Uitgeleefde woning kreeg een grote beurt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uitgeleefde woning kreeg een grote beurt

Stoa. Stoa.
Scandinavische slaapkamers van OAK 2000 Scandinavisch
Loading admin actions …

In de exclusieve wijk Gràcia in Barcelona troffen we een ruwe woning aan die het in zich had om een pareltje te worden. Het appartement was jaren lang niet onderhouden, waardoor het in een staat van verval was geraakt. Gelukkig trokken de huidige bewoners zich het lot van de woning aan en waren ze instaat om de woning op een gedegen manier op te laten knappen, waardoor ze nu beschikken over hun droomhuis! Het pand draagt nog steeds de sporen van het Catalaanse modernisme, te zien aan de bijzondere tegels of het houtsnijwerk. Het project had dan ook als doel de woning in zijn oude staat te herstellen, zonder de modernisering hiervan in de weg te staan. Zo zijn er open en luchtige ruimten gecreëerd waarin naar hartenlust geleefd kan worden. Deze formele stijl neigt sterk naar het Scandinavisch design, dat tegenwoordig zo populair is. We nemen je mee naar deze bijzondere wereld, waarin oud en nieuw samenkomen.

Ervoor

Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van OAK 2000 Scandinavisch

De gang was lang en donker. Veel oude huizen kennen deze opzet nog. Vroeger was dit de mode, maar tegenwoordig is de opzet van het interieur achterhaalt. Een belangrijk aspect van de renovatie was dan ook het lichter en luchtiger maken van de woning. Ook qua ruimte is er het een en ander gebeurd. In deze gang moesten de wanden worden gerepareerd, want ook deze waren niet meer om aan te zien. Om de ruimte een betere ambiance te geven was er een gedegen lichtplan nodig dat de authentieke details naar voren zou brengen.

Erna

Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van OAK 2000 Scandinavisch

Na de hervorming van de ruimte werd deze gang een van de meest bijzondere gedeelten van de woning. Qua indeling is het geen ingrijpende verandering, maar qua kleurstelling en lichtsfeer des te meer. De ruimte is goed gebruik en oogt zeer open. De elegante tegelvloer is een echte eye-catcher! Nu de wanden wit geschilderd zijn oogt de ruimte veel lichter, want het licht wordt door deze tint weerkaatst. Let ook even op het authentieke houtwerk; echt prachtig!

Rommelig

Scandinavische slaapkamers van OAK 2000 Scandinavisch

De gele muren in de oude staat van deze kamer zijn niet echt optimaal. Deze kamer krijgt zijn bijzondere uitstraling door de kleine details, maar deze komen in deze staat niet goed naar voren. Ook de vloer komt niet helemaal tot zijn recht. We horen de schreeuw om vernieuwing. De kamer heeft mooie elementen die deze veel sfeer en authenticiteit geven, best zonde om hier niet optimaal gebruik van te maken. Dit is een kamer die je eenvoudig kunt upgraden. Kijk met ons mee naar de verbluffende resultaten!

Hal

Scandinavische slaapkamers van OAK 2000 Scandinavisch

Het eenvoudige geheim is de witte verf. Een kleur die we tegenwoordig veel tegenkomen in moderne interieurs. De tint is populair vanwege zijn eigenschappen, deze laat ruimtes groter lijken en weerkaatst natuurlijk licht diep het interieur in. Zo is de lichtsfeer in je woning telkens optimaal. De houtendeur is gebleven en komt nu veel mooier uit. Ook de vloer heeft een opknapbeurt gehad. Er is een eigentijdse kamer ontstaan met Catalaanse en modernistische trekken, een prachtig eerbetoon aan deze authentieke stijl!

Badkamer

Scandinavische badkamers van OAK 2000 Scandinavisch

Een schitterend huis heeft natuurlijk een prachtige badkamer. Op deze foto zien we daar nog niet veel van. Tijdens de renovatie is deze ruimte flink aangepakt, zodat het een functionele en comfortabele ruimte geworden is. Deze kamer is van groot belang voor de bewoners, want het zijn fervente levensgenieters. Een ontspannen relaxsessie, in de gepersonaliseerde badkamer, hoort natuurlijk bij een leven waarin ontspanning en genieten belangrijk zijn. Een goede badkamer verhoogt gewoon de kwaliteit van leven in je woning. Laten we hieronder naar de resultaten gaan kijken.

Badkamer nieuw

Scandinavische badkamers van OAK 2000 Scandinavisch

We komen direct een oude bekende tegen, namelijk de bijzondere vloer. En let ook op de heldere tegels; supermooi! De muren ogen rustig en brengen veel sfeer in de badkamer. En wat te denken van de stijlvolle douchecabine. Deze houdt je badkamer voor het grootste deel droog. Het kleurenschema van de badkamer is natuurlijk, vooral het wastafelmeubel gooit op dit gebied hoge ogen. We zien een mooi contrast tussen dit natuurlijke materiaal en het staal van het rekje. Een uiterst moderne badkamer die helemaal in tune is met het algemene woonconcept van deze woning.

Keuken oude staat

Scandinavische eetkamers van OAK 2000 Scandinavisch

De nieuwe keuken is een plaatje, maar de oude ruimte beloofde nog een behoorlijke hoeveelheid werk. Toch is het allemaal op zijn pootjes terecht gekomen. Om deze oude ruimte en stuk lichter en ruimtelijker te maken, is er gekozen voor een rigoureuze aanpak. Er zijn namelijk drie openingen in de gevel gemaakt, waardoor het daglicht eenvoudig binnen kan dringen. Het resultaat mag er zijn! Ideale keukenideeën werk je uit met een hulp van een expert.

Nieuwe stijl

Scandinavische eetkamers van OAK 2000 Scandinavisch

Hebben we teveel gezegd? De kamer heeft een mooie minimalistische look, daarbij is er ruimte voor de nodige gezelligheid. Aan de ene kant van de kamer zien we een kitchenette, waarin alle functies beschikbaar zijn die je maar nodig hebt. Aan de andere kant zien we een grote witte tafel, waaraan je gezellig met z´n allen kunt genieten van de heerlijkste gerechten. Deze tafel lijkt wel een sculptuur, zó strak is het ontwerp. Ook hier weer zien we de bijzondere vloer met het authentieke patroon.

Woonkamer

Scandinavische woonkamers van OAK 2000 Scandinavisch

Tot slot nemen we je mee naar de woonkamer. De oude ruimte was rommelig en uit de tijd. Maar de resulaten, die we hiervoor al gezien hebben, wekken de verwachting dat het met deze ruimte ook wel goed zal komen. De twee openingen in de muur zijn er al, waardoor het mogelijk is om met gezinsleden in de ruimte ernaast te communiceren. Wel zo handig wanneer je een grote familie hebt die bij tijd en wijle verspreid is over meerdere kamers. We zijn benieuwd naar de resultaten. Met de hulp van een expert creëer je al snel je ideale woonkamer!

Supermooi

Scandinavische woonkamers van OAK 2000 Scandinavisch

Qua opzet verschilt deze kamer niet erg veel met de oude. Maar de stijl is nieuw en sprankelent zuiver. Echt een kamer waarin je met veel plezier kunt genieten van je vrije uurtjes. Let ook even op de prachtige deur, wat steekt die mooi af bij de zuiver witte wanden. Een ruime kamer als deze is de ideale basis van waaruit je de stad Barcelona kunt gaan ontdekken! Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends en woonideeën.

De mooiste ideeën voor een salontafel kun je hier vinden!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!