Van versleten bouwval naar frisse gezinswoning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In de fotoserie hieronder laten we jullie een bijzonder project zien. De architect Gianluca Cadoni was verantwoordelijk voor de verbouwing van drie studio's die werden omgetoverd tot een groot appartement, bestaande uit een oppervlakte van honderd vierkante meter. De drie kleine appartementen werden samengevoegd om te komen tot een groot en helder appartement. Het project werd uitgevoerd met een relatief beperkt budget en de bewoners hielpen actief mee met de verbouwing. 

Een verlaten ruimte

Op deze eerste foto krijgen we een goed beeld van de staat waarin de drie appartementen zich bevonden. Alvorens de verbouwing te starten moest er veel gedaan worden aan het geschikt maken van de ruimtes. Vochtproblemen, slijtageplekken en slechte isolatie waren een aantal van de problemen waar men mee te maken had. 

Voor: Donkere ruimte

Het lijkt wel alsof we in een oorlogsgebied terecht zijn gekomen. In deze ruimte hebben we toegang tot het terras, waar in de oude situatie weinig gebruik van werd gemaakt omdat er geen goede verbinding bestond. Ook zien we een van de trappenhuizen, die zich op een onlogische plek bevindt en er voor zorgt dat de plattegrond chaotisch aandoet. 

Na: Nieuwe ruimte

Tegenwoordig ziet diezelfde ruimte er zo uit! Muren, wanden en vloeren werden gerenoveerd en vormde de basis voor een nieuw interieur. Dit vertrek oogt ruimer en helderder dan tevoren en biedt daarnaast voldoende ruimte voor het opbergen van spullen. Het glazen dak boven de trap zorgt ervoor dat de ruimte voorzien wordt van voldoende daglicht, dat tevens zijn weg naar beneden weet te vinden. 

Voor: De keuken

Het enige wat ons in deze ruimte doet herinneren aan de oude keuken is de koelkast die we links op de foto zien? Ook deze ruimte laat zich kenmerken door een erbarmelijke staat. De verf op de muren is aan het loslaten en zowel de vloer als het plafond kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. 

Na: De nieuwe keuken

In de nieuwe keuken werden alle faciliteiten, apparatuur en keukenonderdelen georganiseerd langs een wand. Hierdoor ontstond een maximale ruimte in het midden van de keuken. De muren en het plafond werden wit geschilderd en zorgen ervoor dat de keuken ruim en helder aanvoelt. 

Voor: Toekomstige kinderkamer

  door Gianluca Cadoni Architecte
Gianluca Cadoni Architecte

la chambre des enfants avant

Gianluca Cadoni Architecte

De ruimte die we hier op de foto zien moest de nieuwe kinderkamer worden. Ondanks de twee vensters oogt deze ruimte ietwat benauwd en donker. Ook de scheidingswand in het midden van deze ruimte draagt daar niet aan bij. Om te komen tot een meer heldere uitstraling werd de scheidingswand verwijderd. Op de foto kunnen we zien dat de werkzaamheden inmiddels al gestart zijn. 

Na: De kinderkamer

De muur die de twee ruimtes voorheen van elkaar scheidden is inmiddels verwijderd, het resultaat is een ruime, heldere kamer. De vensters werden hersteld en voorzien van nieuwe kozijnen en een frisse lik verf. De roodbruine vloer vormt het perfecte decor voor de verschillende accessoires en decoratieve elementen, zij geven de kinderkamer een aangename en gezellige sfeer. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Gianluca Cadoni Architect

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!