacht. Loom nippen we van ons drankje terwijl boven ons de sterrenhemel straalt. Vindt u dit Hemelplafond ook zo bijzonder?

De lampjes zijn gemaakt van glasvezel LED. Ze geven voldoende licht, maar tegelijkertijd zorgt dit Sterrenhemel Plafond voor een romantische balkon inrichting.

Kleurige plantenbak die thuishoort in een strakke balkon inrichting

Plant holder homify Balkon, veranda & terrasPlanten & bloemen
homify

Plant holder

homify

Stel, u heeft een balkon dat u strak en modern heeft ingericht. Dan wilt u niet overal potten met plantjes hebben staan. Deze plantenbak van Cazeneuve BVBA geeft uw moderne balkon inrichting net even dat extraatje. De planten staan netjes op dezelfde hoogte, op dezelfde afstand, maar u voegt kleur en leven toe aan uw balkon. 

Handgemaakte balkon verlichting

Ti Light kimik design Balkon, veranda & terrasVerlichting

De Ti light van Kimik design is gemaakt van industriële ti-ribs. En omdat de lampen handgemaakt zijn, vormen ze een echte meerwaarde voor uw balkon inrichting. Zoals op de foto ook te zien is, staat het industriële ontwerp prachtig op een balkon met veel groen. Misschien leuk om te combineren met de PUP verticale pallet die we eerder in het artikel beschreven?

Klein balkon, mooie stool

Deze 'stool' van ontwerper Rob van Avesaath is eveneens een aanrader voor op uw balkon. Zeker wanneer u voor een rustige balkon inrichting kiest, valt deze stoel op door zijn felle kleuren. Doordat de pootjes breed uitlopen, zit u stevig en ziet de kruk er speels en vrolijk uit. Zit heerlijk, hebben wij ons laten vertellen!

Balkonafscheiding met een twist

tekeningen in staal 3 rob van avesaath Balkon, veranda & terrasAccessoires & decoratie
rob van avesaath

tekeningen in staal 3

rob van avesaath

Waarom saai doen als het spannend kan? Deze balkonafscheiding hoort thuis in een balkon inrichting die niet conventioneel is. Rob van Avesaath noemt dit ontwerp een reisverhaal in de vorm van een balustrade. Door de gebogen stalen bloemen en de verschillende vormen kunnen wij ons inderdaad een verhaal voorstellen bij dit ontwerp. U ook? 

Wilt u meer slimme ideëen voor kleine balkons? Lees dan dit ideeënboek eens!Wij zijn benieuwd naar uw ideeën over balkon inrichting!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!