Luxe stadstuin met buitenkeuken en buitendouche | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Luxe stadstuin met buitenkeuken en buitendouche

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Luxe stadstuin met buitenkeuken en buitendouche : modern  door Buro van Rooijen, Modern
Loading admin actions …

Het Limburgse Buro van Rooijen is specialist op het gebied van openbare en private buitenruimten. Ze verzorgen tuinontwerpen voor particulieren, ondernemers en instellingen. In deze fotoserie gaan we jullie kennis laten maken met het werk van Buro van Rooijen. Het betreft hier een project waarbij binnen en buiten bij elkaar betrokken worden. Waarbij de sfeer en eenheid van de woning doorgetrokken wordt naar buiten. Hoe ze dat voor elkaar kregen zie je hieronder. 

Niveauverschillen

Niveau verschillen: modern  door Buro van Rooijen, Modern
Buro van Rooijen

Niveau verschillen

Buro van Rooijen

De tuin werd in verschillende gebieden opgedeeld, niet door het plaatsen van schuttingen of hoge heggen, maar door subtiele hoogteverschillen. Zo zien we op de achtergrond het gedeelte dat overloopt in de aanbouw, bij goed weer kan men hier ontbijten of dineren. Door gebruik te maken van hoogteverschillen in plaats van harde, scheidende elementen behoudt de tuin zijn royale sfeer.

Weerspiegeling

Weerspiegeling: modern  door Buro van Rooijen, Modern
Buro van Rooijen

Weerspiegeling

Buro van Rooijen

Het ontbreken van harde, scheidende elementen draagt bij aan de ruimtelijkheid die men ervaart in de tuin. Een ander middel om daartoe te komen is het gebruik van reflecterende oppervlakten. Zo zien we hier de buitendouche, geplaatst voor een grote spiegel. Rondom de douche werd gebruik gemaakt van wildere beplanting, zoals het hoge, wuivende siergras. Deze wilde beplanting vormt een fraai contrast met de verder strakke tuin. 

Buitenkeuken

Buitenkeuken: modern  door Buro van Rooijen, Modern
Buro van Rooijen

Buitenkeuken

Buro van Rooijen

De tuin is niet alleen voorzien van een buitendouche maar ook van een buitenkeuken. Ook de begroeiing rondom de keuken werd nauwkeurig geselecteerd. Hier koos men voor het aanleggen van een grote diversiteit aan kruiden dat zorgt voor een kleurrijk geheel. De kruidentuin is niet alleen een lust voor het oog maar werkt ook in op onze eetlust. Een perfecte combinatie tussen praktisch nut en esthetiek. 

Exterieur

Buro van Rooijen was niet alleen verantwoordelijk voor de indeling van de tuin en de selectie van de beplanting, ook ontfermde zij zich over het tuinmeubilair. Zo is de tafel links een eigen ontwerp van het bureau. De gebruikte materialen komen terug in de rest van het tuinontwerp, waardoor de tuin een harmonieuze sfeer krijgt. Het betreft een wit gepoedercoat tafelblad op houten kolommen. Aan weerszijden van de tafel staan houten bankjes, één tegen de muur, de ander geïntegreerd in het verhoogde terras.   

Vogelvlucht

Vogelvlucht: modern  door Buro van Rooijen, Modern
Buro van Rooijen

Vogelvlucht

Buro van Rooijen

Op deze laatste foto krijgen we een goed beeld van de gehele tuin. We kunnen hier de verschillende gebieden van elkaar onderscheiden. Zo zien we links het verhoogde terrasgedeelte en rechts het lager gelegen keukengedeelte. Centraal op de foto merken we een lijn van betonnen platen op, die eindigen in de buitendouche. Een innovatieve vinding die in combinatie met de spiegel voor een interessante ruimtelijke ervaring zorgt. Door deze foto komen we er bovendien achter dat de bebouwing rechts voorzien is van een groen dak. Voor wie nog niet bekend is met dit fenomeen verwijzen wij graag naar het artikel over groene daken in het homify-magazine. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!