Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een indrukwekkend modern huis in twee delen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Voorgevel:  Huizen door TS architecten BV
Loading admin actions …

Voor bijzondere en aparte architectuur hoef je echt niet altijd ver weg te gaan. Neem nou het indrukwekkende eigentijdse huis in het Gelderse Oosterbeek, waar we nu een kijkje gaan nemen. Deze villa bestaat eigenlijk uit twee aparte delen die op zeer fraaie wijze in elkaar geschoven zijn. En dat levert natuurlijk prachtige plaatjes op. Daarnaast staat dit huis in een prachtige bosrijke omgeving waar je ook heerlijk van kunt genieten. De architecten van TS Architecten BV uit Vorden hebben er iets schitterends van gemaakt. We laten je het eindresultaat dan ook met zeer veel genoegen zien.

Ruim wonen in het bos

Een eerste blik op ons onderwerp laat een prachtig voorbeeld zien van ruim wonen in het bos. Een heerlijk groot terras en een natuurlijke tuin die naadloos aansluit op de bomen in de omgeving. De woning zelf zorgt voor een erg fraai eclectisch contrast. En toch is het ontwerp zodanig dat ook in het huis weer natuurlijke elementen te zien zijn. Valt je trouwens ook op wat we bedoelen met de twee delen waaruit het huis is samengesteld? Je hebt uiteraard het grote en hoge bakstenen gedeelte waar het lage houten bouwdeel als het ware omheen is gedrapeerd. Overduidelijk een eenheid, maar toch heel erg verschillend om te zien. En wat zou jij trouwens met die tuin doen? Wij zien gelijk al heel erg leuke tuinfeestjes voor ons! Zet die barbecue dus maar snel aan, want er zijn heel wat gasten die hier graag op bezoek willen komen.

De voorkant

De voorkant van het huis laat letterlijk een andere kant van de woning zien, maar toch zie je in het ontwerp ook weer heel veel overeenkomsten met de achtergevel. Daar komen we zo nog wel even op terug! Erg fijn is het bij deze woning  dat die is voorzien van een dubbele garage en dat er bovendien buiten de nodige parkeerplaatsen aanwezig zijn. Gezien de grootte van het bouwwerk, zou het ook prima mogelijk zijn om een gedeelte van het huis als kantoor of werkruimte te gebruiken. Als je hier dan klanten, gasten of cliënten moet ontvangen, dan is dat geen enkel probleem. En als je na de eerste foto dacht dat je hier wel heel erg afgelegen woont, dan valt dat wel mee. Je hebt op een steenworp afstand namelijk buren wonen.

Overeenkomsten en verschillen

Dakrand-Luifel:  Huizen door TS architecten BV
TS architecten BV

Dakrand-Luifel

TS architecten BV

In het geval van dit huis vinden we het erg leuk om de focus een beetje extra op de architectuur te leggen. Het benoemen en aanwijzen van de overeenkomsten en verschillen kunnen we perfect doen aan de hand van deze foto. Je ziet zowel de voorgevel als de achtergevel hier heel erg mooi in beeld gebracht. Valt jou ook op dat er duidelijk sprake is van een bepaalde symmetrie op het gebied van de indeling van de ramen? Het enige verschil is het ontbreken van de houten aanbouw aan de voorkant en uiteraard het verschil dat voor de voordeur te vinden is en achter openslaande deuren naar het terras. Let trouwens ook even op het smalle maar erg fraaie luifeltje dat bij de voordeur is geplaatst.

Bijzondere lichtinval

Trappenhuis:  Gang en hal door TS architecten BV

We sluiten af met een prachtig dubbelbeeld van de overloop in het huis. Het fraaie dakraam dat je ook al buiten kon zien zorgt voor een erg aangename lichtinval in het trappenhuis. Een glazen plaat in de vloer zorgt verder dat de het daglicht op een nog mooiere manier op de begane grond komt. Ook weer een prachtige architectonische oplossing!

Ben je wel erg benieuwd geworden naar nog meer voorbeelden van deze fraaie vorm van architectuur? Dit project zal je dan ook zeker aanspreken!

Onder de indruk van dit huis? We vernemen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!