Een heerlijk huis met uitzicht op zee | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een heerlijk huis met uitzicht op zee

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van 大井立夫設計工房 Modern
Loading admin actions …

Iedereen heeft wel eens van de grote Japanse steden zoals Tokyo, Kyoto en Nagasaki gehoord. Maar Japan is natuurlijk veel meer dan dat! Het platteland en de kustlijn van dit keizerrijk in de Stille Oceaan kennen de meest betoverende plekjes. Zo’n schitterende locatie is ook de plek waar het huis gelegen is dat we van binnen en buiten gaan bekijken. De architecten van Oi Tatsuo Design hebben een heerlijk huis met uitzicht op zee ontworpen. Minimalisme aan de kustlijn is nog nooit zo mooi geweest als hier!

Aantrekkelijke combinatie van beton en hout

Een eerste blik op deze woning geeft een grote hoeveelheid aan indrukken. Allereerst de omgeving: dit huis is op een rotsachtige heuvel aan de kustlijn gebouwd. De vormgeving lijkt daar een bijzondere speling op. Beton en hout vormen een groot contrast maar sluiten in het ontwerp naadloos op elkaar aan. Ze vormen samen een aantrekkelijke combinatie! Het huis lijkt wel te bestaan uit grote betonnen U-kolommen waarin houten wanden zijn aangebracht. Een eclectische uitstraling is hiervan het gevolg.

Opvallende verschijning

In de omgeving waarin dit huis is gesitueerd is het een bijzondere verschijning. Zeker als je een vergelijking gaat maken met andere huizen in de buurt! En toch vormt deze villa een eenheid met het landschap waarin die gebouwd is. Het ruwe, grijze, beton lijkt rechtstreeks te zijn afgeleid van de rotsen terwijl het ongeverfde hout een verlengstuk vormt van de bomen rond het huis. Het is verbazingwekkend om te zien hoe minimalistische en moderne architectuur zo goed aan kan sluiten op de omgeving.

Panoramische woonkamer

Deze woonkamer heeft een schitterend panoramisch uitzicht. Met dit uitzicht en een royale bank heb je bijna geen slaapkamer meer nodig! Als het zonlicht iets te fel is dan kunnen de houten jaloezieën gesloten worden. De bouwstijl van het huis zelf is minimalistisch van aard, het interieur in deze woonkamer is dat ook. Die soberheid is ook prima mogelijk doordat de omgeving meer dan voldoende zicht en afleiding biedt.

Betonnen trap

Het betonnen trappenhuis is ook een voorbeeld van de minimalistische inslag van het ontwerp van dit huis. Juist in al z’n eenvoud heeft deze trap heel veel uitstraling! Vooral de ‘zwevende’ traptreden zijn een bijzondere minimalistische interpretatie van de architectuur in deze villa.

Chique keuken

Bij het ontwerp van de keuken is het minimalistische aspect wat minder aanwezig. De gecombineerde keuken en eetkamer ziet er namelijk erg chique uit! Het geheel doet bijna denken aan een luxe sushibar! Het diner kan vanuit de keuken direct op tafel worden gezet. En er kunnen heel wat gasten aanschuiven om hier van de lekkerste Japanse gerechten te genieten. Uiteraard is er tijdens het koken ook uitzicht op de schitterende omgeving. En met geopende ramen zie je de zee niet alleen, je kunt de zilte zeelucht ook heerlijk opsnuiven.

Natuurlijke badkamer

Is dit een binnenvijver? Nee, het is de badkamer! Hier is weer een andere stijl zichtbaar. Op een eclectische wijze vloeien minimalistische en landelijke elementen letterlijk in elkaar over. Het badwater bereikt namelijk niet via een normale kraan het bad, maar via een schitterende kleine waterval! Ook hier kun je de zee bijna in je bad halen door de ramen open te zetten.

In het avondlicht

Zodra de zon ook in het land van de Rijzende Zon is gezakt komt de charme van deze woning op een hele andere manier weer tevoorschijn. De verlichting binnenshuis zorgt ook aan de buitenkant voor een heel erg stijlvol effect. De bewoners die na een lange werkdag hier de oprit oprijden in de schemering mogen met recht thuiskomen in een droomhuis.

De artistieke uitingen van Japanse architecten zijn erg de moeite van het bekijken waard. Dit project is ook zo’n voorbeeld van grote oosterse creativiteit.

Zie jijzelf wel in zo'n soort huis wonen? Laat hier gerust je ideen achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!