Een chique woning op het platteland | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een chique woning op het platteland

Johan van Dijk Johan van Dijk
Orchard End Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Zodiac Design Modern
Loading admin actions …

Het uitgestrekte Britse platteland kent woningen in vele soorten en maten. Naast de eeuwenoude dorpjes met huizen die minstens net zo oud zijn als het dorp, vindt ook hier uiteraard nieuwbouw plaats. Vaak wordt de oude bouwstijl hier als uitgangspunt genomen. Dit geeft dikwijls al een chique tintje aan een woning. Dit project laat goed zien hoe mooi een nieuw huis ‘in een oud jasje’ uit kan pakken en vooral ook wat de interieurontwerpers van Zodiac Design met de binnenkant van het huis gedaan hebben.

Zicht vanuit de tuin

The back of the house Moderne huizen van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

The back of the house

Zodiac Design

Een eerste blik op deze woning werpen we vanuit de tuin. Direct valt het riante terras op dat bij het huis is aangelegd. De woning zelf ziet eruit als een erg charmante verschijning. Vanaf deze kant lijkt het huis redelijk bescheiden qua inhoud, maar schijn bedriegt! Als je goed kijkt zie je op het terras twee glazen afscheidingen. Deze zorgen ervoor dat je niet in de benedenruimte kunt vallen, want onder dit huis is namelijk een riante kelder aanwezig. Uiteraard krijg je die kelder straks ook te zien!

Voorzijde met allure

Outside the front Moderne huizen van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

Outside the front

Zodiac Design

Als je van de voorzijde de woning benadert dan valt gelijk de allure op die het bouwwerk uitstraalt. En klein lijkt dit huis ook gelijk niet meer! Het geheel ademt een tijdloze sfeer uit die zo goed past bij het Britse platteland. Geen moderne architectuur, maar eerlijke en stijlvolle vormgeving die in een landelijke omgeving past. Mooi om van buiten te bekijken, maar de binnenkant is nog veel interessanter. Daarom is het tijd voor een kijkje achter de voordeur.

Huiselijke slaapkamer

The master bedroom Moderne slaapkamers van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

The master bedroom

Zodiac Design

Net zoals aan de buitenkant zien we ook de allure van de ‘master bedroom’ afstralen. Maar naast het chique tintje is dit ook een heerlijke huiselijke plek geworden. Zachte vloerbedekking, zachte kleden en zachte kleuren: een ideale omgeving om lekker in slaap te kunnen vallen. De vormgeving van het huis zelf zorgt er voor dat er ook een moderne sfeer heerst. Deze ruimte is alles behalve truttig! De perfecte eclectische balans is hier zonder meer gevonden.

Open keuken met eetkamer

The Kitchen Moderne keukens van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

The Kitchen

Zodiac Design

De slaapkamer gaf al een eclectisch voorproefje, deze moderne keuken doet daar nog eens een schepje bovenop! Waar de keuken zelf heel erg modern is zorgen de houten vloer en de eethoek ervoor dat ook hier weer de juiste balans te vinden is. Het terras is vanuit de eetkamer door middel van mooie tuindeuren ook direct bereikbaar. Uiteraard zorgen deze deuren ook voor een schitterende lichtinval in de ruimte.

Klassiek met modern randje

The Harry Potter staircase Moderne studeerkamer van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

The Harry Potter staircase

Zodiac Design

Een van de mooiste ruimtes in dit huis is deze prachtige bibliotheek. Waar het moderne in de keuken de overhand had, is het hier juist andersom: klassiek met een modern randje. Voor boekenliefhebbers is dit de ultieme ruimte om te kunnen ontspannen. Studeren of vergaderen aan tafel of juist lekker languit een roman lezen op de bank, het is hier allemaal mogelijk!

Sfeervolle woonkamer

Living room Moderne woonkamers van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

Living room

Zodiac Design

Op het gebied van stijl lijkt de woonkamer veel op de bibliotheek. Een overwegend klassieke stijl, met wat moderne elementen. De kleurstelling is wel heel erg anders dan die we net gezien hebben. Lichte kleuren hebben hier meer de overhand en zorgen voor een sfeervolle en knusse ruimte. Uiteraard kan een open haard in een woonkamer als deze niet ontbreken. Een leuk detail is de symmetrie van het meubilair en de accessoires aan weerszijden van de schouw.

Naar de kelder!

The stairs to the basement Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Zodiac Design Modern
Zodiac Design

The stairs to the basement

Zodiac Design

In dit huis vind je geen wijnkelder of opslagruimte onder het huis, maar nog meer woonruimtes! Twee gastenkamers en een woonkamer/muziekkamer zijn in de kelder te vinden. Snap je nu het nut van de glazen hekjes op het terras? Door deze mooie oplossing is ook in de kelder meer dan voldoende daglicht. 

Is je interesse in huizen in het Verenigd Koninkrijk gewekt en wil je nog even aan de overkant van de Noordzee rond blijven neuzen? Sla dan ook dit project niet over!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!