Dit zijn ze: de beste kamerplanten voor jouw huis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Dit zijn ze: de beste kamerplanten voor jouw huis

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Offices in The Netherlands:   door Boom in Huis  / Baum im Haus / Trees in the Home ,
Loading admin actions …

Kamerplanten blazen leven in ieder interieur en daarnaast hebben ze ook vaak een positieve invloed op de luchtkwaliteit in je woning! Een lege of dode hoek kun je gemakkelijk opvullen en doen opleven met behulp van een mooie grote plant. Wil jij wel graag een kamerplant kopen maar twijfel je nog over welke je moet kiezen? Dan ben je bij dit Ideabook aan het juiste adres. We hebben een aantal mooie ideeën voor je op een rij gezet.

Vind je het na het zien en lezen van dit Ideabook toch lastig om zelf te bepalen welke planten geschikt zijn voor jouw woning en de beschikbare ruimte? Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de hulp van een expert in schakelen. Zij kunnen je namelijk helpen bij het bepalen hoe je woning én de te kiezen planten het beste tot hun recht komen. Je vindt ze natuurlijk gewoon hier bij homify!

Kijk en lees nu eerst mee, en laat je boven alles inspireren door alle voorbeelden!

Dypsis Lutescens

We beginnen dit Ideabook met een exotische kamerplant! De Dypsis Lutescens wordt ook wel Areca of (Goud)Palm genoemd (overigens niet te zien op bovenstaande foto). Over het algemeen is het een grote, fraaie kamerplant met sierlijke, geveerde bladeren. Het is een plant die nog best lastig te houden is in de woonkamer. Deze tropische palmsoort komt van oorsprong van Madagascar en wordt tegenwoordig niet alleen als kamerplant gebruikt, ook in de tuin doet hij het erg goed. Deze plant komt goed tot zijn recht bij verschillende interieur-stijlen. Of je nu houdt van minimalistisch, exotisch of klassiek, als je maar zorgt voor genoeg ruimte voor deze fraaie plant.

Geef de palm regelmatig water en het liefst niet te veel per keer. Handwarm water is voor de Areca het beste! Je plaatste deze plant in een lichte omgeving, maar voorkom direct zonlicht. 

Vetplanten

Appartement aan Zee:  Eetkamer door Grego Design Studio,
Grego Design Studio

Appartement aan Zee

Grego Design Studio

De vetplant, ook wel Succulent genoemd, is een plant die water opslaat in een deel van zijn ‘lichaam’. Binnen de Succulent bestaan tientallen plantenfamilies, de Cactus is misschien wel één van de meest bekende onder deze soort. Je kan kiezen voor een aantal kleine plantjes, maar je kunt ook gaan voor de grotere variant.

Wat zijn nu zaken waar je op moet letten wanneer je kiest voor een vetplant? Gezien het feit dat ze water opslaan zal je er misschien ook vanuit gaan dat ze weinig verzorging nodig hebben. Het zijn redelijk makkelijke planten maar toch zijn er dingen die je in de achterhoofd moet houden. In de zomer zitten vetplanten in hun groeiperiode, dit betekent meer warmte, licht en water. In de winter belandden ze in hun rustperiode. Zet ze dan op een koelere plek met minder licht en geef ze ook wat minder water.

Orchideeën

woonkamer in warme tinten:  Woonkamer door choc studio interieur,
choc studio interieur

woonkamer in warme tinten

choc studio interieur

De Orchidee is met ruim 31.000 soorten één van de grootste plantenfamilies. Je komt ze dan ook overal ter wereld tegen, in zowel warme als hele koude gebieden. Elke Orchidee heeft dan ook zijn eigen verzorging en behandelingswijze nodig wanneer het aankomt op water, temperatuur en mest. Wist je dat een Orchidee met de juiste verzorging wel jaren kan groeien en bloeien? Wanneer hij is uitgebloeid kan je hem namelijk terugknippen waardoor hij weer opnieuw zal gaan bloeien.

Wil je meer voorbeelden van stijlvolle woonkamers zien? Scroll dan zeker even langs deze foto’s. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto’s die aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl kun je gebruik maken van het filter op de site.

Lucky Bamboo

Lucky Bamboo, ook wel Geluksbamboe of Dracaena Sanderiana, is een sierplant die sinds 2002 erg populair is in Europa. De plant komt oorspronkelijk uit Kameroen en wordt in België en Nederland met name als kamerplant gebruikt. Ondanks dat de naam het wel doet vermoeden is deze plant geen bamboesoort. Lucky Bamboo wordt verkocht in groepjes van rechte of gedraaide stengels, met of zonder blaadjes. Op bovenstaande foto zie je de gedraaide variant in de badkamer staan, het geeft een ietwat exotische tint aan de ruimte.

Waarom deze plant zo geschikt is voor in huis? Lucky Bamboo heeft vrij weinig licht nodig en is daarnaast ook erg makkelijk te verzorgen. Het enige dat deze kamerplant nodig is, is schoon water. Wat vind jij van deze plant met exotische look?

Pothos

Op bovenstaande foto zie je twee grote plantenbakken die symmetrisch zijn opgesteld. Ze zijn gevuld met de bekende Pothos plant. De Pothos is een slingerplant die van oorsprong uit de oerwouden van de Filipijnen komt. Doordat deze slingerplant redelijk hangt, doe je er goed aan om hem in een grote pot te plaatsen waardoor hij ruimte heeft. Een andere oplossing zou kunnen zijn om hem op te hangen.

Deze plant staat bovendien ook nog eens in de top-10 van luchtzuiverende planten, dus dat is ook mooi meegenomen wanneer je voor deze kamerplant kiest. Andere voordelen? Deze plant vraagt redelijk weinig onderhoud en doet het op zowel lichte als donkere plekken goed.

Begonias

Wie kent hem niet? De Begonia. Er zijn wel meer dan duizend soorten en daarmee is Begonia één van de omvangrijkste geslachten uit de plantenwereld. De begonia heeft redelijk wat verzorging nodig. Zo moet je uitgebloeide bloemen weghalen omdat er anders kans op schimmel ontstaat. Wanneer je deze bloemen weghaalt zorg je er ook weer voor dat de plant nieuwe bloemen aanmaakt, hiermee verleng je de bloeiperiode. Vind je dit te veel werk? Kies dan voor de zelfredzame variant, de Begonia Waterfall bijvoorbeeld. Voeg jij graag kleur toe door middel van planten of bloemen of ga je liever voor frisse groene planten?

Met deze kleurrijke bloemen zijn we ook alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen! We hopen dat we je wat frisse inspiratie hebben kunnen geven, en dat jij op basis van deze inspiratie een aantal mooie kamerplanten voor jouw woning uit kan zoeken! Wil je het juist wat groter aanpakken? Neem dan zeker nog even een kijkje in dit Ideabook. Je vindt er een aantal tips en ideeën voor het plaatsen van kleine boompjes in je huis.

Is er volgens jou nog een plant die in ons lijstje ontbreekt?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!