Hulp bij het kiezen van je ideale garagedeur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hulp bij het kiezen van je ideale garagedeur

TILL BEHNE TILL BEHNE
Canonbury Square Moderne garage van IQ Glass UK Modern
Loading admin actions …

De garage is bij uitstek het domein van de man. In de garage staat de auto, en misschien wel de motor. En in de garage is een werkbank ingericht waar de hobbyklusser zijn ding kan doen. Uiteraard dient de garage ook voor de opslag van allerlei dingen die we doorgaans niet zo vaak nodig hebben. Een garage is vaak een vierkant blok waar weinig eer aan te behalen valt. Maar met de keuze voor de juiste garagedeur krijgt dat zelfde saaie vierkante blok ineens smoel. Er zijn verschillende soorten garagedeur en natuurlijk ook verschillende soorten materiaal. In dit Ideabook gaan we in op de mogelijkheden omtrent de garagedeur en hoe je daarmee dit gedeelte van het huis ook stijlvol en leuk om naar te kijken maakt.

Metaal

We bespreken eerst een aantal materialen waarvan een garagedeur gemaakt kan zijn. Je kan de keuze voor het materiaal natuurlijk baseren op het materiaal van het huis zodat het een beetje bij elkaar past. Of je kiest voor iets totaal anders zodat het lekker opvalt. Een veel voorkomend materiaal voor een garagedeur is metaal. Hierbij heb je weer keuze uit verschillende soorten metaal. Veel gebruikt wordt de garagedeur van verzinkt staal. Een metalen garagedeur heeft als voordeel dat hij bijzonder sterk is en niet veel onderhoud nodig heeft.

Hout

Houten garagedeur Landelijke garage van BenW architecten Landelijk Hout Hout
BenW architecten

Houten garagedeur

BenW architecten

Houten garagedeuren zorgen voor de nodige sfeer. Het is ongeveer dezelfde afweging die je maakt of je houten of kunststof kozijnen wil. Hout ziet er natuurlijk erg fraai uit, maar vergt ook het nodige onderhoud. Daarbij komt dat hout vrij zwaar is en dus niet alle soorten garagedeur geschikt zijn voor een houten variant. Houten deuren hebben altijd ruimte nodig om open te gaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een roldeur. Houten garagedeuren zullen dan ook vaak openslaande deuren zijn.

Roldeur

Een roldeur is een garagedeur die zich boven het deurgat oprolt. Dat kan zijn in een behuizing, of niet. Logischerwijs bestaat een roldeur niet uit een geheel maar is het deurblad opgebouwd uit een aantal lamellen, of een gewalste staalplaat. Een variant op de roldeur is de sectionale garagedeur. Dit is het zelfde principe, alleen zijn de ‘secties’ oftewel de delen van de deur wat groter omdat ze niet hoeven op te rollen. Een sectionale garagedeur buigt wel maar gaat in zijn geheel in de lengte van het plafond open. Daarom worden deze deuren ook wel overheaddeuren genoemd.

Schuifdeur

Er zijn twee soorten schuifdeuren voor de garage. Je hebt een zijloopdeur, in feite een sectionale deur op zijn kant. Dan gaat de deur dus niet richting plafond open maar langs de muur. Voordeel daarvan is dat de deur niet helemaal open hoeft als je naar binnen wil. Dan is er nog de traditionele schuifdeur, die eigenlijk een meer industriële toepassing heeft. Dus deze type deuren zie je ook veel bij bedrijven. Het voordeel van schuifdeuren is dat ze een beperkte bovenruimte hebben en geen terugloop. En je kan de volledige dagmaatbreedte gebruiken. Bekijk hier nog veel meer garagedeuren.

Openslaande deuren

Canonbury Square Moderne garage van IQ Glass UK Modern
IQ Glass UK

Canonbury Square

IQ Glass UK

Openslaande garagedeuren lijken veel op een gewone huisdeur en bieden ook het gemak daarvan. Ze gaan snel open en ook weer snel dicht. Even snel iets in de garage opbergen of juist snel iets pakken. Dat kan alleen als de toegang tot dit ook toelaat. Bij sommige type garagedeuren duurt het even voordat ze ver genoeg open zijn om naar binnen te gaan. Dat probleem heb je niet bij openslaande deuren. Ook kun je er voor kiezen om één deur te openen. Heeft je wat meer ruimte nodig, bijvoorbeeld om de auto te parkeren, dan open je gewoon de tweede openslaande deur. Deze professionals denken graag met je mee over jouw ideale garagedeuren.

Frisse lucht (geen deur)

Porsche 911 Turbo Moderne garage van Kabaz Modern
Kabaz

Porsche 911 Turbo

Kabaz

We hebben hierboven nu een aantal mogelijkheden voor je ideale garagedeur besproken. De verschillende systemen en de verschillende materialen. Mocht daar niks voor je tussen zitten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen garagedeur te nemen. Heb je bijvoorbeeld een hele mooie auto waar je het liefste de hele dag naar kijkt? Dan kan een open garage zomaar de juiste keuze zijn. Wel heb je te maken met elementen dus zorg ervoor dat er geen dingen staan die daar niet tegen kunnen. En zorg dat het niet al te veel naar binnen kan regenen. In dit Ideabook lees je hoe je jouw garage optimaal indeelt.

Wat voor een garagedeur heb jij of zou je het liefste hebben? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!