Kleine woning om verliefd op te worden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kleine woning om verliefd op te worden

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische eetkamers van homify Eclectisch
Loading admin actions …

Het ontwerpen van huizen en interieurs heeft naast een bouwkundig en opbouwend aspect ook vrijwel altijd een behoorlijk artistieke inslag. Een architect kan in de vormgeving van een huis heel veel creativiteit kwijt en een interieurarchitect kan misschien nog wel creatiever aan de slag gaan. Een ‘kunstwerk’ van een interieur komt vandaag aan de orde. We bekijken een studio die door de artistieke invalshoek van de Oekraïense ontwerper en interieurarchitect Anton Medvedev een prachtige nostalgische en stijlvolle inrichting heeft gekregen.

Creatieve invulling

Eclectische eetkamers van homify Eclectisch

Deze eerste foto laat gelijk de bijzondere en creatieve invulling zien die de interieurarchitect aan de inrichting heeft willen geven. Het geheel heeft de uitstraling van een loft gekregen, maar met oog voor detail kun je veel meer verschillende lagen in het ontwerp zien. Een industriële stijl komt het meeste in de buurt van de vormgeving die hier te zien is. Stalen buizen dragen daar aan bij. De hele constructie die als een soort van dak boven de eettafel is aangebracht wil met het vele groen ook iets landelijks uitstralen. Ook klassieke elementen ontbreken niet: kijk maar naar het plafond waar de oorspronkelijke ornamenten langs de rand zichtbaar zijn. Deze gecombineerde eetkamer en keuken wordt daarmee een prachtig eclectisch geheel. En wie zegt dat je een lijst moet voorzien van een schilderij en vervolgens aan de muur moet hangen? Als accessoire kan een lege lijst prima op de grond staan!

Retrovormen

Eclectische keukens van homify Eclectisch

De keukenkastjes in de keuken vallen op door hun bijzondere vorm: het doet denken aan de stijl uit de jaren ’60 met de ronde vormen. Deze retrostijl is een van de aantrekkelijke elementen in deze keuken. Uiteraard is het wel zo dat alleen de verschijningsvorm van de kastjes echt retro is: moderne keukenapparatuur is ook in deze keuken gewoon aangebracht. Ook zie je in deze close-up de mooie houten vloer die is aangebracht in deze woning. De lichte houten steigerplanken geven een hele frisse en vooral ook ruime uitstraling aan de betrekkelijk kleine ruimte.

Lichte woonruimte

Eclectische woonkamers van homify Eclectisch

Als je met je rug naar de keuken gaat staan dan kijk je richting het als woonkamer ingerichte gedeelte van dit kleine appartement. De hoeveelheid lichte tinten zorgt niet voor een verblindend effect, maar juist voor een hele rustige en warme sfeer. Dat deze ontwerper wel van een artistiek grapje houdt blijkt wel als je kijkt naar de muur die als een soort fietsenstalling dienstdoet. Misschien ook een idee voor bij jou thuis aan de muur?

Luxe slaapkamer

Eclectische slaapkamers van homify Eclectisch

Met gordijnen kun je een soort slaapkamer creëren. Maar die gordijnen dienen nog een ander luxe doel: met een beamer veranderen de gordijnen in de thuisbioscoop van de bewoners. Heerlijk vanuit bed film kijken op een groot scherm, een droom voor vele mensen!

Pittoresk gangetje

Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Eclectisch

Al is het gangetje tussen de slaapkamer en de badkamer maar heel erg klein, het ziet er wel heel erg pittoresk en gezellig uit! Als je klein moet wonen dan is wonen op een plek als deze absoluut geen straf.

Ruime badkamer

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Voor een woning die niet veel groter is dan een studio is er hier sprake van een zeer ruime badkamer. Anton Medvedev heeft ook in de badkamer zeker niet stilgezeten! De charmante industriële interpretatie komt hier weer terug. Staal geeft heel veel charme aan deze ruimte.

Ouderwets versus design

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Je herkent de stortbak misschien nog wel van vroeger bij oma thuis… Of heb je zelf nog zo’n antieke stortbak boven het toilet? Hier zien we het oude concept van zo'n stortbak in een nieuw jasje gestoken. Ouderwets en design zijn hier in een prachtige harmonie met elkaar aangebracht. En de wastafel met de verlichte spiegel zijn werkelijk waar een plaatje om te zien!

Met de juiste interieurontwerper of interieurarchitect is van de meest kleine ruimte een prachtige woning te maken. Een ander voorbeeld daarvan (in hartje Parijs!) vind je hier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!