Aardse kunst voor een unieke sfeer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Aardse kunst voor een unieke sfeer

Stoa. Stoa.
Norway Fjord van Aardse Kunst Minimalistisch
Loading admin actions …

Margo Rademakers haalt veel inspiratie uit de wonderlijke pracht van de aarde, de natuurlijke krachten om ons heen worden gevat in haar werk. Ze groeide op in Zeeland, maar woont nu in de binnenstad van Haarlem, het is daarom niet verwonderlijk dat ze soms terugverlangt naar de weidsheid van het landschap uit haar jeugd. In het werk stuiten we op een beeldtaal die terugwijst naar de geboortegrond van Rademakers, ook in haar materiaalkeuze zien we de pure natuur naar voren komen, precies de oerkrachten van de natuur hebben het gevormd en getekend, zoals ze alles en iedereen tekenen. De kunst van Margo Rademakers is daarbij dynamisch geworden en gaat zo ook over verandering. Het maken van het werk is voor de kunstenares een meditatieve ervaring, zo komt ze helemaal tot haar zelf. Vandaag hebben we een aantal mooie werken voor je op een rij gezet, zo dat je beter bekend wordt met haar werk en zelf wat kostbare inspiratie kunt opdoen. Kijk met ons mee naar deze aardse kunst!

Aardse kunst

Norway Fjord van Aardse Kunst Minimalistisch
Aardse Kunst

Norway Fjord

Aardse Kunst

De titel van deze collectie is Aardse Kunst, dit concept zien we overal in terug, zowel in het fotowerk als in de kunstwerken van papier. Deze kunst is aards omdat haar kleuren en de vormen in de natuur terug te vinden zijn. Rademakers gebruikt daarnaast natuurlijk materialen, zoals handgeschept papier en natuurlijk kleurpigmenten, zo wordt de kunst echt natuurlijk! We kijken hier trouwens naar één van haar fotowerken, waarbij ze de pure verwering en erosie van de ontzagwekkende natuur laat zien, er wordt in deze foto´s niets gemanipuleerd, het beeld is een ´ware´ weergave van de werkelijkheid.

Papier

Papierwerk van Aardse Kunst Minimalistisch
Aardse Kunst

Papierwerk

Aardse Kunst

Papier is een belangrijk materiaal in het werk van Rademakers, en blijkt zeer bestendig te kunnen zijn tegen vocht, deuken en uv, om dit laatste te bereiken heeft de kunstenares een speciale lijm als bindmiddel gebruikt, deze beschermt de pigmenten als een soort laklaag. Deze objecten van papier ontstonden begin 2014, waarbij de ontwikkeling via de tweede dimensionale werken naar de derde dimensie verliep. Ondanks deze nieuwe richting blijft Rademakers trouw aan de fotografie, ze zoekt interessante verweerde oppervlakken die zoveel mooie kleuren en texturen bezitten. Deze prachtige vazen en ketting spreken van de oeroude objecten die we geregeld vinden, ze hebben een mooi aura. 

Schalen en potjes

Papierwerk van Aardse Kunst Minimalistisch
Aardse Kunst

Papierwerk

Aardse Kunst

De beeldtaal van Rademakers kenmerkt zich door een abstractie van de werkelijkheid, haar schalen en potjes zijn eigenlijk driedimensionale foto´s die ze uit haar verbeelding in een fysieke medium heeft weten te vatten. Let eens op de mooie details, de primitieve uitstraling en de excentrieke vormen. De kunstenares is veelzijdig, nieuwsgierig en durft zo het experiment aan te gaan. Haar volgende nieuwe collectie wordt al overdacht, ze wil namelijk op korte termijn sieraden, kamerschermen, lampen en shawls gaan maken. Ook deze schalen en potjes zijn geconserveerd met een natuurlijke lijm waardoor ze worden beschermd tegen de verkleuring door de uv-straling.

Totem

Totems van Aardse Kunst Minimalistisch

Met de Totems van Rademakers doen we een stap terug naar de menselijke culturen van de ijstijd, toen de mens op mammoets jaagde en overleven in de vrieskou moeilijk was. Deze werken behoren tot de eerste ruimtelijke werken van de kunstenares, ze hebben een abstractie die goed past in elk modern interieur. Ze houden het midden tussen een sculptuur en een wanddecoratie, hetgeen hen juist de bijzondere uitstraling geeft. De vele kleuren, de texturen en de eenvoudige vorm geven deze objecten een welhaast meditatieve uitstraling. We zien hoe de kunstenaar in een soort meditatieve verbeeldingstoestand de werken tot uitdrukking heeft gebracht, waardoor de werken erg persoonlijke zijn en de toeschouwer als het ware uitnodigen zelf ook een contemplatief moment in te lassen. 

Tot zover de fraaie werken van Margo Rademakers. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Kaptafels in verschillende stijlen vind je hier!

Welke Dutch art hebt jij al in je bezit? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!