Hoe geef je je bankstel die grondige reinigingsbeurt?

Sofas, QuartoSala - Home Culture QuartoSala - Home Culture Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Vaak stofzuigen we ons bankstel wel regelmatig, maar wist je hoeveel bacteriën en vuil zich daar verzamelen? Kijk maar eens hoe een witte stoffen stoel er na een paar weken uitziet. Alle reden dus om je sofa eens in de zoveel tijd een grondige reinigingsbeurt te geven. Het is makkelijker dan je denkt en hoort zeker bij de grote voorjaarsschoonmaak. Lees in dit artikel hoe je je bankstel die grondige reinigingsbeurt geeft.

1. Diepe reiniging

De eerste tip om je bank te reinigen is om deze een diepe reiniging te geven met een hoge kwaliteit natte en droge stofzuiger of stoomreiniger. Dit apparaat sprayt water met een reinigingsmiddel dat stof en vuil van jarenlang losweekt en zuigt dit in één beweging op met de stofzuiger. We raden aan om dit twee of drie keer te doen afhankelijk van hoe vuil je bankstel is. Je kunt ook een speciale spray voor sofa's kopen en deze in laten trekken en vervolgens je bank met een warme natte doek na reinigen.

2. Huisdieren

Wanneer je huisdieren hebt, hoef je je niet enorm in te spannen om hun haren grondig te verwijderen. Je gebruikt gewoon een strip breed plastic plaktape en plakt dit op de bank en alle haren van je prijswinnende Perzische kat zijn in één keer verdwenen. Of je gebruikt een vochtige rubber tuinhandschoen.

3. Nat reinigen

Wanneer je kinderen hebt dan zie je vaak overal vette en vieze handen en vlekken op je bank. Veeg ze schoon met een speciale sofa reiniger en alle vuile en vette plekken zijn direct verdwenen. Ook wat groene zeep laten intrekken of wat inmasseren en vervolgens met een hete vochtige doek doet vaak wonderen.

4. Lichte kleuren

Lichte tinten zijn niet altijd ideaal in een druk huishouden dus hou daar rekening mee voordat je een lichte kleur kiest in je moderne woonkamer. Kies bij voorkeur voor wasbare hoezen of voor leer of skai.

5. Makkelijk te onderhouden

Bij neutrale tinten mengen vuil en vlekken met de kleur van de bank en vallen daardoor minder op. Een stoffen bank kan makkelijker professioneel worden gereinigd dan een lederen bank. Wil je graag wat fraaie designstoelen en -banken zien ter inspiratie? Bekijk dan even 10 stoelen en banken waar je nooit meer uit weg wilt.

6. Nieuwe bekleding

En wanneer al andere methoden falen en je bank nog steeds lelijk en vuil is dan is het misschien de beste keuze om je bank opnieuw te laten bekleden of te voorzien van een fraaie foulard of nieuwe hoes. Wanneer je nieuwe kussenhoezen laat naaien door een plaatselijk Turks naaiatelier dan vallen de kosten vaak erg mee.

Niet bij stil gestaan maar ja, de sofa moet dus vaker gereinigd worden.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine