Vintage + hedendaags = een sprekend interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vintage + hedendaags = een sprekend interieur

Stoa. Stoa.
Fris vintage interieur van Thuisinstyling Scandinavisch
Loading admin actions …

Vandaag leer je Thuisinstyling.nl kennen: een creatief bedrijf dat met veel passie gerund wordt door Annemarie en Jitse. Ze bloggen over de bijzondere designvondsten die ze geregeld doen, het kan dan gaan om interieurs, kleding, decoratieve objecten, kunstwerken of unieke kleding. Het is duidelijk dat de dames een voorkeur hebben voor vintage design, schatten van de kringloop en duurzame materialen. Thuisinstyling.nl is een plek waar je dus van alles kunt tegen komen, van nieuw IKEA-design tot oude toppers en nieuwe design meubels. Kortom, er is voor elk wat wils. Naast het bloggen over design zijn de dames ook zelf actief als interieurontwerpers, en juist dit deel van hun vak gaan we vandaag aan je laten zien. Hieronder vind je een aantal fraaie ontwerpen van Thuisinstyling.nl waarmee jij eenvoudig een fris vintage interieur kunt creëren. Kijk met ons mee naar dit fleurige design!

Oud wordt nieuw

Fris vintage interieur van Thuisinstyling Scandinavisch
Thuisinstyling

Fris vintage interieur

Thuisinstyling

De term ´recycling´ klinkt ons bekend in de oren: oude batterijen worden uit elkaar gehaald en het metaal opnieuw gebruikt, plastic verdwijnt niet langer op de vuilstort maar wordt gezien als ruwe grondstof die voor andere doel einden hergebruikt kan worden. Het idee van ´upcycling´ is nog minder bekend, maar wint langzaam aan terrein. Vooral in de designwereld duikt de term steeds vaker op, vaak in combinatie met verwante termen als vintage of retro. Bij upcycling spreken we over oude producten of meubels die een nieuw leven krijgen, soms als onderdeel van een nieuw geheel, bijvoorbeeld een kunstwerk, of zoals in dit geval in een hedendaags interieur. Deze antieke tafeltjes zijn er een goed voorbeeld van, ze hebben een frisse laag verf gekregen en worden stijlvol gecombineerd met een bed uit de jaren zestig, die nu in dit hedendaagse interieur de nieuwe functie van bank vervult.

Warm verleden

Vintage staande lamp van Thuisinstyling Rustiek & Brocante
Thuisinstyling

Vintage staande lamp

Thuisinstyling

De oude warme kleuren van deze grote vintage staande lamp komen mooi tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met de heldere kleuren van het nieuwe interieur. Op deze manier ontstaat een boeiend contrast tussen een oude en de nieuwe vormgeving die toch zeer goed bij elkaar passen. Tegenwoordig hechten we niet meer aan één specifieke vast omlijnde stijl, we hebben meer vrijheid gekregen om te experimenteren met uiteenlopende vormen en stijlen, zo creëren we boeiende eclectische combinaties die ons interieur een hedendaagse look geven. Die veelzijdigheid is nu net de stijl van onze tijd. 

Kleurenpracht

Bed wordt bank van Thuisinstyling Scandinavisch
Thuisinstyling

Bed wordt bank

Thuisinstyling

Thuisinstyling.nl werkt met kleuren als een schilder, deze verstreken elkaar en vormen kluwen van visueel plezier. In dit interieur zien we een bed uit de jaren zestig die ook hier de functie van bank vervult. Let eens op de bijzondere wereldkaart, de fleurige decoratie in de hoek en de lamp daarboven. Diverse zachte texturen, zoals het schapenvachtje, vormen een mooi tegenwicht voor de heldere houten vloer en de zuivere wanden. In deze woonkamer is het ronduit genieten! Een mooi ontwerp waarin oud en nieuw elkaar versterken in het ´nu´.

Klassiek

Chesterfield van Thuisinstyling Industrieel
Thuisinstyling

Chesterfield

Thuisinstyling

Als we aan luxe Engels design denken dan hebben we direct de oude vertrouwde Chesterfield voor ogen. In dit interieur neemt hij een bijzondere plek in, onder de wereldkaart versierd met modern design maakt deze bank deel uit van een eclectisch geheel. Een prima plek om heerlijk uit te rusten na een lange vermoeiende dag op de zaak, of om nog even rustig de laatste dingen voor het tentamen van morgen door te lezen. Wat je ook op deze sofa doet, het is altijd relaxt. Deze setting bewijst welke effect je met eenvoudig design kunt bereiken.

Likje verf

Vintage kastje in nieuw jasje van Thuisinstyling Scandinavisch
Thuisinstyling

Vintage kastje in nieuw jasje

Thuisinstyling

Wat een likje verf al niet kan doen voor oude meubels bewust dit vintage schoolkastje, die heeft een totaal nieuw leven gekregen binnen een hedendaags interieur. De tijden zijn voorbij dat we oude meubels wegdeden omwille van hun gedateerde look, een creatieve blik en wat inspanning levert al snel een nieuw meubelstuk op! Dit zijn de resultaten die Thuisinstyling.nl drijft om altijd de meest creatieve designoplossingen te verzinnen die je interieur net even op een hoger plan brengen! We vinden dit erg fraai!

Tot zover de prachtige ontwerpen. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor een privé zwembad? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Onze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Tuinbeelden maken de zomertuin compleet! Zie hier de sprekende voorbeelden!

Welk Dutch design heb jij al in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!