Inspiratie: In 6 stappen naar een loftstijl interieur!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: In 6 stappen naar een loftstijl interieur!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Keuken door Egue y Seta,
Loading admin actions …

Ben jij net als ons ook helemaal fan van de industriële stijl en ruimtelijkheid van een New Yorkse loft maar weet je niet hoe je deze stijl thuis kunt toepassen? Dan is dit Ideabook zeker wat voor jou! Een loft is op vele vlakken namelijk het tegenovergestelde van een traditioneel woonhuis, in plaats van gescheiden kamers kies je bij een loft juist voor zo veel mogelijk open ruimtes. Op het vlak van inrichten heb je dan ook eindeloos veel mogelijkheden! Hoe implementeer je deze stijl in een 'gewone' woning? En hoe creëer je in een open ruimte toch genoeg gezelligheid? 

Wij hebben in dit Ideabook een aantal inspirerende voorbeelden voor je op een rij gezet. Ook delen we een aantal bruikbare tips die je kunnen helpen om deze stijl thuis te kopiëren. 

Kijk met ons mee! 

1. Ga voor industriële materialen

Probeer tijdens het inrichten van je woning veel gebruik te maken van industriële materialen. Hierbij valt te denken aan beton, staal, glas, steen en hout. Deze mix van materialen zorgen ervoor dat het stadse karakter van de loft, zoals die in de eerste instantie bedoeld is, niet verloren gaat. Ga bijvoorbeeld voor een vloer van hout of beton, en kies daarbij voor meubels van glas, staal en bijvoorbeeld leer. Een goed voorbeeld is de keuken op bovenstaande foto, door het diverse materiaalgebruik creëer je die typische New Yorkse charme. Zoals je ziet is deze manier van werken ook prima toe te passen in een traditionele woning! 

Ben je bang dat deze materialen zorgen voor een kille sfeer? Niets is minder waar! Toch kunnen we heel goed begrijpen dat je ook wat warme materialen terug wilt zien. Kies er dan voor om je interieur aan te vullen met natuurlijke materialen in de vorm van textiel en/of meubels. Wol, katoen, (imitatie)bont en leer zijn een goede aanwinst in een industrieel interieur. Ze zorgen namelijk voor contrast met de ruwe materialen waardoor je ook meteen diepte in je woning creëert. 

2. Creëer ruimte

Bij een loft draait het allemaal om ruimte. Zoals we in de inleiding ook al kort noemden is het ontbreken van wanden en afscheidingen kenmerkend voor een loft. Nu is het bijna onmogelijk om al je wanden in een traditionele woning naar beneden te halen, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een wand (deels) door te breken. Een tijdje geleden publiceerden we dit Ideabook, dat vol staat met tips en adviezen over hoe je dit zelf kunt doen. Een andere optie is het kiezen voor wanden van glas, zoals ook op bovenstaande foto te zien is. Hiermee behoud je toch de afgescheiden ruimtes, maar zorg je wel voor een open en ruimtelijke sfeer. 

Als laatste zou je ook kunnen kiezen door met behulp van kamerschermen, meubels of kasten de verschillende ruimtes in je woning af te bakenen. 

3. Maak gebruik van de beschikbare hoogte

Op bovenstaande foto zien we een prachtige lofthome, gerealiseerd door Nederlandse professionals. Zoals je ziet is er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare hoogte. Nu is het hoogstwaarschijnlijk zo dat het plafond in jouw woning niet zo hoog is als op dit voorbeeld, maar dat betekent niet dat je geen mogelijkheden hebt. Misschien is het bijvoorbeeld mogelijk om je (verlaagde) plafond open te breken zodat de originele structuur van het geraamte tevoorschijn komt. Het inschakelen van een professional is in dat geval zeker een goed idee. 

Is dit bij jouw woning nu  niet het geval? Dan kan het werken met lichte kleuren ook een ruimtelijk gevoel geven. Verf je plafond wit, dan lijkt hij minder op je af te komen dan wanneer je kiest voor een donkere kleur. Probeer ook niet te veel hoge en grote meubelstukken te plaatsen. Doe dit liever alleen op een plek waar je te maken hebt met smalle en/of hoge wand. 

4. Het kiezen van de juiste meubelstukken

Je kunt je vast en zeker voorstellen dat je bij een loftstijl interieur niet kiest voor de voor de hand liggende meubels die half Nederland in zijn huis heeft staan. Kies liever voor unieke items. Dit kan vintage zijn, klassiek maar ook designer stukken mogen niet ontbreken. Op bovenstaande foto zie je mooie voorbeelden; een opvallende lamp, klassieke bijzettafels en bijzondere decoratie (waarover later in dit Ideabook meer). De fauteuil met voetenbank is een echte eyecatcher! Statement meubels als deze mogen zeker niet ontbreken. 

Neem ook eens een kijkje bij de designer producten van ontwerpers, hier bij homify. Wie weet kom je iets tegen dat perfect is voor in jouw woning! 

5. Verlichting

Bij een typische loft vind je nauwelijks algemene, felle plafondverlichting. Er wordt juist vaak gekozen voor spots die bepaalde area's of elementen uitlichten. Sfeerverlichting is dus erg belangrijk wanneer je de loftstijl thuis wilt kopiëren. Neem een voorbeeld aan bovenstaande foto! Je zou in verschillende ruimtes kunnen kiezen voor plafondspots die meubelstukken of wanddecoratie uitlicht. De hal is bij uitstek geschikt voor een idee als dit. 

Kies daarnaast voor industriële vloerlampen en knusse sfeerverlichting in de vorm van tafellampen en kaarsen. 

6. Decoratie: de finishing touch

Garage Loft:  Eetkamer door BRICKS Studio,
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Wanneer de basis van je loftstijl woning gezet is, kun je aan de slag met de nodige decoratie. Vanzelfsprekend gebruik je ook hier unieke en persoonlijke items. Ga bijvoorbeeld voor bijzondere muurdecoratie, zoals ook op bovenstaande foto te zien is. Je kunt kiezen voor een mooi schilderij, maar een fotowand past ook erg goed binnen dit interieur. Verder kun je denken aan kamerplanten, mooie coffeetable boeken en de mooie flessen sterke alcohol mag je natuurlijk ook niet vergeten! Plaats ze op een mooie klassieke drankenkar of op een dressoir. 

Met deze foto zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen! We hopen dat we je een eindje op weg hebben kunnen helpen naar jouw eigen lofstijl inrichting. Vind je het leuk om nog meer voorbeelden te bekijken? Scroll dan ook nog even langs deze foto's. Door gebruik te maken van het filter kom je snel en gemakkelijk uit bij voorbeelden die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak. 

Wat vind jij van de inspiratie in dit Ideabook?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!