5 goedkope huizen die bewijzen dat dromen uitkomen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Cabana Arquitetos Rustieke huizen Hout
Loading admin actions …

We dromen allemaal over dat mooie huis in de vrije natuur. En hoe heerlijk is het dat die dromen in deze tijd ineens een stuk bereikbaarder worden? Want ineens zijn er allerlei architectenbureau's die met goedkopere varianten huizen op de markt komen zoals containerwoningen, prefab huizen en houten huizen. Vandaag laten we wat voorbeelden zien van deze budget woningen met de prijzen erbij om je te inspireren. Kijk mee naar de mogelijkheden van goedkoop wonen in de natuur. Misschien een idee voor een leuk huisje in het buitenland waar de grond vaak goedkoper is en de regels veel soepeler?

1. Containerwoning Marilla – 8.000 EUR

Containerwoningen zijn vaak de meest economische en veelzijdige keuze wanneer je niet veel ruimte nodig hebt. Casa Container Marilia is gespecialiseerd in containerwoningen die je kunt gebruiken als individuele woning of als bijgebouw voor extra kantoor- of logeerruimte. Met een oppervlakte van 20 vierkante meter beschikt deze woning over een woonkamer, keuken en badkamer en geïntegreerd ontwerp dat natuurlijke verlichting en ventilatie bevordert. De woning kan ook gemakkelijk worden vervoerd naar andere regio's per vrachtwagen.

Aan de binnenkant zien we een vrolijke moderne en kleurrijke inrichting waarbij de dubbele wanden zijn gebruikt om alle leidingen te verbergen. Het interieur heeft een laminaatvloer en gipsplaten die thermisch en akoestisch comfort bieden. De verlichting is 100% LED en alle ecologische en economische opties in deze woning zorgen voor 80% besparing op de electriciteitsrekening en 50% besparing op het waterverbruik. De structuur biedt tevens een aanpassing voor fotovoltaïsche energie en je kunt regenwater opvangen via een septic tank. Kortom een volledig duurzaam huis, yesss!

Plattegrond

En hier zien we nog even de plattegrond waaruit blijkt dat werkelijk alle ruimte in deze containerwoning optimaal is benut. Wil je meer weten over deze woningen, klik dan op de foto's en vervolgens rechtsboven op het bedrijfslogo. Zo kom je op de pagina van dit bedrijf en daar vind je ook de contactgegevens.

2. Huis Uilen – 16.000 EUR

Dit vriendelijke huis is ontworpen door A + R Architectuur heeft een totaal oppervlak van 94 m2 en werd gebouwd in het gebied tussen Lagoa da Conceição en het Mozambiquaanse Strand in Florianópolis (SC). Het bestaat uit een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en wasplaats en bestaat uit maar liefst twee etages. 

Knus en kleurrijk

Het interieur van het huis is eenvoudig en gastvrij. De vloeren zijn van gebrand beton en de verlichting op rails biedt zowel een economische afwerking als functionaliteit. Verder valt het gebruik van felle kleuren hier op in de vorm van de blauwe tegels boven het aanrecht, de knalblauwe achterwand en oranje accenten. Een vrolijke, huiselijke en gezellige sfeer!

Mezzanine en zelfs een bibliotheek!

Ook in deze woning werd alle ruimte volledig benut met een fraaie mezzanine met een werkplek en eronder de keuken met eethoek. De woning werd volledig afgestemd op de wensen van de eigenaar en om die reden werd een kamerhoge bibliotheek met trap gerealiseerd.

Dakterras met uitzicht

En nog even een blik op de achterzijde van deze woning met zeer minimalistische en fraaie kubistische look. Een kleine trap leidt naar het dakterras waar we kunnen genieten van de zonsondergang en het azuurblauwe meer Lagoa da Conceição. Voor deze lage kostprijs heeft deze woning zeer veel te bieden!

3. Huis in Guararema – 45.000 EUR

Gelegen in Guararema (SP) vinden we dit prachtige huis dat is ontworpen door architectenbureau Cabana Arquitetos. De totale oppervlakte van deze woning bedraagt 65 m2 en biedt voldoende ruimte voor een klein gezin. De buitenwanden zijn van eucalyptusplanken die op een speciale en fraaie manier over elkaar worden geplaatst. Geplaatst langs de helling van een berg heeft deze woning een spectaculair uitzicht.

Spectaculair uitzicht

Het interieur is eenvoudig en gezellig en doet denken aan een berghut. De ramen bieden een panoramisch uitzicht op het fraaie groene glooiende berglandschap in de omgeving. De polystyreen wanden zorgen voor thermisch en akoestisch comfort voor deze woning. Het meubilair is functioneel en eenvoudig zodat elke vierkante meter goed werd benut.

Slapen tussen de bergen

Berglucht is gezond en met dit uitzicht en deze omgeving is een goede nachtrust gegarandeerd! Aan de voorzijde vinden we een klein houten terras om van de omgeving te genieten voor het slapen gaan. Het bed is hoger en voorzien van praktische opbergruimte.

​4. Residence AT – 66.000 EUR

Met een iets hogere investering kun je dromen van dit mooie huis van 152 m2 ontworpen door Tagua Architecture Design. Gelegen in Itupeva (SP) heeft deze woning een moderne gevel met fraaie details van hout en de tonkaboon luiken zorgen voor een moderne look en houden de warmte van de zon buiten. Een zeer fraai design ook met de vierkante en langwerpige vlakverdeling en verschillende materialen.

Lichte kleuren, warm en veel licht

De combinatie van hout en wit in combinatie met zeer veel glas zorgt voor een lichte en knusse sfeer. Schuifdeuren zorgen voor ruimtebesparing en comfort. Wil je graag meer goedkope woningen zien? Bekijk dan ook even: 10 fantastische budgethuizen.

Binnenplaats met verticale tuin

En op de binnenplaats vinden we een prachtige verticale tuin die zich uitstrekt over de volledige muur met uitsparingen van beton. Dit prachtige ontwerp zorgt voor een aangename plek om nog meer te genieten van deze fraaie woning. 

​5. Huis CSP 2 – 77.000 EUR

Tot slot komen we bij deze prachtige moderne bungalow ontworpen door het bureau PJV architectuur.Gelegen in Penha (SC), bestaat deze woning uit twee slaapkamers, een woonkamer, balkon en een binnentuin.

Met overdekte veranda

De fraai veranda zorgt voor bescherming tegen de zon en maakt het ook in de avond en wintermaanden mogelijk om te genieten van heerlijk buiten zitten met een fraai uitzicht op de omliggende natuur. Tegelijkertijd beschermt deze veranda de woning tegen het directe zonlicht.

Ecologisch en duurzaam

Het dak is gemaakt met waterdichte platen, een asfaltlaag van 15 cm en geëxpandeerde klei waardoor een verhoogde thermische behaaglijkheid ontstaat in de woning. In het bovenste deel zorgen zonnepanelen voor het verwarmen van de woning en al het water in de woning. Regen wordt opgevangen in vier waterreservoirs die het goed gebruik van de natuurlijke hulpbronnen garanderen. Een economische, ecologische en moderne woning: dit is ongetwijfeld voor veel mensen een droom die uitkomt. 

Wij verhuizen graag naar huis no. 2 in de bergen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!